Ίσως η Σημαντικότερη Αρχαιολογική Ανακάλυψη του Αιώνα! Βρέθηκε Άγαλμα ύψους 8 Μέτρων και ηλικίας Τριών ΧΙΛΙΑΔΩΝ ετών! - Fanpage

Ίσως η Σημαντικότερη Αρχαιολογική Ανακάλυψη του Αιώνα! Βρέθηκε Άγαλμα ύψους 8 Μέτρων και ηλικίας Τριών ΧΙΛΙΑΔΩΝ ετών!

Μια ομάδα Γερμανών και Αιγύπτιων αρχαιολόγων έκανε μια τεράστια ανακάλυψη στις 9 Μαρτίου – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στην φτωχογειτονιά του Κάιρου Matariya βρέθηκε θαμμένο ένα άγαλμα ηλικίας 3.000 ετών το οποίο πιστεύεται ότι απεικονίζει τον θρυλικό Φαραώ Ραμσή ΙΙ. Τα ευρήματα ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο για την Αίγυπτο και την ιστορία της αρχής του κόσμου.

Το κεφάλι και το στήθος του αγάλματος έχουν ύψος 8 μέτρα και είναι φτιαγμένα από χαλαζίτη. Επίσης, ανακαλύφθηκαν και το πάνω μέρος ενός μικρότερου αγάλματος του Φαραώ Σέτι ΙΙ (εγγονού το Ραμσή) και μέρη ενός οβελίσκου με ιερογλυφικά. Οι ειδικοί έχουν ήδη ξεκινήσει την αποκατάσταση και τα ευρήματα θα εκτίθενται στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο που θα ανοίξει το 2018.

Ο Ραμσής ΙΙ συχνά θεωρείται ως ο πιο σπουδαίος φαραώ που κυβέρνησε ποτέ την αιγυπτιακή αυτοκρατορία και πίστευε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε στην Ηλιούπολη, την σημερινή Matariya. Το εύρημα αυτό αναμένεται να αυξήσει τον τουρισμό της Αιγύπτου, η οποία υποφέρει τα τελευταία έξι χρόνια λόγω πολιτικής αναταραχής και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στις φτωχογειτονιές του Κάιρου βρισκόταν κρυμμένο ένα απίθανο κομμάτι της αιγυπτιακής ιστορίας εδώ και 3.000 χρόνια.

83

Το άγαλμα, το οποίο πιστεύεται ότι απεικονίζει τον Φαραώ Ραμσή ΙΙ, έχει ύψος 8 μέτρα και βρισκόταν μέσα σε υπόγεια ύδατα.

84

Ο Ραμσής ΙΙ, ο οποίος θεωρείται ο σπουδαιότερος φαραώ της Αιγύπτου, ήταν φημισμένος στρατιωτικός ηγέτης.

85

Βρέθηκαν ακόμη μέρη του αγάλματος του Φαραώ Σέτι ΙΙ, εγγονού του Ραμσή, και ένας οβελίσκος με ιερογλυφικά.

86

Ο Ραμσής ΙΙ πίστευε ότι ο κόσμος είχε δημιουργηθεί στην Ηλιούπολη, σημερινή Matariya, την φτωχογειτονιά όπου βρέθηκε το άγαλμα.

87

Τα ευρήματα ήρθαν στο φως από μια ομάδα Γερμανών και Αιγύπτιων αρχαιολόγων.

88

Οι ντόπιοι είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι με τους αρχαιολόγους και συγκεντρώθηκαν για να βγάλουν φωτογραφίες με τα ευρήματα.

89

Όταν αποκατασταθούν πλήρως τα ευρήματα, θα εκτεθούν στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο, το οποίο θα ανοίξει το 2018.

90

Αυτό μπορεί να δώσει μία ώθηση στον τουρισμό της Αιγύπτου, η οποία υποφέρει τα τελευταία έξι χρόνια λόγω πολιτικής αναταραχής και τρομοκρατικών επιθέσεων.

91

Η Matariya πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία όπου βρίσκονταν οι αρχαίοι αιγυπτιακοί ναοί του ήλιου προς τιμή του θεού Ρα, του θεού του ήλιου.

92

Άλλα απομεινάρια της Ηλιούπολης είχαν βρεθεί στις βόρειες περιοχές του Κάιρου, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να πρόκειται για το άγαλμα του Ραμσή ΙΙ.

93

Οι ναοί του φωτός φέρονται να είχαν μέγεθος διπλάσιο από το Κάρνακ του Λούξορ, αλλά καταστράφηκαν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

94

Η αποκάλυψη αυτή θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ζωή των Αιγύπτιων φαραώ, ανάμεσα τους και του Ραμσή του Μέγα.

95

Δείτε το απίστευτο βίντεο της εκσκαφής:

Credit: boredpanda.com

Αφήστε το σχόλιο σας: