ΑΜΥΘΗΤΗ η Περιουσία του: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο πρώτος Άνθρωπος στην Ιστορία που θα γίνει Τρισεκατομμυριούχος! - Fanpage

ΑΜΥΘΗΤΗ η Περιουσία του: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο πρώτος Άνθρωπος στην Ιστορία που θα γίνει Τρισεκατομμυριούχος!

Πιθανόν ο Bill Gates να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου, σύμφωνα με αναφορά του Oxfam. Η οργάνωση λέει ότι μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, χάρη στην εκθετική αύξηση του ήδη υπάρχοντα πλούτου του. Ο 61χρονος ιδρυτής θα είναι τότε 86 ετών.

33

Σύμφωνα με την αναφορά “An Economy for the 99%”, μόλις 8 από τους πιο πλούσιους δισεκατομμυριούχους έχουν τόσα χρήματα όσα 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι του πιο φτωχού μισού της γης.

34

Και παρ’όλο που η αναφορά τονίζει τις προσπάθειες του να δωρίσει χρήματα μέσω του ιδρύματος του, η περιουσία του Gates έχει αυξηθεί κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια, από τότε που αποσύρθηκε το 2014.

35

Πέρσι, η περιουσία του ήταν 75 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να υπολογίσουν πόσο θα αυξηθεί η περιουσία του τα επόμενα χρόνια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το μέσο όρο ποσοστού αύξησης της περιουσίας του – 11% από το 2009 – το τωρινό επίπεδο πλούτου του, το οποίο είναι πάνω από 84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αναφορά λέει: “Μια αύξηση επωφελεί τους πλούσιους, η υπόλοιπη κοινωνία – οι πιο φτωχοί – υποφέρουν.”

36

“Ο ίδιος ο σχεδιασμός της οικονομίας μας και οι αρχές των οικονομικών μας μας έχουν φτάσει σε αυτό το ακραίο, μη βιώσιμο και άδικο σημείο.” “Η οικονομία μας πρέπει να σταματήσει να επιβραβεύει υπέρμετρα αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή και να αρχίσει να λειτουργεί για όλους.”

Δείτε πώς έφτασε ο Bill Gates να βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

37

Ο Bill Gates γεννήθηκε στο Seattle το 1955 και η σχέση του με τους υπολογιστές ξεκίνησε στα 13 του. Γράφτηκε στο Harvard College το 1973, αλλά έφυγε μετά από δύο χρόνια για να ιδρύσει την Microsoft με τον παιδικό του φίλο Paul Allen.

38

Η Microsoft έγινε μία από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εταιρίες στον κόσμο όταν την πλησίασε η ΙΒΜ για να σχεδιάσει την βασική γλώσσα προγραμματισμού για τους νέους της υπολογιστές.

Από εκεί, η εταιρία άρχισε να πουλάει τα λειτουργικά συστήματα της και σε άλλες εταιρίες κατασκευής υπολογιστών. Το 1990 η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση των Windows και επικράτησε στο μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς. Το μονοπώλιο της συνεχίζεται από τότε.

39

Από το 1987, ο Gates συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ήταν ο πλουσιότερος από το 1995 μέχρι το 2007 και ξανά το 2009 και το 2014.

40

Είναι επίσης γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση. Το Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF) είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα στον κόσμο και έχει κάνει δωρεές αξίας πάνω από 44,3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2000.

41

Και τον Μάιο του 2013, ο Bill Gates δώρισε 28 δισεκατομμύρια δολάρια από τα προσωπικά του χρήματα. To BMGF υποστηρίζει τον έλεγχο της ελονοσίας, τις βασικές συνθήκες υγιεινής, τον έλεγχο λοιμωδών νοσημάτων και τον οικογενειακό προγραμματισμό – λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εσείς τι πιστεύετε για τον Bill Gates?

Credit: 9gag.com

Αφήστε το σχόλιο σας: