Ανέβασε μια φωτογραφία με τα παιδιά της να κοιμούνται στον καναπέ και αμέσως έγινε viral. Ο λόγος; Θα συγκλονίσει τις μαμάδες! - Fanpage

Ανέβασε μια φωτογραφία με τα παιδιά της να κοιμούνται στον καναπέ και αμέσως έγινε viral. Ο λόγος; Θα συγκλονίσει τις μαμάδες!

Το καλοκαίρι τα παιδιά χαλαρώνουν. Και ενώ αυτά χαλαρώνουν, οι γονείς αγχώνονται οργανώνοντας δραστηριότητες – κατασκήνωση, οικογενειακές διακοπές ή δραστηριότητες εκμάθησης στο σπίτι. Οι γονείς αισθάνονται συχνά ότι δεν κάνουν αρκετά, ενώ άλλοι γονείς κοινοποιούν συνεχώς τις δραστηριότητες τους στα κοινωνικά δίκτυα. Η Kristen Hewitt αποφάσισε να το δει διαφορετικά φέτος.

Η Hewitt, αθλητική δημοσιογράφος και μητέρα δύο κοριτσιών, πρόσφατα κοινοποιήσε τα πλάνα της για φέτος το καλοκαίρι στο Facebook: τίποτα.

«Είχα μεγάλα σχέδια να είμαι η “καλή μαμά” φέτος το καλοκαίρι. Θα κάναμε πίνακες με τις δουλειές, θα διαβάζαμε βιβλία, θα κάναμε καθημερινά εξάσκηση στα γράμματα και στην καλλιγραφία. Δεν θα βλέπαμε τηλεόραση μέχρι να στρωθούν τα κρεβάτια και θα είχα δραστηριότητες για κάθε μέρα της εβδομάδας», έγραψε.

«Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα των καλοκαιρινών διακοπών και είχαμε κανονίσει να πάμε στην παραλία. Αλλά αντί γι’αυτό, αράξαμε με τις πιτζάμες ως τις 11, φτιάξαμε μπισκότα, ξεκινήσαμε μια κατασκευή που δεν ολοκληρώσαμε ποτέ και μετά πήγαμε στην πισίνα.»

Ανέβασε μια φωτογραφία με τις κόρες της να κοιμούνται στον καναπέ.

43

Τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν τους γονείς να αισθάνονται ότι δεν σχεδιάζουν αρκετά για τα παιδιά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά η Hewitt δεν νοιάζεται.

«Ας είμαστε ειλικρινείς – είμαστε όλοι κουρασμένοι. Κουρασμένοι από τις αγγαρείες, από τα προγράμματα και τις δραστηριότητες, από την πίεση και από τις εξωπραγματικές προσδοκίες», έγραψε. «Έτσι, φέτος το καλοκαίρι δεν θα κάνουμε τίποτα. Στην κυριολεξία τίποτα. Ούτε κατασκήνωση, ούτε μαθήματα, ούτε δραστηριότητες. Θα δούμε που μας πηγαίνει η κάθε μέρα.»

44

H δημοσίευση της έγινε 2 εβδομάδες πριν και έχει ήδη κοινοποιηθεί σχεδόν 4.000 φορές και έχει πάνω από 11.000 likes. Ο κόσμος χαίρεται που βλέπει μια μητέρα να μιλάει για την πίεση των γονιών το καλοκαίρι.
Φυσικά, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική.

Για κάποιους γονείς που δεν έχουν την πολυτέλεια να κάθονται σπίτι με τα παιδιά τους, οι δραστηριότητες είναι απαραίτητες. Άλλοι βλέπουν τις δραστηριότητες σαν ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά τους ή σαν ένα διάλειμμα. Η Hewitt αναγνωρίζει ότι είναι αρκετά τυχερή, επειδή έχει ευέλικτο πρόγραμμα και μπορεί να δουλεύει από το σπίτι.

45

Της πήρε καιρό να φτάσει εκεί, όμως. Παλιά είχε δοκιμάσει διάφορες δραστηριότητες για τις κόρες της, αλλά συνειδητοποίησε ότι ήταν συνεχώς στο τρέξιμο. Θέλησε να εστιάσει στο σημαντικότερο, δηλαδή να περάσει χρόνο με τα παιδιά της.

Ελπίζει η δημοσίευση της να εμπνεύσει μαμάδες και μπαμπάδες να περάσουν καλά φέτος το καλοκαίρι. «Ήθελα απλά να υπενθυμίσω στους γονείς ότι όλοι έχουμε την δύναμη να δημιουργούμε την ζωή που θέλουμε. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ό,τι κάνουν οι φίλοι και οι γείτονες, αν δεν μας αρέσει. Ακόμα και ο ήλιος χρειάζεται ξεκούραση!

Ας διώξουμε την πίεση από πάνω μας και από τα παιδιά μας και ας κάνουμε ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους σαν οικογένεια. Έχουν την υπόλοιπη ζωή τους για διάβασμα και κατασκηνώσεις, γι’αυτό ας χαλαρώσουμε για μερικές εβδομάδες. Ας τα αφήσουμε να τρέξουν ξυπόλυτα κυνηγώντας πεταλούδες. Ας μάθουν να κάνουν ποδήλατο χωρίς ροδάκια, ας χτίσουν ένα φρούριο, ας πάνε στην βιβλιοθήκη, ή απλά ας βαρεθούν!»

Credit: aplus.com

Αφήστε το σχόλιο σας: