ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτή η Γυναίκα θυμάται ΤΑ ΠΑΝΤΑ από τότε που Γεννήθηκε εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. Άφωνοι οι Γιατροί... - Fanpage

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτή η Γυναίκα θυμάται ΤΑ ΠΑΝΤΑ από τότε που Γεννήθηκε εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. Άφωνοι οι Γιατροί…

Μια γυναίκα, εκπλήσσει με την ικανότητά της να θυμάται κάθε λεπτομέρεια της ζωής της, από την ηλικία των 12 ημερών.

Η Rebecca Sharrock από τη Μπρίσμπεϊν, έχει εξαιρετικά υψηλή αυτοβιογραφική μνήμη (HSAM) – μια σπάνια κατάσταση που της χαρίζει μια εξαιρετική μνήμη.

Όχι απλά θυμάται τι έκανε μια συγκεκριμένη ημέρα, αλλά μπορεί να θυμηθεί ακόμα και άσχετες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων που φορούσε, το τι έτρωγε και τι καιρό είχε.

Στην τελευταία της ανάρτηση στο blog της, η 27χρονη η οποία μπορεί να απαγγείλει όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ λέξη προς λέξη, γράφει σχετικά με την πρώτη μνήμη που έχει ως νεογέννητο και το δώρο στα πρώτα της γενέθλια.

1

2

Θυμάται όταν ήταν 12 ημερών και οι γονείς της την έβαλαν στη θέση του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο, για να την βγάλουν φωτογραφία.

«Σαν νεογέννητο, ήμουν περίεργη για το κάλυμμα του καθίσματος του αυτοκινήτου και το τιμόνι.»

3

4

Θυμάται τη στιγμή που γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια – και το πώς έκλαιγε όταν η μητέρα της την έντυσε με ένα σατέν φόρεμα που της προκαλούσε φαγούρα».

«Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε η μέρα, το μόνο που ήξερα ήταν ότι η μαμά μου, μου φόρεσε ένα σατέν φόρεμα και έκλαιγα», θυμάται.
«Αν και μου είχαν πει ότι ήταν η δική μου ξεχωριστή μέρα και ότι πολλοί άνθρωποι θα έρχονταν για να με δουν, εξακολουθούσα να μην καταλαβαίνω αλλά σταμάτησα να κλαίω τελικά.»

«Εκείνη τη μέρα οι γονείς μου, μου έδωσαν επίσης και ένα παιχνίδι με τη Minnie Mouse, της οποίας το πρόσωπο με τρόμαζε.»

Η κ. Sharrock, είπε ότι θυμάται όταν γεννήθηκε η μικρότερη αδελφή της Jessica, λίγο μετά τα δεύτερα γενέθλιά της – και πώς έπρεπε να παραδώσει τα ρούχα και τα παιχνίδια της.

5

6

7

Η νεαρή γυναίκα, είναι μια από τους 80 ανθρώπους παγκοσμίως που θυμούνται κάθε μέρα της ζωής τους.

«Αυτό με κάνει να αδυνατώ να ξεχάσω οποιαδήποτε μέρα της ζωής μου και ξαναζώ συνεχώς το παρελθόν μου (συναισθηματικά) με σαφείς λεπτομέρειες», είπε.

Η κ. Sharrock, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε δύο ερευνητικές μελέτες μνήμης, σε μια προσπάθειά της να βρει απαντήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί το μυαλό.

«Σκοπός μας είναι να βρούμε απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η μνήμη του καθενός και να βρούμε κάτι για να βοηθήσουμε τα άτομα με άνοια και Αλτσχάιμερ».

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: