Αποφάσισε να Τερματίσει την Εγκυμοσύνη της στις 23 Εβδομάδες. Μόλις δείτε το Λόγο, θα σας σηκωθεί η Τρίχα! - Fanpage

Αποφάσισε να Τερματίσει την Εγκυμοσύνη της στις 23 Εβδομάδες. Μόλις δείτε το Λόγο, θα σας σηκωθεί η Τρίχα!

Γνωρίστε την Lindsey Paradiso, μία φωτογράφο που ζει με τον άντρα της, Matt, στο Fredericksburg της Βιρτζίνια.

13

Στις 19 Οκτωβρίου 2016, η Paradiso έκανε μία ανάρτηση για την άμβλωση που έκανε στις 23 εβδομάδες. Από τότε, η ανάρτησή της έγινε viral και έχει κοινοποιηθεί πάνω από 100,000 φορές.

‘Όταν άκουσα τον Trump να λέει πως στις αμβλώσεις σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κομματιάζουν παιδιά στους 9 μήνες, πάγωσα και δεν μπορούσα να το πιστέψω πως υπήρχαν άνθρωποι που το πίστευαν αυτό. Έτσι, ένιωσα πως έπρεπε να μοιραστώ την ιστορία μου με τον κόσμο.’

Η ιστορία έγινε viral και έκανε πάλι την εμφάνισή της πρόσφατα, επειδή η Βιρτζίνια πρότεινε απαγόρευση στις αμβλώσεις μετά τις 20 εβδομάδες.

Τον Φεβρουάριο του 2016, η Paradiso ήταν 18 εβδομάδων στην κόρη της, Omara, όταν οι γιατροί είδαν μία μάζα στον λαιμό του μωρού κατά τη διάρκεια ενός υπερήχου.

15

Οι γιατροί πίστεψαν πως ήταν ένας σπάνιο όγκος που λέγεται ‘τεράτωμα’, αλλά δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι μέχρι να γίνει μαγνητική.

‘Ο γιατρός μας πρότεινε να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη επειδή ο θάνατός της ήταν αναπόφευκτος… αλλά δεν θέλαμε το μωρό μας να πεθάνει… θέλαμε να δώσουμε στην Omara μία ευκαιρία να πολεμήσει.

Την θέλαμε πάρα πολύ και αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι τις 27 εβδομάδες για να την εγχειρήσουν οι γιατροί, κάτι που θα αύξανε τις πιθανότητες να επιβιώσει. Τελικά, αναγκαστήκαμε να πάμε σε τοκετό πριν τις 27 εβδομάδες, κάτι που ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο και από καισαρική, γιατί ο όγκος της αλλιώς θα ήταν πολύ μεγάλος και θα δυσκόλευε την γέννα.

Εκτός από αυτή την επέμβαση, η Paradiso λέει πως αντιμετώπισε και το ρίσκο να μείνει στείρα με αυτή την διαδικασία αλλά δεν δίστασε αν αυτό σήμαινε πως θα σωθεί η κόρη της.’

Λίγο αργότερα, η Paradiso πήρε μία μαγνητική που επιβεβαίωνε τους χειρότερούς τους φόβους: ο όγκος είχε τριπλασιαστεί σε μέγεθος και είχε πάει στο κεφάλι, τα πνευμόνια, το στήθoς και τα μάτια. Δεν υπήρχε πια ελπίδα.

16

‘Είχαμε ακόμα ελπίδα όταν είδαμε περιστατικά άλλων παιδιών που είχαν όγκο σαν την Omara και τα κατάφεραν. Ωστόσο, η μαγνητική μας έδειξε πως τα πράγματα ήταν πράγματι πολύ χειρότερα και ο καρκίνος είχε φτάσει και στον εγκέφαλό της.’

17

‘Ήμουν διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για να την σώσω. Όταν όμως έμαθα πως δεν υπήρχε σωτηρία, η σκέψη του να μείνω άγονη ήταν πολύ τρομακτική.’

Αποφάσισαν τελικά να της χορηγήσουν μία θανάσιμη ένεση και μετά να προκαλέσουν τον τοκετό.

‘Γεννούσα 40 ώρες και ήταν πολύ επίπονο. Ήθελα όμως να γεννήσω την κόρη μου έτσι ώστε να μπορέσω να την κρατήσω και να την αποχαιρετήσω.’

18

Η καρδιά της Omara σταμάτησε να χτυπάει στις 26 Φεβρουαρίου και γεννήθηκε στις 28. Η οικογένεια επέλεξε να θάψει την Omara σε έναν μικρό τάφο και έκανε μία μικρή κηδεία προς τιμήν της.

‘Όταν τελικά γεννήθηκε και είδαμε το μέγεθος του όγκους, σοκαριστήκαμε πάρα πολύ,’ είπε η Paradiso.

19

‘Ο όγκος που βλέπετε στην εικόνα είναι μετά την επέμβαση μείωσής του που έγινε ενώ ήμουν ακόμα έγκυος.’

Στην Βιρτζίνια, μία έκτρωση είναι νόμιμη μέχρι το πρώτο τρίμηνο και στο δεύτερο τρίμηνο αλλά μόνο σε συγκεκριμένα νοσοκομεία. Στο τρίτο τρίμηνο είναι παράνομη εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις.

21

Από τότε, έχει γίνει μέλος σε μία υποστηρικτική ομάδα για γυναίκες που έχουν τερματίσει σε προχωρημένο στάδιο την εγκυμοσύνη τους.

Εσείς τι άποψη έχετε πάνω στο θέμα των εκτρώσεων;

Credit: buzzfeed.com

Αφήστε το σχόλιο σας: