Αφήνω τον έφηβο γιο μου να κάνει Έρωτα στο σπίτι. Είναι κακό; - Fanpage

Αφήνω τον έφηβο γιο μου να κάνει Έρωτα στο σπίτι. Είναι κακό;

Όπως οι περισσότεροι γονείς, έτσι κι εγώ, δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι τα παιδιά μου κάποια στιγμή θα κάνουν σεξ. Υπήρξα κι εγώ έφηβη και έτσι ήξερα, ότι ήταν πολύ πιθανό να το θελήσουν, πριν ενηλικιωθούν. Ποτέ, όμως δεν πίστεψα, ότι όταν το αποφάσιζαν, θα τα άφηνα να το κάνουν μέσα στο σπίτι μου.

Το να μιλήσεις ανοιχτά μαζί τους για το σεξ, πριν ενεργοποιηθούν σεξουαλικά είναι σημαντικό. Είναι άλλο πράγμα, όμως, να συζητάς με τα παιδιά σου, που ξέρεις, ότι κάνουν σεξ.

Θεωρητικά, είναι σημαντικό να μην στιγματίζουμε τη σεξουαλική ζωή των παιδιών μας ή να δημιουργούμε ντροπή γύρω από αυτό, που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή. Στην πράξη, όμως, όταν άρχισα να υποψιάζομαι, ότι ο ένας από τους έφηβους γιους μου είχε σεξουαλικές σχέσεις, μπήκα στον πειρασμό να του απαγορεύσω να περνάει χρόνο μόνος του με τη φίλη του.

Τα παιδιά μου δεν είναι τα πρώτα στην παρέα τους, που έκαναν σεξ. Για την ακρίβεια, συγκλονίστηκαν όταν έμαθαν, ότι οι φίλοι τους άρχισαν να κάνουν σεξ στα 13 ή στα 14 τους και θα παραδεχτώ, ότι και εγώ σοκαρίστηκα, επίσης.

Το πιο «κουλό» της υπόθεσης ήταν, ότι τα παιδιά που ξεκίνησαν να κάνουν σεξ σε πολύ νεαρή ηλικία, ήταν τα παιδιά, των οποίων οι γονείς ήταν οι πιο αυστηροί σε αυτό το θέμα. Αν προσπαθούσα να αποδείξω, ότι ελέγχω αποτελεσματικά τη σεξουαλική ζωή των παιδιών μου, δεν θα τα κατάφερνα.

Όσο οι φίλοι τους γίνονταν όλο και πιο ενεργοί σεξουαλικά, τόσες περισσότερες ερωτήσεις είχαν τα παιδιά μου. Μερικές φορές, αυτές οι ερωτήσεις αφορούσαν τα συναισθήματά τους σχετικά με το σεξ, άλλες φορές ήταν πιο «τεχνικής» φύσεως:

«Τι είναι τα προφυλακτικά; Είναι αποτελεσματικά; Που τα βρίσκουμε; Κι αν μείνει κάποιο κορίτσι έγκυος τί γίνεται; Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, πού θα μπορούσαμε να πάμε για έκτρωση;». Πολλές φορές έφερναν τους φίλους τους σε εμένα, όταν ήθελαν να ρωτήσουν κάτι ή να μου μιλήσουν για τις σχέσεις τους και τα προβλήματα, που είχαν.

Έχω μιλήσει στα παιδιά μου για το ασφαλές σεξ πολλές φορές, αλλά αυτές οι αμήχανες συνομιλίες δεν τα προετοίμασαν για το σεξ στην πράξη. Γιατί άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη.

Μόνο όταν οι έφηβοι γιοι μου ήρθαν σε μένα, για να μιλήσουν για τις ανησυχίες τους σχετικά με ένα από τα αδέλφια τους, που έκανε σεξ, συνειδητοποίησα, πόσα πράγματα είχα ακόμα να τους πω. Είχα πει στο γιο μου να χρησιμοποιεί προφυλακτικό φυσικά, αλλά είχα υπογραμμίσει τη σημασία της χρήσης δύο μεθόδων προστασίας για την πρόληψη της εγκυμοσύνης; Ήξερε ο γιος μου, ότι μπορούσε πάντα να μου ζητήσει να του αγοράσω προφυλακτικά, όταν τελείωναν;

Αλλά το πιο σημαντικό: θα εξακολουθούσε ο γιος μου να είναι προσεκτικός στο σεξ, αν του απαγόρευα να το κάνει σπίτι; Τουλάχιστον στο σπίτι ήξερα, ότι δεν θα ξέμεναν από προφυλακτικά, ούτε θα αισθάνονταν άσχημα ή σε ξένο περιβάλλον.
Αυτό δεν σημαίνει, ότι το να κάνει ο γιος μου σεξ στο σπίτι δεν είναι δυσάρεστο ή άβολο για μένα ή για τα άλλα μου παιδιά. Μου ζήτησαν να «κάνω κάτι», όταν ανακάλυψαν σεξουαλικά βοηθήματα στην κρεβατοκάμαρά του. Αλλά όπως τους υπενθύμισα, δεν είναι καλό να μπαίνουν στο δωμάτιό του, για να δανειστούν τα πράγματά του, εκτός αν θέλουν να βλέπουν πράγματα, που τους ενοχλούν.

Το σεξ είναι στη φύση του ανθρώπου και εν μέρει νιώθω ευτυχής, που ο γιος μου αισθάνεται αρκετά άνετα, για να πειραματίζεται.

Πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα με τη σεξουαλικότητά τους μέχρι την ενηλικίωση. Η άλλη μου πλευρά εξακολουθεί να είναι ακόμη αρκετά τρομαγμένη, αλλά αυτό δεν θα σταματήσει να συμβαίνει, ακόμη κι αν γίνω 50 ετών.

Η πραγματικότητα είναι, ότι τα παιδιά μου, θέλω, δεν θέλω, κάποια στιγμή θα κάνουν σεξ. Και τα δικά σου, επίσης. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από μόνη της δεν αρκεί. Σ’ αρέσει, δεν σ’ αρέσει, είναι πολύ πιθανό το παιδί σου να κάνει σεξ για πρώτη φορά, όσο ζείτε ακόμη κάτω απ’ την ίδια στέγη.

Αν μου δοθεί η επιλογή να κάνει για πρώτη φορά σεξ το παιδί μου σε ένα ασφαλές μέρος ή σε ένα πάρτι, στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου ή ένας Θεός ξέρει, πού αλλού, προτιμώ να του επιτρέψω να το κάνει στο σπίτι. Είμαι ευγνώμων, που είχα τη λογική να βάλω τα υπνοδωμάτια των παιδιών στον κάτω όροφο.

Πηγή: singleparent.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: