Αφού πέρασε σχεδόν τη Μισή του Ζωή στην Φυλακή αποκάλυψε επιτέλους τον λόγο που Δολοφόνησε τους Γονείς του. - Fanpage

Αφού πέρασε σχεδόν τη Μισή του Ζωή στην Φυλακή αποκάλυψε επιτέλους τον λόγο που Δολοφόνησε τους Γονείς του.

O Lyle Menendez ισχυρίζεται ότι ακόμα έχει «άυπνες νύχτες» στη φυλακή. Ο δολοφόνος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία των γονιών του το 1989 με συνεργό τον αδερφό του, μιλάει σε συνέντευξή του στο περιοδικό PEOPLE για τη ζωή στη φυλακή και τα αισθήματά του για όσα συνέβησαν.

«Αυτή η τραγωδία πάντα θα είναι το γεγονός που έχω μετανιώσει περισσότερο στη ζωή μου,» δήλωσε στο περιοδικό από τη φυλακή.

«Δεν μπορείς να αποδράσεις από τις αναμνήσεις. Και έχω σταματήσει από καιρό να προσπαθώ να αποδράσω από αυτές.»

Η δίκη των αδερφών Menendez συγκλόνισε τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, καθώς εκατομμύρια θεατές παρακολουθούσαν τη δίκη με αγωνία κάθε εβδομάδα.

Οι άντρες κατέθεσαν ότι ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες, όταν μπήκαν στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Μπέβερλι Χιλς και σκότωσαν και τους δύο γονείς τους, τον Jose και την Kitty Menendez των ώρα που έβλεπαν τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατέθεσαν ότι δέχονταν σεξουαλική κακοποίηση για πολλά χρόνια από τον πατέρα τους και το γεγονός ότι η μητέρα τους γνώριζε γι’ αυτό και επέλεξε να το αγνοήσει.

Έπειτα από τη δολοφονία των γονιών τους, ο Erik και ο Lyle πήγαν για ξεφάντωμα, που αργότερα οδήγησε στον ισχυρισμό ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ήταν μια απόπειρα να αποφύγουν τη θανατική καταδίκη.

«Όλα έγιναν για τα λεφτά,» δήλωσε στο περιοδικό PEOPLE η πρώην εισαγγελέας της υπόθεσης Pamela Bozanich.

Το 1996, τρία χρόνια μετά την πρώτη δίκη, οι αδερφοί Menendez καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία πρώτου βαθμού, χωρίς αναστολή. Ο Lyle τότε ήταν 28 ετών και ο Erik 26.

Τώρα ο Lyle στα 49 του, εξακολουθεί να εκτίει τη ποινή του σε φυλακή της πολιτείας της Καλιφόρνια. Ισχυρίζεται ότι ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του έχουν περάσει τα τελευταία 27 χρόνια «αναζητώντας κάποιο νόημα που κρύβει αυτή η τραγωδία.»

Και οι δύο άντρες έχουν βρει ένα σκοπό μέσα στις φυλακές. Ο Lyle στηρίζει μια ομάδα φυλακισμένων που έχουν δεχτεί παιδική κακοποίηση και ο Erik στηρίζει άτομα που βρίσκονται σε τελικό στάδιο καρκίνου σε μια φυλακή, 500 μίλια μακριά.

Δε τους έχει επιτραπεί να μιλήσουν από το 1996.

«Κουβαλάω ακόμα τις ενοχές. Πάντα θα είναι μέρος του εαυτού μου. Αλλά δε χρειάζεται να με καθορίζει ως άτομο.»

Credit: Rare

Αφήστε το σχόλιο σας: