Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχασε το νεογέννητο Μωρό της από ΚΑΤΙ που δεν είχε προσέξει Κανείς. Αυτό ΔΕΝ Πρέπει να Ξανασυμβεί! - Fanpage

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχασε το νεογέννητο Μωρό της από ΚΑΤΙ που δεν είχε προσέξει Κανείς. Αυτό ΔΕΝ Πρέπει να Ξανασυμβεί!

Τα νεογέννητα μωρά είναι τόσο εύθραυστα που από φυσικό ένστικτο τα πιάνουμε με πολλή προσοχή. Σαν γονείς, το μόνο που θέλουμε είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από ζημιές, ειδικά αν είναι αβοήθητα νεογέννητα. Και αν σκεφτεί κανείς ότι τα μωρά περνάνε 15 ώρες κοιμισμένα, θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι η κούνια τους είναι ασφαλής.

Όταν γεννήθηκε η κόρη της, Grace, η Esther Roseman από το Ηνωμένο Βασίλειο ένιωσε όλες αυτές τις ανησυχίες και αγόρασε μια κούνια στην οποία πίστευε ότι το παιδί της θα ήταν ασφαλές. Δυστυχώς όμως δεν έγινε έτσι.

4

Η Esther είχε αγοράσει μια ειδική κούνια που συνδέεται με το κρεβάτι του γονιού και έχει την μία πλευρά ελαφρώς χαμηλωμένη, έτσι ώστε να φαίνεται λες και το μωρό και η μαμά κοιμούνται δίπλα δίπλα. Αλλά αυτός ο σχεδιασμός κόστισε την ζωή της Grace.

Μια μέρα η Esther ξάπλωσε την Grace για έναν υπνάκο και όταν βεβαιώθηκε ότι το μωρό είχε αποκοιμηθεί, έφυγε από το δωμάτιο. Αλλά όταν επέστρεψε 90 λεπτά αργότερα, την βρήκε αναίσθητη με το κεφάλι να κρέμεται στην χαμηλωμένη πλευρά της κούνιας. Η Grace είχε στρίψει σε κάποια φάση του ύπνου της και το κεφάλι της είχε πέσει στην χαμηλωμένη πλευρά της κούνιας.

Μην μπορώντας να σηκώσει το κεφάλι της, ο λαιμός της πιάστηκε στην πλευρά της κούνιας και πέθανε από ασφυξία Ήταν μόλις 7 εβδομάδων. “Αμέσως μετά τον τραγικό θάνατο της Grace, σαν μητέρα της, ένιωθα μόνο ενοχές, ντροπή και κατηγορούσα τον εαυτό μου.

Ένιωθα βασανισμένη και δεν είχα την επιλογή να δώσω τέλος στην ζωή μου, γιατί δεν μπορούσα να φερθώ με τόσο εγωισμό στην οικογένεια μου”, θυμάται η Esther με δάκρυα.

Όταν οι ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν την αιτία θανάτου της, η Esther ανησυχούσε για τις άλλες οικογένειες που είχαν την ίδια κούνια. “Όταν πρωτοσυνέβη, ένιωθα συμπόνια για την εταιρία του Bednest, υποθέτοντας ότι θα ήταν κι αυτοί τρομαγμένοι και γεμάτοι ενοχές. Δυστυχώς, η εταιρία δεν φαίνεται να πιστεύει ότι ο σχεδιασμός της κούνιας προκάλεσε τον θάνατο της Grace”, είπε η Esther.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει απαγορευτεί από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά για κάποιο λόγο όχι και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και δεν ήταν πρόθυμοι να παραδεχτούν την ενοχή τους, η εταιρία άλλαξε όντως το σχέδιο της κούνιας και επίσης έβγαλε ένα ειδικό σετ με το οποίο ο κόσμος μπορεί να κάνει τα παλαιότερα μοντέλα πιο ασφαλή.

Τελικά το μοντέλο που κόστισε την ζωή της Grace αποσύρθηκε από την αγορά εντελώς. Αλλά η Esther συνεχίζει να ανησυχεί για τις μεταπωλήσεις των χρησιμοποιημένων προϊόντων που μπορεί να συνεχίσουν να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μωρών.

Αν το σκεφτείτε, είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψει κανείς τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσει ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί. Αλλά οι γονείς πάντα κάνουν ό,τι μπορούν για να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή.

Όσον αφορά τα βρεφικά προϊόντα, απαιτείται πολύ καλό διάβασμα των οδηγιών. Και είναι καλό να ακούμε και γονείς σαν την Esther που έχασε το μωρό της λόγω ενός τραγικού δυστυχήματος, έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάτι παρόμοιο.

Οι σκέψεις σας;

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: