Δολοφόνος Καταδικάζεται σε Ισόβια Κάθειρξη. 17 Χρόνια μετά αυτό το Αγόρι εμφανίζεται στη Φυλακή και του Αλλάζει τη Ζωή! - Fanpage

Δολοφόνος Καταδικάζεται σε Ισόβια Κάθειρξη. 17 Χρόνια μετά αυτό το Αγόρι εμφανίζεται στη Φυλακή και του Αλλάζει τη Ζωή!

Όταν ο Zachary Tucker ξεκίνησε το σχολείο, διαγνώστηκε με μια μορφή αυτισμού γνωστή ως Άσπεργκερ και η κατάστασή του γινόταν αισθητά χειρότερα με την πάροδο του χρόνου.

1

Ο αυτισμός του, δεν έβλαπτε μόνο την κοινωνική του ανάπτυξη, αλλά του προκαλούσε και κρίσεις πανικού. Ήταν δύσκολο για αυτόν να κοιμηθεί και έκλαιγε τακτικά. Οι γονείς του δεν μπορούσαν να τον ηρεμίσουν και ήταν απελπισμένοι, γιατί ο Zack δεν άφηνε κανέναν να τον αγγίξει όταν είχε κρίση.

2

Οι γονείς του, Arthur και Susy, ήταν έτοιμοι να δοκιμάσουν οτιδήποτε, όταν βρήκαν το όνομα ενός πολύ ιδιαίτερου ανθρώπου στο διαδίκτυο: Chris Vogt, ένας εκπαιδευτής σκύλων που ειδικεύεται στην προετοιμασία σκύλου για τα παιδιά με αυτισμό. Από ό, τι διάβασαν για αυτόν, φαινόταν σαν να ήταν η καλύτερη επιλογή.

Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα…

3

Ο Chris Vogt εκτίει ποινή φυλάκισης 48 ετών για δολοφονία. Ήταν μέσα από το 1998. Αλλά από τη φυλακή συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σκυλιών.

4

Είναι σαφές ότι ο Chris ήταν ο κατάλληλος για αυτούς. Είχε ήδη μάθει τα πάντα για τον αυτισμό και πέρασε από εκτενείς εκπαιδεύσεις σκύλων.

5

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ακόμα ζήτηση για σκυλιά – συντρόφους για αυτιστικά παιδιά. Κυρίως, οι σκύλοι εκπαιδεύονταν από τους κρατούμενους για κωφούς και τυφλούς. Αλλά ο Chris ήταν γοητευμένος από τον αυτισμό και πίστευε ότι μπορεί να βοηθήσει τέτοια παιδιά.

6

Ο Zack, ήταν τρομοκρατημένος που θα πήγαινε στη φυλακή να συναντήσει έναν δολοφόνο, αλλά οι Tuckers ήθελαν αυτό το ραντεβού με τον Chris για να αναλάβει το γιο τους και να γνωρίσει το πρώτο σκυλί του.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Zack είχε ξεπεραστεί το φόβο του και γνώρισε το σκύλο του, τον Clyde.

7

Ο Clyde είχε εκπαιδευτεί από τον Chris για το πώς να αντιμετωπίζει τις κρίσεις πανικού πριν καν συμβούν. Εάν η καρδιά του Zack άρχιζε να χτυπάει γρηγορότερα, ο Clyde θα τον αποσπάσει πριν κλιμακωθεί η κρίση. Οι Tuckers επισκέφθηκαν τον Chris αρκετές φορές στη φυλακή για να γνωρίσουν καλύτερα τον Clyde, πριν τον πάρουν στο σπίτι μαζί τους.

8

9

Ο Zack βελτιώθηκε πολύ. Οι κρίσεις του μειώθηκαν κατά 70% και τώρα μπορεί να κάνει πιο εύκολα φίλους.

Από ευγνωμοσύνη, οι Tuckers αποφάσισαν να πάνε πίσω στη φυλακή μόνο και μόνο για να επισκεφθούν και να ευχαριστήσουν τον Chris. Και τότε ο Zack έκανε κάτι που οι γονείς του δεν το είχαν ξαναδεί: πήγε στον Chris και τον αγκάλιασε. Ούτε ο κρατούμενος ούτε το αυτιστικό παιδί, θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει πώς ένα σκυλί θα μπορούσε να τους φέρει σε επαφή και να αλλάξει τη ζωή τους τόσο πολύ!

10

Ο Chris συγκινήθηκε πολύ, όταν έμαθε για την απίστευτη πρόοδο του Zack, χάρη στον Clyde. Αισθάνθηκε ότι το πρόγραμμα του έδωσε την ευκαιρία να εξιλεωθεί για το έγκλημά του.

11

Όσο για τον Zack, το πρόγραμμα κατάρτισης του Chris του έδωσε Clyde και ο Clyde του είχε δώσει μια νέα ζωή. Ο σκύλος αναγνώριζε πότε μια κρίση πανικού έρχεται και του αποσπούσε την προσοχή του. Ο Zack κοιμάται καλά, κάνει φίλους και έχει όμορφες στιγμές. Όλα χάρη σε έναν καταδικασμένο δολοφόνο.

12

13

Ο Chris δεν μπορεί να δώσει πίσω τη ζωή που αφαίρεσε μετά από τόσα πολλά χρόνια, αλλά η σκληρή δουλειά του μπορεί να δώσει σε πολλά παιδιά τη ζωή τους πίσω σήμερα. Οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό αξίζουν τόσο όμορφα αποτελέσματα όσο αυτά που βίωσαν οι Tuckers!

14

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: