Είναι 113 Χρονών και επέζησε από το Άουσβιτς. Σήμερα, απολαμβάνει επιτέλους ΑΥΤΟ που του στερήθηκε το 1916... - Fanpage

Είναι 113 Χρονών και επέζησε από το Άουσβιτς. Σήμερα, απολαμβάνει επιτέλους ΑΥΤΟ που του στερήθηκε το 1916…

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ένας επιζών του Άουσβιτς, αναγνωρίστηκε από το Guinness Book of World Records και επιτέλους θα απολαύσει κάτι που του στερήθηκε πριν από 100 χρόνια.

Ο 113 ετών Yisrael Kristal, ο οποίος ζει στη Χάιφα του Ισραήλ, θα απολαύσει τελικά την μπαρ μιτσβά του, την εβραϊκή ιεροτελεστία της μετάβασης, όπου ένα αγόρι μετατρέπεται σε άνδρα.

Ο Yisrael «έχασε» τα 13α γενέθλιά του το 1916, καθώς ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τύλιξε τη σιδερένια μέγγενή του γύρω από γενέτειρά του, την Πολωνία.

«Κανείς δεν γιόρταζε εκείνη την περίοδο«, είπε η κόρη του, Schulamit Kristal Kuperstoch. Η Πολωνία είχε μετατραπεί σε σφαγείο από τους Ναζί.

Το 1944 απελάθηκε στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς. Η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του δολοφονήθηκαν εκεί. Όταν απελευθερώθηκε από τους Ρώσους, τον Ιανουάριο του 1945, ήταν με τα βίας ζωντανός.

1

Πλέον, και επίσημα αναγνωρισμένος ως ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή στον πλανήτη, προετοιμάζεται για την μπαρ μιτσβά του στη Χάιφα, στο Ισραήλ, όπου ζει.

2

Θα τον ευλογήσουμε θα χορέψουμε μαζί του, θα είμαστε ευχαριστημένοι μαζί του… αλλά δεν μπορείςνα νιώσεις σαν να είσαι 13 όταν στην πραγματικότητα είσαι 113.

Ο Yisrael αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Είπε: «Δεν ξέρω το μυστικό της μακροζωίας. Πιστεύω ότι τα πάντα είναι αποφασισμένα από τον Θεό και δεν θα μάθουμε ποτέ τους λόγους. Υπήρξαν εξυπνότεροι, ισχυρότεροι και πιο όμορφοι άνδρες από εμένα, που δεν είναι πλέον εν ζωή. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και να ξαναχτίσουμε ό,τι έχει χαθεί.»

Credits: Daily Mail

Αφήστε το σχόλιο σας: