2 Εβδομάδες μετά τις Ιατρικές Εξετάσεις του Μικρού συνέβη ΚΑΤΙ Εφιαλτικό. Η Διάγνωση του Γιατρού Σόκαρε τους Γονείς... - Fanpage

2 Εβδομάδες μετά τις Ιατρικές Εξετάσεις του Μικρού συνέβη ΚΑΤΙ Εφιαλτικό. Η Διάγνωση του Γιατρού Σόκαρε τους Γονείς…

Μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά οι εξετάσεις ρουτίνας είναι πολύ σημαντικές. Σε αυτά τα ραντεβού οι γιατροί μπορούν να δουν πράγματα που διαφορετικά θα τους ξέφευγαν.

Μια οικογένεια από το Τέξας πήγε τον 3χρονο γιο τους για εξετάσεις πριν τον γράψουν στον παιδικό. Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια Dant ότι η σπλήνα και το συκώτι του Ryan ήταν διογκωμένα.

Έκαναν κι άλλες εξετάσεις και ανακάλυψαν ότι ο Ryan έπασχε από μια διαταραχή που ονομάζεται βλεννοπολυσακχαρίδωση Ι (MPS Ι). Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι ο Ryan θα πέθαινε πριν φτάσει στην εφηβεία.

Η σπάνια αυτή ασθένεια είναι γενετική και σταδιακά γίνεται χειρότερη. Υποπροϊόντα κυττάρων συσσωρεύονται και βλάπτουν τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι ο Ryan θα περνούσε πολλές ασθένειες λόγω της διαταραχής. Υπήρχε πιθανότητα να τυφλωθεί ή να κουφαθεί, να μειωθεί η πνευματική του ικανότητα, να πάθει μυϊκή ακαμψία και να πονάει πολύ.

Οι γονείς του συνετρίβησαν ακούγοντας τα νέα και πέρασαν τον πρώτο χρόνο μετά την διάγνωση κλαίγοντας. Καθώς η υγεία του γιου τους επιδεινωνόταν, ο Matt Dant αποφάσισε ότι θα αναλάμβανε δράση.

Ίδρυσαν το Ryan’s Foundation, ένα ίδρυμα το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για έρευνα πάνω στην ασθένεια του Ryan. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν ενδιαφέρονταν πολλοί γιατροί να ερευνήσουν την διαταραχή.

Ο Matt έψαχνε ερευνητές και γιατρούς, μέχρι που βρήκε κάποιον πρόθυμο να βοηθήσει. Ο γιατρός Emil Kakkis δούλευε πάνω σε μια θεραπεία, αλλά δυσκολευόταν να βρει χρηματοδότηση.

Οι Dant και ο Kakkis ένωσαν τις δυνάμεις τους και χρηματοδότησαν την έρευνα του Kakkis με τις δωρεές του ιδρύματος. Όταν η θεραπεία ήταν έτοιμη, ο Ryan ήταν ένα από τα 10 παιδιά που την έλαβαν. Η θεραπεία έπιασε και ο Ryan έφτασε στην εφηβεία. Απόλαυσε πράγματα που οι γιατροί έλεγαν ότι δεν θα έβλεπε ποτέ.

Τα πράγματα έγιναν τρομακτικά, όταν ο Ryan παρατήρησε ότι εξασθενούσε πνευματικά στην τελευταία τάξη του λυκείου. Παρ’όλο που άρχισε να χάνει την μνήμη του, κατάφερε να αποφοιτήσει.

Ο Ryan γράφτηκε σε κοινοτικό κολέγιο και μαζί με την οικογένεια του έψαχναν έναν τρόπο να βοηθήσουν τον εγκέφαλο του. Όταν εμφανίστηκε μια νέα πειραματική θεραπεία, ο Ryan άδραξε την ευκαιρία.

Η θεραπεία όχι απλά σταμάτησε την απώλεια μνήμης, αλλά την βελτίωσε κιόλας. Ο Ryan κατάλαβε ότι αυτό σήμαινε πως θα μπορούσε να πάει στο κολέγιο των ονείρων του, στο University of Louisville.

Φέτος, στα 29 του, έχει αψηφήσει τις πιθανότητες και αποφοίτησε από το κολέγιο. Ένα όνειρο που ο ίδιος και η οικογένεια του δεν περίμεναν ποτέ να πραγματοποιηθεί.

Credit: liftable.com

Αφήστε το σχόλιο σας: