Από μικρό τον Κορόιδευαν επειδή ήταν Χοντρούλης. Σήμερα είναι "Παίδαρος" αλλά δυστυχώς, έχει άλλο Πρόβλημα... - Fanpage

Από μικρό τον Κορόιδευαν επειδή ήταν Χοντρούλης. Σήμερα είναι «Παίδαρος» αλλά δυστυχώς, έχει άλλο Πρόβλημα…

Ο Nicolas Depoorter, 24 ετών, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός από το Βέλγιο, υποφέρει από μυϊκή δυσμορφία, είναι όμως γνωστή και ως μεγαλορεξία (bigorexia). Πρόκειται για μια σοβαρή αγχώδη διαταραχή που κάνει το άτομο να βλέπει τον εαυτό του ως πολύ μικρόσωμο, παρά το γεγονός ότι έχει ανεπτυγμένη μυϊκή μάζα και εντυπωσιακή σωματική διάπλαση.

 

Στα παιδικά του χρόνια ήταν θύμα bullying επειδή ήταν παχύσαρκος, και ως έφηβος έγινε στόχος επειδή ήταν πολύ αδύνατος.

1

2

Πλέον ακολουθεί ρουτίνα με έντονη γυμναστική, αυστηρή δίαιτα και αξιοζήλευτη μυώδη ανάπλαση. Όσο όμως μυώδης και να είναι, όταν κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, εξακολουθεί να βλέπει τον αδύνατο εαυτό του, όπως όταν ήταν έφηβος.

‘Έχω εμμονή με το fitness. Καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια αλλά δε βλέπω διαφορά. Ξέρω ότι δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά προσωπικά δε το βλέπω. Όταν κοιτάζω φωτογραφίες μου βλέπω μύες, αλλά δεν είμαι μυώδης στον καθρέφτη. Η εικόνα μου στον καθρέφτη ποτέ δε θα είναι η τέλεια εικόνα που έχω στο μυαλό μου. I make a lot of effort but don’t see the changes. It’s frustrating and sad. I know that’s not the reality, but I just don’t see it.

Ως παιδί, αναφέρει ο Depoorter ότι δεν τον ενόχλησαν για την εμφάνισή του. Ήταν απασχολημένος με το να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια και να τρώει πρόχειρο φαγητό, που τον έκανε να νιώθει χαρούμενος.

3

4

 

5

Υπολόγισε ότι τότε κατανάλωνε μέχρι 6.000 θερμίδες τη μέρα και μέχρι την ηλικία των 14 ζύγιζε 100 κιλά. Όταν ξεκίνησε το γυμνάσιο, το μέγεθός του έγινε η αιτία για σκληρά πειράγματα από μια ομάδα πέντε παιδιών.

‘Μου έκαναν πολύ bullying. Δεν γυμναζόμουν, ήμουν κομπιουτεράκιας. Τα παιδιά με αποκαλούσαν με άσχημα παρατσούκλια. Έλεγαν ότι έχω γυναικείο στήθος και ότι μοιάζω με ελέφαντα. Ήταν σκληρό και με έκανε να νιώθω στεναχωρημένος και κατάθλιψη. Ήμουν σε ηλικία που τα αγόρια αποκτούν φιλενάδες, αλλά δεν είχα κοπέλα. Δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου.’

Τότε ο Depoorter επισκέφτηκε το γιατρό του που τον προειδοποίησε ότι αν δεν έχανε βάρος θα γινόταν διαβητικός και επισκέφτηκε διατροφολόγο και ξεκίνησε υγιεινή διατροφή. Η πρόσληψη των θερμίδων του μειώθηκε κατά 2.200 θερμίδες και έτρωγε άπαχο κρέας, σαλάτες και λαχανικά. Μέσα σε 8 μήνες, έχασε 27 κιλά.

‘Έμοιαζα πολύ αδύνατος μιας και είμαι ψηλός, αλλά δεν είχα πολλή ενέργεια και δεν ένιωθα πολύ δυνατός. Το bullying συνεχίστηκε, παρά το ότι η οικογένεια και οι φίλοι μου έκαναν κοπλιμέντα. Αλλά το να πηγαίνω σχολείο δε με έκανε να νιώθω καλά.’

6

7

‘Δεν είχα μύες και είχα χαλαρό δέρμα από την απώλεια βάρους.’

Νιώθοντας ότι είχε χάσει τη δύναμη του μαζί με τα κιλά του, ο Depoorter άρχισε να σηκώνει βάρη στην ηλικία των 17. Παράτησε τους υπολογιστές και ξεκίνησε να πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο.

‘Μετά από μερικούς μήνες άρχισα να αλλάζω και να γίνομαι πιο δυνατός, και ένιωθα ωραία. Ωστόσο, όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη έβλεπα ένα αδύνατο άτομο.

Όταν έγινε 18 ετών, είδε μια δημοσίευση στο διαδίκτυο, που τον έκανε να συνειδητοποιήσει γιατί ένιωθε έτσι. ‘Στο Facebook, είδα μια φωτογραφία ενός πολύ γυμνασμένου τύπου που κοιταζόταν στον καθρέφτη και το είδωλό του ήταν ένας αδύνατος τύπος. Από πάνω ήταν γραμμένη η λέξη ‘μεγαλορεξία’, και σκέφτηκα ότι αυτό έχω και εγώ.’

‘Ξέρω ότι είμαι μεγαλόσωμος, αλλά με βλέπω διαφορετικά, και πιστεύω ότι δε θα το ξεπεράσω ποτέ. Θεωρώ ότι δε θα γίνω ποτέ αρκετά μεγάλος. Τουλάχιστον ξέρω τι έχω πια’

8

Τώρα ο Depoorter καταναλώνει 3.800 θερμίδες ημερησίως, τροφές όπως ρύζι, κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, δημητριακά και τόνο. Περνάει ένα δίωρο καθημερινά στο γυμναστήριο και 3 ώρες το σαββατοκύριακο, δουλεύοντας τους ώμους, τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους, το στήθος, τους κοιλιακούς, την πλάτη και τα πόδια.

Ζυγίζει 105 κιλά αλλά αναφέρει ότι εξακολουθεί να βλέπει τον αδύνατο εαυτό του που ήταν στην εφηβεία. Η σύντροφός του, η Linda Owusu, 23 ετών, με την οποία είναι μαζί ένα χρόνο, προσπαθεί να του γεμίσει με αυτοπεποίθηση, αν και δεν είναι πάντα δυνατό. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τον Depoorter την ώρα της γυμναστικής του.

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: