Η αδερφή μου αρραβωνιάστηκε τον εφηβικό μου έρωτα κι αυτό με πειράζει - Fanpage

Η αδερφή μου αρραβωνιάστηκε τον εφηβικό μου έρωτα κι αυτό με πειράζει

Αγαπητή Σταυρούλα,Είμαι 27 χρονών και όταν ήμουν στο Λύκειο είχα σχέση με ένα αγόρι συνομήλικό μου το οποίο είχα ερωτευτεί πολύ.

Τα είχαμε για περίπου έξι μήνες χωρίς να ολοκληρώσουμε τη σχέση μας και όταν χωρίσαμε δυσκολεύτηκα πολύ να τον ξεπεράσω. Φυσικά ήταν αυτός που με παράτησε, χωρίς να μου εξηγήσει τον λόγο. Πριν από ένα χρόνο κατάλαβα ότι έχει κάνει σχέση με τη μικρότερη αδελφή μου που είναι είκοσι δύο ετών.

Τη ρώτησα για εκείνον, αν είναι μαζί και τα λοιπά, και μου είπε ότι της έχει μιλήσει για τη σχέση που είχαμε στο παρελθόν.

Μου είπε ότι είναι ερωτευμένη μαζί του και ότι τα έφτιαξε μαζί του γιατί δεν φανταζόταν ότι θα με πειράξει από τη στιγμή που εγώ είμαι αρραβωνιασμένη.

Και της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εκείνη τη στιγμή το πίστευα.

Στην πορεία όμως η σχέση τους εξελίχθηκε, της έκανε πρόταση γάμου και τώρα τον βλέπω συνέχεια μπροστά μου μαζί της, και όλο αυτό μου δημιουργεί παράξενα συναισθήματα.

Υπάρχουν φορές που νιώθω θυμό και ζήλια για την αδερφή μου, υπάρχουν φορές που δεν θέλω να τους βλέπω μαζί.

Προσπαθώ να το κρύψω από τον αρραβωνιαστικό μου, προσπαθώ να αποφεύγω να τους συναντάω, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο, γιατί ζούμε σε μία πολύ μικρή επαρχιακή πόλη, και επιπλέον και εγώ και η αδερφή μου μένουμε ακόμα στο πατρικό μας.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νιώθω έτσι, και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Τι να κάνω;

Περσεφόνη

Αγαπητή Περσεφόνη,

Είναι πράγματι μία άβολη κατάσταση να βλέπεις την αδελφή σου με έναν άνθρωπο που είχες ερωτευτεί κάποια στιγμή στη ζωή σου, ακόμη κι αν η σχέση δεν είχε προχωρήσει. Είναι ένα συνεχές ερέθισμα που σε πηγαίνει στο παρελθόν, από τη στιγμή μάλιστα που η σχέση σου με τον άνθρωπο αυτό σου έχει αφήσει κάποια ερωτήματα αναπάντητα, όπως το γιατί έφυγε. Η πρακτική ίσως λύση σε αυτό θα ήταν να επισπεύσεις τη φυγή σου από το πατρικό σου, ίσως μετακομίζοντας μαζί με τον αγαπημένο σου λίγο νωρίτερα.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι το γιατί νιώθεις τα συγκεκριμένα συναισθήματα απέναντι στην αδερφή σου. Μου γράφεις ότι νιώθεις θυμό και ζήλια. Έχεις θυμώσει με την αδερφή σου, γιατί νιώθεις ότι σε πρόδωσε κάνοντας σχέση με τον πρώην σου; Αν αυτό είναι αλήθεια, πώς το ερμηνεύεις από τη στιγμή που εσύ είχες ήδη τακτοποιήσει με κάποιον άντρα τη ζωή σου, από τη στιγμή που της είπες ότι το να κάνει αυτή τη σχέση δεν σε ενοχλεί; Μήπως αυτός ο θυμός έχει τη ρίζα του στη σχέση σου με τον δικό σου εαυτό; Κι αν είναι έτσι για ποιο πράγμα θυμώνεις με τον εαυτό σου;

Αντίστοιχα, αυτό που υπάρχει πολλές φορές πίσω από τη ζήλια είναι ένα αίσθημα αμφιβολίας για τον εαυτό μας ένα αίσθημα κατωτερότητας απέναντι σε αυτόν που ζηλεύουμε. Η ζήλια, επομένως, δεν έχει να κάνει τόσο με το πρόσωπο που ζηλεύουμε όσο με τον ίδιο μας τον εαυτό και την εικόνα που έχουμε για αυτόν. Επομένως, για ποιο πράγμα αισθάνεσαι ότι υστερείς απέναντι στην αδερφή σου; Σε ποιο κομμάτι σου δε νιώθεις αρκετά καλή; Για ποιους λόγους νιώθεις έτσι;

Θα σου πρότεινα ακόμη να επανεξετάσεις τη σχέση σου με τον αρραβωνιαστικό σου και το κατά πόσο αυτή η σχέση σε γεμίζει και σε ικανοποιεί. Μήπως υπάρχει κάτι στη σχέση αυτή το οποίο δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς, καταστάσεις που δεν σε ικανοποιούν, που σου δημιουργούν ανασφάλεια για το μέλλον; Μήπως αυτό οδηγεί σε συγκρίσεις με τη σχέση της αδελφής σου και για αυτό δεν αντέχεις να τους βλέπεις μαζί;

Θα σε συμβούλευα να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού. Συζητώντας μαζί του θα μπορέσεις ίσως να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις αντιδράσεις σου.

Αφήστε το σχόλιο σας: