Η απίστευτη ιστορία της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο που έζησε σε τρεις διαφορετικούς αιώνες και πέθανε σε ηλικία 117 ετών - Fanpage

Η απίστευτη ιστορία της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο που έζησε σε τρεις διαφορετικούς αιώνες και πέθανε σε ηλικία 117 ετών

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1899, στην περιοχή Piedmon της Ιταλίας. Η Emma Morano, ήταν ο άνθρωπος που έζησε τα περισσότερα χρόνια και η τελευταία που γεννήθηκε πριν από το 1900.

Η Emma πέθανε στο σπίτι της την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια πόλη της Verbania.

Είχε πει ότι η μεγάλη διάρκεια ζωής της οφείλονταν σε γενετικούς παράγοντες και στο ότι έτρωγε 3 αυγά την ημέρα, 2 εκ των οποίων ήταν ωμά. Ήταν η μεγαλύτερη από τα 8 αδέρφια της, τα οποία έχουν πεθάνει.

1

Όχι μόνο έζησε 3 αιώνες, αλλά επίσης έζησε και έναν κακό γάμο, το θάνατο του μοναδικού γιου της, 2 παγκόσμιους πολέμους και περισσότερες από 90 Ιταλικές κυβερνήσεις.
Η μητέρα της Emma έζησε μέχρι την ηλικία των 91 ετών και κάποιες από τις αδερφές της έφθασαν μέχρι τα 100.

2

Άρχισε να τρώει καθημερινά 3 αυγά – δύο από τα οποία ήταν άψητα, από τη στιγμή που ένας γιατρός της βρήκε αναιμία, λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο γιατρός της Carlo Bava, δήλωσε ότι σπάνια έτρωγε φρούτα ή λαχανικά.

«Όταν τη γνώρισα, έτρωγε τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά το πρωί και στη συνέχεια μια ομελέτα το μεσημέρι και κοτόπουλο στο δείπνο».

3

Το 1938, αποφάσισε να διώξει τον βίαιο σύζυγό της, ένα χρόνο μετά το θάνατο του μόλις 6 μηνών παιδιού της. Η Emma είπε ότι ο γάμος της ήταν τοξικός και ότι ήταν ερωτευμένη με ένα αγόρι που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε δεν ενδιαφέρονταν να παντρευτεί κάποιον άλλο.

Παρά το γεγονός ότι χώρισε το 1938, το ζευγάρι παρέμεινε παντρεμένο μέχρι ο σύζυγος να πεθάνει το 1978.

Η Emma επέλεξε να δουλεύει μέχρι τα 75 της, παρόλο που δεν είχε αφήσει το διαμέρισμα δυο δωματίων της στο οποίο έμενε για 20 χρόνια.

4

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ερευνητική Ομάδα Γεροντολογίας, πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Violet Brown από την Τζαμάικα, η οποία γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1900.

5

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό μακροβιότητάς της;

Credit: Shared

Αφήστε το σχόλιο σας: