Η Γυναίκα του ήθελε Διαζύγιο. Όταν όμως τον είδε με Κομμένη Μύτη και ΧΩΡΙΣ χέρια ήξερε πως δεν Πρέπει να είναι αυτό το Τέλος... - Fanpage

Η Γυναίκα του ήθελε Διαζύγιο. Όταν όμως τον είδε με Κομμένη Μύτη και ΧΩΡΙΣ χέρια ήξερε πως δεν Πρέπει να είναι αυτό το Τέλος…

O Beck Weathers είναι ένα 70χρονος από το Ντάλας του Τέξας. Κάποιοι ίσως να αναγνωρίζουν το όνομά του, και αυτό επειδή ανήκε σε μια ομάδα που ανέβηκε στο όρος Έβερεστ το 1996. Ήταν μια από τις πιο τραγικές αποστολές στην ιστορία της ορειβασίας, και όσα βίωσε ο Beck σε εκείνη την κορυφή, του άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

1

O Beck Weathers ήταν εμπειρογνώμονας στην ανατομική παθολογία. Έβγαζε ένα πολύ ικανοποιητικό μισθό και ζούσε μια σχετικά ευτυχισμένη ζωή με τη σύζυγό του, Peach, και τα παιδιά τους.

Αλλά από την ηλικία των 20 ετών, ο Beck υπέφερε από κατάθλιψη. Η ανάγκη του να είναι μόνος, τον οδηγούσε συχνά να εγκαταλείπει την οικογένειά του για σύντομα χρονικά διαστήματα. Αυτή η συμπεριφορά ήταν δύσκολη για αυτούς, ειδικά για τη σύζυγό του. Για χρόνια το ανεχόταν, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα ο σύζυγός της θα γινόταν καλύτερα και θα σταματούσε να γυρνάει την πλάτη του σε αυτήν.

Όταν ο Beck ανακοίνωσε ότι ήθελε να ανέβει τις επτά ψηλότερες κορυφές του κόσμου, η σύζυγός του δεν προσπάθησε να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του. Λίγους μήνες αργότερα, ήταν καθ ‘οδόν προς το όρος Έβερεστ.

Τον Μάιο του 1996, σε ηλικία 50 ετών, ο Beck ξεκίνησε την άνοδό προς το ψηλότερο βουνό στη Γη.

2

Ο Beck και η ομάδα των ορειβατών έκαναν αργή πρόοδο στην άνοδο του βουνού. Καθώς ανέβαιναν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, η επίδραση της έλλειψης οξυγόνου άρχισε να γίνεται αισθητή και το κρύο ήταν σχεδόν αφόρητο.

3

Αλλά τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή. Ήταν μια σκληρή δοκιμασία, αλλά τα κατάφεραν.

4

Ο Beck αισθάνθηκε μια αίσθηση ευτυχίας που δεν είχε ξαναβιώσει στη ζωή του. Ο ουρανός ήταν καθαρός και μπόρεσε να περάσει λίγο χρόνο απλά κοιτάζοντας τη μαγευτική θέα.

5

Αλλά ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ορειβάτη: μια καταιγίδα ερχόταν γρήγορα προς το μέρος τους και σύντομα θα παγιδεύονταν στο βουνό. Ήταν 10 Μαΐου του 1996, η μέρα που έμεινε στην ιστορία ως η ημερομηνία μιας από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της ορειβασίας.

Καθώς παρακολουθούσε τη καταιγίδα να δυναμώνει, ο Beck ήξερε ότι θα αντιμετώπιζε τη δυσκολότερη πρόκληση της ζωής του.

6

Η ομάδα των ορειβατών ξεκίνησε την κάθοδο όσο πιο γρήγορα μπορούσε, αλλά η καταιγίδα τους περικύκλωσε τόσο γρήγορα που σύντομα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν παρακάτω. Μπήκαν σε μια βραχώδη κορυφογραμμή για καταφύγιο και προσπάθησαν να περιμένουν να περάσει η καταιγίδα. Μερικά μέλη της ομάδας με αρκετή δύναμη συνέχισαν την κάθοδο προς την βάση κατασκήνωσης για να βρουν βοήθεια. Αλλά οι υπόλοιπο παρέμειναν στην πλαγιά του βουνού κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τους ισχυρούς ανέμους και τις ψυχρές θερμοκρασίες.

7

Όταν τα άλλα μέλη της αποστολής έφτασαν στην περιοχή την επόμενη μέρα, εξέτασαν τις συνθήκες και αναγκάστηκαν να πάρουν κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις. Οι ορειβάτες που είχαν καταφέρει να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν πλέον παγώσει και ήταν πολύ αδύναμοι να κάνουν ορειβασία μόνοι τους και έπρεπε να μεταφερθούν.

Αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν αρκετοί δυνατοί ορειβάτες για να τους μεταφέρουν όλους στην δύσκολη κατάβαση. Αναγκάστηκαν να επιλέξουν τους ορειβάτες που πίστευαν ότι είχαν ακόμα τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Ο Beck περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: «Ακόμα κι αν ακόμα αναπνέαμε, μοιάζαμε σχεδόν νεκροί και πίστευαν ότι δεν θα επιβιώναμε το ταξίδι της επιστροφής. Αποφάσισαν να μας αφήσουν να πεθάνουμε. Ήταν ιατρικής φύσης, όπως όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια πολέμων.

8

Ο Beck έπεσε σε κώμα υποθερμίας που διήρκεσε 22 ώρες. Όταν ξύπνησε, μπορούσε να δει το σώμα του Yasuko Namba, ένα άλλο μέλος της ομάδας του. Τότε είδε ένα όραμα της συζύγου και των παιδιών του και αυτό το όραμα του έδωσε τη δύναμη να σηκωθεί και να αρχίσει το μακρύ ταξίδι της κατάβασης του βουνού.

Αλλά αυτή τη φορά τα χέρια και η μύτη του είχαν γίνει μαύρα με κρυοπαγήματα. Ήξερε ότι οι πιθανότητες επιβίωσής του ήταν ελάχιστες, αλλά ήταν αποφασισμένος τουλάχιστον να προσπαθήσει να γυρίσει και να αποχαιρετίσει την οικογένειά του πριν πεθάνει.

Ο Beck άφησε πίσω του όλο τον εξοπλισμό του και απλά άρχισε να περπατά. Εκ θαύματος, συνάντησε μια κατασκήνωση σε υψόμετρο 8.000 μέτρων. Οι ορειβάτες εκεί δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν τον Beck να πλησιάζει από το πουθενά. Τον είχαν ήδη περάσει για νεκρό δύο φορές και δεν είχε φάει ή πιει τίποτα για τρεις ημέρες. Ο Beck έπεσε στην άκρη του κάμπινγκ και τον κουβάλησαν μέσα σε μια σκηνή. Όταν είδαν την κατάσταση του, οι άλλοι ορειβάτες ήταν βέβαιοι ότι δεν θα ζούσε για πολύ ακόμα.

Αλλά έβγαλε τη νύχτα – και πολλές ώρες έπειτα από αυτό. Βλέποντας ότι δεν ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τη ζωή τόσο εύκολα, οι άλλοι ορειβάτες κατάφεραν να τον μεταφέρουν σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπου τον παρέλαβε ένα ελικόπτερο. Ο Beck δέχτηκε τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες και σύντομα ήταν σε θέση να κάθεται και να κινείται.

Και παρά τα όσα είχε περάσει, ήταν εκπληκτικά αισιόδοξος: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά φαινόταν ότι το σώμα μου είχε αντιμετωπίσει την υποθερμία και ένιωσα σχεδόν ανανεωμένος μετά την ένεση με δεξαμεθαζόνη. Μπορούσα ακόμα και να σηκωθώ και να φορέσω τα παπούτσια μου.»

9

Όταν ο Beck ήταν τελικά σε θέση να περπατήσει και πάλι, ο ίδιος θυμάται να βγαίνει από τη σκηνή του και να τον κοιτάζουν όλοι επίμονα από δυσπιστία. Οι άνθρωποι απλά δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιος θα μπορούσε να επιβιώσει έπειτα από όσα είχε περάσει. Αλλά ο Beck ήταν ακόμα ζωντανός και ο ίδιος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά του. Μάλιστα άρχισε να τραγουδά και αστειεύτηκε: «Μου είπαν αυτή η αποστολή θα μπορούσε να μου κοστίσει ένα χέρι και ένα πόδι. Τελικά είχαν δίκιο!»

Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του ήταν εντελώς συντετριμμένη. Είχε ήδη ενημερωθεί ότι ο σύζυγός της είχε μείνει στο βουνό και πίστευε ότι τον είχε χάσει για πάντα.

10

Η Peach πάντα ένιωθε ότι μεγάλωνε τα παιδιά τους μόνη της. Ο Beck συνεχώς έλειπε σε κάποια περιπέτεια, και δεν ήταν σίγουρη αν μπορούσε να αντέξει άλλο. Το άγχος που έπρεπε να αντιμετωπίζει με τη συνεχή αναζήτηση του συζύγου της για νέες προκλήσεις, σιγά σιγά είχε την απομακρύνει από αυτόν. Λίγο πριν ο Beck φύγει για Έβερεστ, η Peach είχε πάρει μια δύσκολη απόφαση: ήθελε διαζύγιο.

Αλλά η εμπειρία του Beck στο Έβερεστ ήταν μια αποκάλυψη για τον ίδιο. Μπορούσε να δει ξεκάθαρα ότι η κατάθλιψη του, τον είχε αναγκάσει να γυρίσει την πλάτη του στην οικογένειά του επανειλημμένα και το μόνο που ήθελε τώρα ήταν να είναι μαζί τους και να μην τους αφήσει ποτέ ξανά. «Όταν έφυγα για αναρρίχηση στο Everest, ένιωσα ότι εκπλήρωνα το ρόλο μου ως σύζυγος … αλλά ήμουν λάθος. Ποτέ δεν έδειξα στην οικογένειά μου ότι ήμουν εκεί για αυτούς. Αυτό που συνέβη εκεί ψηλά με έκανε να επαναξιολογήσω εκ νέου τη ζωή μου και πόσο ήθελα πραγματικά να ζήσω », είπε ο Beck.

11

Όταν η Peach ειδοποιήθηκε ​​ότι ο σύζυγός της ήταν ζωντανός, είχε συγκλονιστεί. Η σκέψη ότι είχε πεθάνει την έκανε να επανεξετάσει την απόφασή της για το διαζύγιο και όταν ο Beck επέστρεψε στο σπίτι, μπορούσε να αισθανθεί ότι είχε αλλάξει. Και δεν ήταν μόνο οι ουλές και οι τραυματισμοί – ήταν κάτι μέσα του.

Ήξερε τότε ότι έπρεπε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Αλλά το ζευγάρι είχε ακόμα πολλά να αντιμετωπίσει. Η ανάρρωση του Beck απαιτούσε τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού και των δύο χέρια του.

12

Χάρη σε μερικές πολύ προηγμένες χειρουργικές τεχνικές, το αριστερό χέρι του Beck είχε μετατραπεί σε ένα εξάρτημα που του επέτρεπε να κρατάει αντικείμενα.

13

Είχε κρυοπαγήματα και στη μύτη του, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να την ανακατασκευάσουν χρησιμοποιώντας μοσχεύματα δέρματος.

14

Παρ ‘όλα αυτά, ο Beck εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο. Έχει μάθει να αγαπά ξανά τη ζωή και πάλι και περνούσε κάθε λεπτό με την αγαπημένη του οικογένειά του. Το σκοτεινό σύννεφο που κρεμόταν πάνω από το γάμο του, είχε πλέον εξαφανιστεί και τα σχέδια διαζυγίου αποτελούσαν πλέον μια μακρινή ανάμνηση.

15

Ο Beck έγραψε ένα βιβλίο μαζί με τη σύζυγό του που ονομάζεται «Left for Dead: My Journey Home from Everest», στο οποίο μαζί με τη σύζυγό του, εξιστορεί τις δύο πλευρές της ιστορίας και περιγράφει από πρώτο χέρι την τραγωδία.

Το 2015, η ταινία «Everest» βασίστηκε στο βιβλίο του και προβλήθηκε στους κινηματογράφους. Στον Beck άρεσε ο ρεαλισμός των τοπίων, αλλά απογοητεύτηκε με την απεικόνιση ορισμένων χαρακτήρων από τους ανθρώπους στην ομάδα της εκστρατείας του.

16

Μέχρι σήμερα, οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς κάποιος θα μπορούσε να επιβιώσει τις συνθήκες που ο Beck βίωσε. Αλλά ο Beck γνωρίζει ότι η αγάπη προς την οικογένειά του, του έδωσε τη δύναμη ψυχής για να επιβιώσει σε αυτό το εχθρικό βουνό.

Ήταν μια εμπειρία που τον έφερε πιο κοντά με αυτούς που αγαπούσε και του έδωσε τη δύναμη να προσεγγίσει τη ζωή από μια εντελώς νέα προοπτική. Ο Beck μπορεί να έχασε τα άκρα του, αλλά κέρδισε πολύ περισσότερα. Και δεν αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι η αγάπη μπορεί πραγματικά να κινήσει βουνά;

Μπορείτε να ακούσετε την ιστορία του Beck σε αυτή τη συνέντευξη:

https://youtu.be/3hNyEO8ITKo

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: