Θυμάστε τη Μικρούλα που Γεννήθηκε με μισή Καρδιά και οι Γιατροί ήλπιζαν σε Θαύμα; Δείτε ΠΟΣΟ έχει μεγαλώσει, 3 Χρόνια μετά! - Fanpage

Θυμάστε τη Μικρούλα που Γεννήθηκε με μισή Καρδιά και οι Γιατροί ήλπιζαν σε Θαύμα; Δείτε ΠΟΣΟ έχει μεγαλώσει, 3 Χρόνια μετά!

Κάθε γονιός εύχεται το παιδί του να γεννηθεί υγιές, αλλά δεν εισακούγονται κάθε φορά αυτές οι ευχές.

Ένα κοριτσάκι, που γεννήθηκε το 2014, αψήφησε όλες τις πιθανότητες για να έρθει σε αυτόν τον κόσμο και επέζησε. Το μωρό γεννήθηκε με μισή καρδιά και οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν πολύ μικρές, σύμφωνα τους γιατρούς. Η μητέρα, η Francesca Alfonso, αισθάνθηκε ότι ευλογήθηκε με ένα θαύμα, όταν έμαθε ότι θα αποκτούσε μια κόρη, την Sienna, την Ημέρα της Μητέρας το 2014.

1

Η Francesca λέει, «Υπήρχαν εβδομάδες, όταν ήμουν έγκυος που δεν ήξερα αν η Sienna θα τα καταφέρει, και το γεγονός ότι είναι ακόμα μαζί μου τρία χρόνια, εκτιμώ ακόμη περισσότερο, την κάθε στιγμή να είμαι η μαμά της.»

2

«Ό, τι προβλήματα και δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε, θα ήμουν χαμένη χωρίς να το κοριτσάκι μου, και το να είμαι μαμά είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για μένα. Κάθε Ημέρα της Μητέρας συνειδητοποιώ ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετική και συνειδητοποιώ πόσο τυχεροί είμαστε με τον σύντροφό μου που την έχουμε στη ζωή μας.»

3

Η Sienna πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και δεν έχει τριγλώχινα βαλβίδα. Έχει τριγλώχινα ατρησία και ατρησία του πνεύμονα. Αυτή είναι η κατάσταση κατά την οποία το αίμα στον οργανισμό δεν είναι σωστά οξυγονωμένο. Αυτό οφείλεται στην απουσία επαρκούς κολποκοιλιακής σύνδεσης που οδηγεί σε υποπλασία.

Η γενναία Sienna έχει ήδη υποβληθεί σε δύο μεγάλες ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς.

4

Θα υποβληθεί σε μια τρίτη εγχείρηση σε ηλικία μεταξύ τριών και πέντε ετών. Όμως, πάσχει και από άλλα μεγάλα προβλήματα που ήταν δύσκολο να διαγνωστούν ακόμη και από ιατρικούς επιστήμονες. Η Francesca, που είναι μόνο 21 ετών, πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα της κόρης της μέρα και νύχτα.

5

Υπήρχαν συνεχείς αμφιβολίες για την επιβίωση της μετά τη γέννηση, αλλά όταν ανακαλύφθηκε ότι η Sienna έχει μισή καρδιά, η Francesca ήταν ήδη 20 εβδομάδων έγκυος.

6

Υπάρχουν επίσης σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τη διατροφή της και την ικανότητα να τρώει. Η μητέρα της λέει ότι ακόμα τρώει με σωληνάκι, επειδή δεν είναι σε θέση να καταπιεί πάνω από μισό κουταλάκι. Ακόμα και όταν προσπαθεί να πιει, το υγρό μπορεί να πάει στους πνεύμονες της, που μπορεί να την θέσει σε κίνδυνο λοιμώξεων και πνευμονίας.»

7

Η μητέρα αναφέρει: «Η Sienna παίρνει τόσα πολλά φάρμακα την ημέρα. Υπάρχουν φάρμακα που της κρατάνε το σάκχαρο στο αίμα της σε κανονικό επίπεδο, καθώς το πάγκρεας της παράγει πολύ μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της, το οποίο από μόνο του, μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή της. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη. Παίρνει καθημερινά ασπιρίνη για να αραιώνει το αίμα της, διουρητικά για την πρόληψη της κατακράτησης του νερού και σχεδόν επί μονίμου βάσης αντιβιοτικά έπειτα από μια πραγματικά δύσκολη λοίμωξη των νεφρών πέρυσι.»

8

Αν και έχει δείξει τα συμπτώματα του συνδρόμου Rett, δεν μπορεί να υπάρξει ιατρική διάγνωση για αυτό.

Η Sienna τοποθετείται σε ένα μηχάνημα SATS κάθε βράδυ.

9

Αυτό είναι ένα μηχάνημα που ενεργοποιεί ένα συναγερμό αν τα επίπεδα του οξυγόνου στο σώμα της πέφτουν κάτω από το καθορισμένο όριο.

Η Sienna θα γιορτάσει τα τρίτα της γενέθλια στις 30 Μαρτίου 2017.

10

Η μητέρα της εξομολογείται: «Δεν θα άλλαζα τη φροντίδα της ή το πώς νιώθω γι ‘αυτήν, αν ήξερα την κατάστασή της εκ των προτέρων. Ο Kyle και εγώ θα θέλαμε ένα ακόμα μωρό, είμαστε και οι δύο από μεγάλες οικογένειες, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί και πάλι, έτσι είμαι φοβισμένη. Είναι μια δύσκολη απόφαση.»

11

Η Francesca αναφέρει: «Είμαι νοσοκόμα και μαμά της, είμαι η φωνή της, είμαι τα πάντα.»

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: