Θυμάστε το Koριτσάκι με την Τεράστια γλώσσα που Κρέμονταν έξω από το Στόμα της; Σήμερα μας δείχνει το νέο της Πρόσωπο! - Fanpage

Θυμάστε το Koριτσάκι με την Τεράστια γλώσσα που Κρέμονταν έξω από το Στόμα της; Σήμερα μας δείχνει το νέο της Πρόσωπο!

Μωρό κoριτσάκι γεννήθηκε έχοντας γλώσσα διπλάσιο σε μέγεθος από το στόμα της, εξαιτίας σπάνιας γενετικής πάθησης, μπορεί πλέον να χαμογελάει μετά από επιτυχή εγχείρηση μείωσης του μεγέθους της. 

Η Layla King, από τη πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ, υποφέρει από το σύνδρομο Beckwith Wiedemann (BWS), μια συγγενής διαταραχή υπερανάπτυξης που ανακαλύφθηκε όσο ακόμα βρισκόταν στη μήτρα της μητέρας της.

Η σπάνια πάθηση προκάλεσε στη γλώσσα της να υπεραπτυχθεί σε τέτοιο μέγεθος που δε χωρούσε στη γλώσσα της και τα έντερά της είχαν σχηματιστεί έξω από το σώμα της, όσο ήταν έμβρυο.

Η μητέρα της, η Danielle Youngburg, 25 ετών, φοβήθηκε ότι η Layla δε θα επιζούσε όταν γεννήθηκε 1 μήνα πρόωρα και χρειαζόταν αναπνευστικό μηχάνημα υποστήριξης για να παραμείνει ζωντανή.

Σε ηλικία μόλις δύο μηνών, έκανε εγχείρηση για να μπουν τα εσωτερικά της όργανα στη θέση τους, αλλά η γλώσσα συνέχισε να μεγαλώνει μέχρι που δυσκολευόταν να τραφεί και κινδύνευε να πνιγεί.

Αλλά έπειτα από δύο εγχειρήσεις για τη μείωση του μεγέθους της γλώσσας της, μπορεί πλέον να τρέφεται κανονικά και η μητέρα της χαίρεται που βλέπει για πρώτη φορά το χαμόγελό της.
1

2

 

Η μητέρα δήλωσε: ‘Η γλώσσα της ήταν τόσο μεγάλη που δε την έλεγχε, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πνιγεί οποτεδήποτε. Αν ήταν ανάσκελα πάλευε να αναπνεύσει και υπήρχε ρίσκο να πνιγεί. Όποτε εξέπνεε, ακουγόταν σαν ανάσα σκύλου. Είχε το διπλάσιο μέγεθος του στόματός της και πάντα προεξείχε επειδή μεγάλωνε τόσο γρήγορα. Τώρα ευτυχώς αναρρώνει και μπορεί να χαμογελάει για πρώτη φορά χωρίς να ξεπροβάλλει η γλώσσα έξω.’

 

3

4

5

6

7

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: