Κομμώτρια Αλόγων δημιουργεί τα ΠΙΟ απίθανα σχέδια που Έχετε Δει! - Fanpage

Κομμώτρια Αλόγων δημιουργεί τα ΠΙΟ απίθανα σχέδια που Έχετε Δει!

Μια κομμώτρια αλόγων έχει γίνει διάσημη στο Ηνωμένο Βασίλειο χάρη στα πολύπλοκα μεσαιωνικά σχέδια με τα οποία διακοσμεί τα ζώα των πελατών της. Αυτές οι απίθανες φωτογραφίες δείχνουν τα λεπτομερή σχέδια που έχει δημιουργήσει η 27χρονη καλλιτέχνης Melody Hamer.

Ξεκίνησε κουρεύοντας το δικό της πόνι στην ηλικία των 12, όταν εκείνο έπαθε μια ασθένεια με το όνομα σύνδρομο Cushing, προκαλώντας πυκνό τρίχωμα που δεν άλλαζε το καλοκαίρι.

3

4

5

Αποκτώντας μεγαλύτερη εμπειρία, το 2013, τελικά άνοιξε την δική της εταιρία, JMC Equestrian, με βάση το Lancashire. Παλαιότερα απλά έκοβε το τρίχωμα των αλόγων σε συνηθισμένο στιλ, αλλά μετά από κάποιες παράξενες παραγγελίες από πελάτες της, έγινε πιο καλλιτεχνική με τα σχέδια της.

Η δουλειά της έγινε γνωστή στο χώρο αφού προετοιμάζει άλογα για εκδηλώσεις. Ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια που έχει κάνει είναι το σχέδιο μεσαιωνικής πανοπλίας στον Romeo, το άλογο της, και ένα άλλο το διακόσμησε με μοτίβα αρχαίου κάστρου.

Εξηγώντας πώς αποφασίζει για τα σχέδια της, είπε: “Συχνά τα οπτικοποιώ στο μυαλό μου και τα ξεκαθαρίζω με μια γρήγορη ματιά σε σχετικά αντικείμενα τα οποία με τη σειρά τους μου δίνουν καινούριες ιδέες.”

“Σχεδίασα πολλά διαφορετικά σχήματα για τα κάστρα και για την πανοπλία γιατί ήθελα ένα συγκεκριμένο στιλ κάστρου και σπαθιού.” “Αυτό με βοηθά να τα οπτικοποιώ και από κει προχωράω έτσι.”

“Δεν χρησιμοποιώ στένσιλ ή κάτι παρόμοιο – όλα είναι χειροποίητα, είναι σαν τέχνη για μένα, αλλά χρειάζεται εμπειρία και εξάσκηση.”

6

7

8

9

Τα σχέδια, κάποια από τα οποία τα σχεδιάζει με το χέρι, μπορεί να χρειαστούν από 30 λεπτά ως και 8-9 ώρες σε μικρότερες συνεδρίες και το σχέδιο με το κάστρο είναι εκείνο για το οποίο είναι πιο περήφανη. Συνεχίζει: “Δούλεψα μέρες για να ετοιμάσω το άλογο.

Το κάστρο είναι σημαντικό για μένα γιατί μεγάλωσε την πελατεία μου και μου έδωσε πολλή δουλειά. Μου χάρισε πολύ προσοχή.” “Αυτή την εποχή, το αγαπημένο μου κούρεμα είναι το Armour De L’Amore γιατί το έχω κάνει και στο άλογο μου και δούλεψα πολύ για να το δεχτεί.”

“Τώρα στέκεται και με εμπιστεύεται πλήρως ενώ δουλεύω, κάτι που αποτελεί πρόκληση για εκείνον, αφού είναι πολύ νευρικός, αλλά με εμπιστεύεται και η αίσθηση είναι τέλεια.”

“Συνήθως ο ιδιοκτήτης του αλόγου έχει μια ιδέα για το τι θέλει, για παράδειγμα ένας ήθελε μια μέλισσα. Ή αλυσίδες, για κάποιον άλλο που ήθελε χειροπέδες. Οι καρδιές και τα αστέρια είναι πάντα πολύ δημοφιλή. Απολαμβάνω τις παραγγελίες γιατί κάθε μία είναι μια νέα πρόκληση και μου διδάσκει νέες τεχνικές.

Είναι σαν να λύνω προβλήματα, πρέπει να φέρεις στα μέτρα του στο άλογο που στέκεται μπροστά σου – επίσης, πρέπει να λάβεις υπόψη και το είδος του τριχώματος και την ανεκτικότητα του αλόγου. Με ενδιαφέρουν οι μεσαιωνικές, οι βασιλικές και οι στρατιωτικές πλευρές έτσι υλοποιώ τα σχέδια με τις πανοπλίες και τα κάστρα.”

10

FERRARI PRESS AGENCY - 18/04/16 - Image of Melody Hamer, 27, a horse clipper who prepares animals for riding events by trimming their coats in different designs - SEE FERRARI COPY

12

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: