Μητέρα Κοριτσιών Δηλώνει ότι Χαίρεται που οι Κόρες της Φοράνε Αποκαλυπτικά Φορέματα - Fanpage

Μητέρα Κοριτσιών Δηλώνει ότι Χαίρεται που οι Κόρες της Φοράνε Αποκαλυπτικά Φορέματα

Η Sarah Newton, 47 ετών, από την Αγγλία, έχει δύο έφηβες κόρες. Ενθαρρύνει την Bronte, 19 ετών, και την Freya, 15 ετών, να χαίρονται τα σώματά τους. Δηλώνει πως οι άλλες μητέρα θα πρέπει να σταματήσουν να ντροπιάζουν την ελεύθερη έκφραση και να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Να η ιστορία της:

«Ήμασταν σε μια εκδήλωση μόδας στο Λονδίνο έξω από το ξενοδοχείο μας, όταν πρόσεξα μια μητέρα και τις δύο κόρες της να μας κοιτάζουν έντονα, και πιο συγκεκριμένα να κοιτάζουν τη μεγαλύτερη κόρη μου.

Κοιτούσε πάνω κάτω τη κόρη μου αηδιασμένη και έκανε κήρυγμα στις κόρες της λέγοντας: ‘Αν βγείτε ποτέ έτσι ντυμένες, θα σας σκοτώσω!’.

1

2

Ναι, το φόρεμα ήταν ανοιχτό, αλλά ήταν τόσο ακατάλληλο για να προσελκύσει τέτοια κακία; Δε νομίζω.

Κάποιοι άλλοι ένοικοι του ξενοδοχείου σταμάτησαν και κοιτούσαν, αλλά εμείς απλά συνεχίσαμε. Γιατί για μας αυτό είναι ένα συνηθισμένο γεγονός.

Είμαι περήφανη να πω ότι μεγάλωσα τις κόρες μου Bronte,19, και Freya, 15, να μη νιώθουν ντροπή δείχνοντας το σώμα τους.

Πάντα προσπαθώ να μη κάνω αρνητικά σχόλια για τα σώματα των άλλων γυναικών. Δυστυχώς, μάλλον είμαι η μειοψηφία.

Μία φίλη μου πρόσφερε ένα παλτό για να καλύψω τα πόδια της Bronte στο μετρό, επειδή είπε ότι ‘πήγαινε γυρεύοντας’. Φορούσε μια κοντή δερμάτινη φούστα με μπότες και καλσόν.

3

Μια άλλη φορά, μια ολόκληρη οικογένεια μας πλησίασε στο μετρό, προτείνοντας να καλυφθεί η κόρη μου. Τι φορούσε εκείνη τη μέρα; Ένα κοστούμι με τη κοιλιά έξω.

Μια μέρα, ένα μέλος της οικογένειας μας πρότεινε να κατεβάσω μια φωτογραφία της Freya από το Facebook επειδή μπορεί να ενθάρρυνα ‘ανεπιθύμητη προσοχή’.

Κανένα από τα ρούχα τους δε θα αποκαλούσα ακατάλληλα. Δεν είμαι σίγουρη τι δίνει στο κόσμο το δικαίωμα να πουν στις κόρες μου να καλυφθούν, ή να με κρίνουν ως γονιό επειδή διαλέγω να τις επιτρέπω να κάνουν ό, τι θέλουν με το σώμα τους.

Ως γονιός/ειδικός, ξέρω πολύ καλά ότι η εικόνα του σώματος είναι ένα τεράστιο ζήτημα για τα νεαρά κορίτσια. Ως μέρος έρευνας που έκανα για το τελευταίο μου βιβλίο, έκανα έρευνα σε 400 κορίτσια, ηλικίας 11 με 14 για το σώμα τους.

Το 70% των κοριτσιών ήθελαν να αλλάξουν το σώμα τους κατά κάποιο τρόπο. Ένα κορίτσι μου είπε ότι τακτικά παρέλειπε το πρωινό και το μεσημεριανό της για να παραμείνει αδύνατη, και όταν τη ρώτησα τι πιστεύει γι’ αυτό η μητέρα της, απάντησε ότι εκείνη το πρότεινε.

Ένα άλλο κορίτσι μου είπε ότι ήδη από τα 11 της χρόνια η μητέρα της έκανε ήδη οικονομίες για πλαστική εγχείρηση στήθους, για όταν θα έκλεινε τα 16.

4

5

Ένα άλλο κορίτσι ξέσπασε σε κλάματα μπροστά μου, επειδή εκείνο το πρωί η μαμά της είπε ότι φαινόταν χοντρή και της έδωσε να φορέσει άλλα ρούχα.

Πιστεύω ότι δουλειά μου ως μητέρα είναι να μεγαλώσω τις κόρες μου να νιώθουν 100% ευτυχισμένες με το σώμα τους και να το δείχνουν όπως εκείνες θέλουν, στη τελική είναι δικό τους σώμα. Και ενθαρρύνω άλλες μητέρες να κάνουν το ίδιο.

 

6

7

 

Θέλω να μεγαλώσω τις κόρες μου ώστε να σέβονται και να φέρονται ευγενικά στα άλλα κορίτσια. Δε θέλω να φέρονται σκληρά και να ασκούν κριτική.

Ως εκ τούτου, δίνω το καλό παράδειγμα στις κόρες μου συμπεριφερόμενη με τον τρόπο που θέλω να δω και αυτές να συμπεριφέρονται, και πιστεύω ότι περισσότερες μητέρες πρέπει να κάνουν το ίδιο.

Όταν η κόρη μου Freya φοράει ένα κολλητό φόρεμα, της λέω ότι της αναδεικνύει τις καμπύλες της.

Όταν η Bronte αποφασίσει να φορέσει μια κοντή φούστα δε της λέω να καλυφθεί σε περίπτωση που οι άντρες έχουν τη λάθος εντύπωση. Στη πραγματικότητα, χαίρομαι που νιώθει αυτοπεποίθηση να φορέσει αυτό που θέλει.

8

Μακάρι εκείνη η κυρία στο ξενοδοχείο είχε σκεφτεί πριν μιλήσει με κριτική. Δε γνωρίζει τίποτα για τις κόρες μου και τις δυσκολίες που έχουν συναντήσει ή τους λόγους που της επιτρέπω να χαίρεται το σώμα της με όποιον τρόπο πιστεύει η ίδια.

Καμία κοπέλα δε πρέπει να νιώθει ντροπή για το σώμα της, ό, τι ρούχα και να φοράει. 

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: