Μια βαθιά υπόκλιση στους πιο σπουδαίους μαχητές της ζωής - Fanpage

Μια βαθιά υπόκλιση στους πιο σπουδαίους μαχητές της ζωής

Μία μόλις ημέρα μετά την εμπορικότερη γιορτή του χρόνου, αυτή του Αγίου Βαλεντίνου, πολύ είναι εκείνοι που παραπονιούνται πως ελάχιστοι θυμούνται ή δίνουν βάση στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

15 Φεβρουαρίου και τα παιδιά που υποφέρουν από τον καρκίνο έχουν τη δική τους ημέρα. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη που αποδεικνύεται πως σώζει ζωές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Το 80% των πασχόντων παιδιών προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σ´όλα τα παιδιά.   Τι συμβαίνει όμως με την Ελλάδα; Κάθε χρόνο, περίπου 300 παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο και καλούνται να δώσουν τη δυσκολότερη μάχη της ζωής τους.

Αυτές  οι ημέρες αυτές υπάρχουν για να αντιληφθούμε και να μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να είμαστε χρήσιμοι σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.  Να μην περιμένουμε  πρώτα να δούμε τα δάκρυα να κυλάνε στα μάγουλα των παιδιών για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε κοντά σε αυτούς τους μικρούς ήρωες της ζωής-γονείς τους. Ένα τους χαμόγελο απεικονίζει το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ζωή στα προβλήματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν. Άλλωστε είμαστε πολύ μικροί για να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο αυτές τις ημέρες -κάθε μέρα-εκτός από τους Τιτάνες της ζωής. 

[koutipandoras.gr]

Αφήστε το σχόλιο σας: