Νέα Αρχαιολογική Ανακάλυψη έφερε στο Φως αρχαία Ελληνικά Ψηφιδωτά. Μόλις τα δείτε, θα Ανατριχιάσετε! - Fanpage

Νέα Αρχαιολογική Ανακάλυψη έφερε στο Φως αρχαία Ελληνικά Ψηφιδωτά. Μόλις τα δείτε, θα Ανατριχιάσετε!

Φανταστείτε τον ενθουσιασμό όταν θα ξέθαψαν 3 αρχαία ελληνικά ψηφιδωτά που χρονολογούνται πριν 2,200 χρόνια. Το 2014, ο καθηγητής Kutalmış Görkay από το πανεπιστήμιο Ankara και η ομάδα του, ανακάλυψαν 3 αρχαία ελληνικά ψηφιδωτά στην τουρκική πόλη Zeugma κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

3

Πίσω το 2007, περίμεναν να πλημμυρίσει η Zeugma λόγω της κατασκευής ενός φράγματος. Επειδή όμως φοβόντουσαν πως θα χάσουν τους αρχαίους θησαυρούς της κάτω από το νερό, άρχισαν αμέσως τις αποστολές.

Καθώς έψαχναν για αρχαίους θησαυρούς, έπεσαν πάνω σε τρία ψηφιδωτά του 2ου αιώνα π.Χ. τα οποία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Παρόλο που η πόλη αυτή βρίσκεται κατά 80% κάτω από το νερό, η ομάδα συνεχίζει τις έρευνες για να βρει κρυμμένα αντικείμενα.

Δείτε μερικά από αυτά που βρήκαν:

4

Παραπάνω είναι ένα ψηφιδωτό με τις εννιά Μούσες: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολύμνια Ουρανία και Καλλιόπη. Την περίοδο της αναγέννησης, οι εννιά Μούσες αποτελούσαν έμπνευση αφού ήταν οι πρώτες που ανακάλυψαν πολλές μορφές τέχνης και όλοι αναγνώριζαν την σημασία τους.

5

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Görkay, ήταν πολύ συνηθισμένο στον 2ο αιώνα π.Χ. να υπάρχουν αρκετά ψηφιδωτά σε ένα σπίτι.

6

Οι ειδικοί σχολίασαν το πρόσωπο της Θάλειας που βλέπετε παραπάνω λέγοντας πόσο ιδιαίτερα κομμάτια γυαλιού έχουν χρησιμοποιηθεί, ειδικά για το πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Ένα χαμένο έργο τέχνης που ήρθε κα πάλι στο φως.

7

Στο ψηφιδωτό αυτό βλέπουμε τον Έλληνα θεό Ποσειδώνα – τον θεό της θάλασσσας.

Πώς σας φάνηκαν;

Credit: shareably.net

Αφήστε το σχόλιο σας: