ΟΛΟΙ πρέπει να διαβάσουν το γράμμα που έγραψε ένας πατέρας για την κόρη του με Σύνδρομο Down που παντρευόταν... - Fanpage

ΟΛΟΙ πρέπει να διαβάσουν το γράμμα που έγραψε ένας πατέρας για την κόρη του με Σύνδρομο Down που παντρευόταν…

Για τους περισσότερους γονείς, ένα παιδί με σύνδρομο Down μπορεί να μοιάζει ότι δε θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες, σε σχέση με άλλα παιδάκια. Όμως ο Paul και η Kerry Daugherty πάντα πίστευαν ότι η κόρη τους, Jillian, μια μέρα θα ερωτευτεί και θα την δουν νυφούλα.

Και έτσι ακριβώς έγινε. Στις 27 Ιουνίου, μετά από μία δεκαετία σχέσης, η 25χρονη και ο αρραβωνιαστικός της Ryan Mavriplis είπαν το πολυπόθητο «δέχομαι» σε μια τελετή με 160 καλεσμένους.

Η Jillian και ο Ryan γνωρίστηκαν πριν 11 χρόνια σχεδόν σε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, έγραψε ο πατέρας της στο blog του. Μια μέρα μετά την προπόνηση, ο Ryan της ζήτησε να τον συνοδεύσει στον χορό.

Για τον γάμο τους μάλιστα, ο πατέρας της έγραψε ένα πολύ συγκινητικό γράμμα για την κόρη του:

Αγαπητή Jillian,

Τώρα είσαι επάνω και κάνεις τις τελευταίες προετοιμασίες με την μητέρα και τις παρανύφους σου. Τα μαλλιά σου είναι υπέροχα μαζεμένα πάνω από τον όμορφο λαιμό σου. Το φόρεμά σου αντανακλά όλες τις ακτίνες του απογευματινού ηλίου που μπαίνει από το παράθυρο. Το μακιγιάζ σου – αυτό το κόκκινο κραγιόν! – ανυψώνει ακόμη περισσότερο τη φυσική ομορφιά που είχες από τη μέρα που γεννήθηκες. Το χαμόγελό σου ανθίζει και ελπίζω να διαρκέσει για πάντα. Εγώ είμαι έξω, κάτω από το παράθυρο και κοιτάζω ψηλά. Ζούμε για στιγμές σαν αυτή όπου οι ελπίδες και τα όνειρά μας συγκλίνουν σε μία μικρή στιγμή στο χρόνο. Όταν όλα αυτά που φανταζόμασταν γίνονται πραγματικότητα. Η ευτυχία είναι εφικτή. Πλέον είμαι σίγουρος γι’ αυτό, έτσι όπως κάθομαι κάτω από αυτό το παράθυρο.

Jillian Daugherty and Ryan Mavriplis on their wedding day. Courtesy of Paul and Kerry Daugherty
Jillian Daugherty and Ryan Mavriplis on their wedding day.
Courtesy of Paul and Kerry Daugherty

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως η κοινωνική αποδοχή ήταν το μόνο πράγμα που αυτός και η μητέρα της δε μπορούσαν να της δώσουν, αλλά η Jillian πάντα ξεπερνούσε όλες τις προσδοκίες τους και ο γάμος της ήταν το απόγειο αυτών.

Όλοι ευχόμαστε τα ίδια πράγματα για τα παιδιά μας. Η υγεία, η ευτυχία και η δυνατότητα να απολαύσουν τον κόσμο δεν είναι προνόμια μόνο των «φυσιολογικών» παιδιών. Είναι το όνειρο κάθε ανθρώπου. Φοβόμουν για ‘σένα Jillian, αλλά δε θα έπρεπε… Θυμάσαι όλα αυτά τα πράγματα που σου έλεγαν ότι ποτέ δε θα μπορέσεις να κάνεις; Δε θα έκανες κανένα άθλημα, δε θα πήγαινες στο κολέγιο και σίγουρα δε θα παντρευόσουν. Τώρα όμως… για δες σε!

Jill Daugherty and Ryan Mavriplis during their wedding ceremony. Courtesy of Paul and Kerry Daugherty
Jill Daugherty and Ryan Mavriplis during their wedding ceremony.
Courtesy of Paul and Kerry Daugherty

Και τέλος, όπως κάθε πατέρας, κλείνει το γράμμα με συμβουλές για τον γάμο:

Θα σου έλεγα να δώσεις στον Ryan όλη σου την καρδιά, αλλά θα ήταν σαν να σου λέω το αυτονόητο. Θα σου έλεγα να είσαι καλή και ευγενική μαζί του, αλλά αυτό το κάνεις ήδη με όλους τους ανθρώπους. Θα σου ευχόμουν μια ζωή με αμοιβαία αγάπη, φιλία και σεβασμό, αλλά είστε μαζί ήδη μια δεκαετία οπότε τα έχετε ήδη όλα αυτά… Τώρα, εσύ και ο Ryan θα ακολουθήσετε μια διαφορετική διαδρομή. Είναι μια νέα πρόκληση, αλλά δεν είναι πιο δύσκολη για ‘σένα απ’ ότι για οποιονδήποτε άλλον. Δεδομένου του ποια είσαι, μάλλον θα είναι πιο εύκολο. Η ευτυχία είναι εύκολη για ‘σένα, όπως και η ικανότητά σου να κάνεις τους γύρω σου ευτυχισμένους. Πλέον σε βλέπω καθαρά. Η προετοιμασία τελείωσε, η πόρτα άνοιξε. Το κοpιτσάκι μου, ντυμένο στα λευκά περνάει το κατώφλι ακόμη ενός ονείρου που κατέκτησε. Έχω μείνει άναυδος. «Είσαι πανέμορφη» είναι το μόνο που μπορώ να πω. Εσύ με ευχαριστείς. Ήρθε η ώρα να φύγουμε.

Jillian, Kerry, and Paul Daugherty at the wedding. Courtesy of Paul and Kerry Daugherty
Jillian, Kerry, and Paul Daugherty at the wedding.
Courtesy of Paul and Kerry Daugherty
Αφήστε το σχόλιο σας: