Ο Τριχρονος γιος τους πάθαινε συνέχεια Κρίσεις Πανικού. Τότε οι Γονείς του πήραν μια απόφαση που του άλλαξε τη Ζωή! - Fanpage

Ο Τριχρονος γιος τους πάθαινε συνέχεια Κρίσεις Πανικού. Τότε οι Γονείς του πήραν μια απόφαση που του άλλαξε τη Ζωή!

O 3χρονος Tupper Dunlop από το Winnipeg του Καναδά δεν τα πήγαινε και πολύ καλά. Ο παραμικρός ήχος μπορούσε να τον αναστατώσει. Δεν αντιδρούσε όταν οι άλλοι φώναζαν το όνομά του. Και αυτά ήταν τα μικρά πράγματα.

Όταν ήταν δύο, διαγνώστηκε με αυτισμό. Κάθε νύχτα έβλεπε εφιάλτες και κοιμόταν μόνο 3 με 6 ώρες. Ακόμα και όταν κοιμόταν μπορεί να τον έπιαναν τα κλάματα και να ξεκινούσε να περιπλανιέται τριγύρω. Μπορούσε να κοιμηθεί το πολύ 45 λεπτά κάθε φορά. Η Nancy Dunlop και ο άντρας της ήταν απελπισμένοι.

‘Σαν γονείς, το να έχεις ένα παιδί που δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου ήταν πολύ εξουθενωτικό σωματικά και συναισθηματικά. Έκλαιγε, ούρλιαζε και ήταν συνεχώς αγχωμένο ή πονούσε και το χειρότερο ήταν πως δεν μπορούσε να μας πει τι φταίει. Νιώθεις αβοήθητος χωρίς να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.’

Τότε όμως τους ήρθε μία ιδέα που μπορεί να έκανε την ζωή πιο εύκολη για τον γιο τους και την υπόλοιπη οικογένεια.

Αφού ο Tupper αγαπούσε τα ζώα και χαιρόταν πάντα να παίζει μαζί τους, πήραν την απόφαση να πάρουν ένα εκπαιδευμένο σκύλο. Και έτσι ένα λευκό Λαμπραντόρ με το όνομα Lego έγινε ο καλύτερος φίλος του γιου τους.

Η κατάστασή του έγινε αμέσως πολύ καλύτερη.

Ξεκίνησε να κοιμάται 8 με 10 ώρες κάθε βράδυ! Όποτε είχε εφιάλτη, ο Lego τον έπαιρνε αγκαλιά και εκείνος αμέσως ηρεμούσε. Κατά την διάρκεια της μέρας, ο Tupper μπορούσε να συγκεντρωθεί πολύ καλύτερα και είχε αρχίσει να μιλάει. Τώρα πηγαίνει ακόμα και στο σχολείο μαζί με τον Lego.

Όταν το μικρό αγοράκι αναστατώνεται, ο Lego του φέρνει ένα παιχνίδι ή τον γλείφει για να του αποσπάσει την προσοχή. Έτσι, ο Tupper δεν μένει κολλημένος μέσα στον φόβο και την απόγνωση.

Η ζωή έχει αλλάξει πάρα πολύ για όλη την οικογένεια. Ο Tupper δεν μπορεί να καταλάβει τον κίνδυνο και μερικές φορές μπορεί να βγει μέσα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Πλέον όμως, όταν αρχίζει να πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση, ο Lego τον τραβάει πίσω και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα που δείχνουν πώς ο Lego βοηθάει τον μικρούλη. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσε να του πάρει αυτή η οικογένεια και δείχνει πως τα σκυλιά είναι κάτι παραπάνω από απλά κατοικίδια!

Οι σκέψεις σας;

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: