Ρώτησε τον Πατέρα της που Πάσχει από Αλτσχάιμερ, αν έχει επίγνωση της Άνοιάς του, αλλά η Απάντησή του, την Άφησε Άφωνη! - Fanpage

Ρώτησε τον Πατέρα της που Πάσχει από Αλτσχάιμερ, αν έχει επίγνωση της Άνοιάς του, αλλά η Απάντησή του, την Άφησε Άφωνη!

Η νόσος του Αλτσχάιμερ στα μεγαλύτερα άτομα, συχνά φέρνει δυσκολίες στα μέλη της οικογενείας. Οι σύζυγοι, τα παιδιά και τα εγγόνια, αναγκάζονται να βρίσκουν τρόπους να επικοινωνούν και να παρέχουν φροντίδα στα οικογενειακά τους πρόσωπα, σε όλα τα στάδια της νόσου.

Η Elaine Rusk, ήταν το πρωταρχικό άτομο που φρόντιζε τον μπαμπά της Norman Polner, ο οποίος έπασχε από την ασθένεια. Στην αρχή του παρακάτω βίντεο, λέει ότι συμμετέχει σε μερικές ομάδες υποστήριξης, όπου και άλλοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Ένα από τα μέλη μιας ομάδας, ρώτησε την Elaine αν ο πατέρας της ήξερε ότι είχε Αλτσχάιμερ. Η Elaine μοιράζεται την απάντησή της στο παρακάτω βίντεο. Η σύντομη απάντηση του; «Ναι, ξέρω ότι έχω». Ο Norman συνεχίζει την συνομιλία με την κόρη του και λέει καταπληκτικά πράγματα!

Ένα άλλο άτομο, ήθελε να μάθει αν ο Norman καταλαβαίνει τι προκαλεί η ασθένειά του, οπότε η Elaine τον ρώτησε και πάλι ευθέως. Ακούγοντας με προσήλωση την ερώτησή της, δήλωσε ότι πράγματι ήξερε τι σημαίνει Αλτσχάιμερ. «Ναι!», είπε. «Είναι η απώλεια της μνήμης».

1

Όταν ο πατέρας της Elaine διαγνώστηκε με τη νόσο το Μάρτιο του 2014, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να βρει δραστηριότητες που θα απασχολούσαν το μυαλό του. Επειδή παλιά αγαπούσε τη ζωγραφική, εξόπλισε τον μπαμπά της με πινέλα και ακουαρέλες.

Ο Σύλλογος Αλτσχάιμερ, τονίζει ότι οι κοινωνικές και οι ψυχικές δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου του Alzheimer. Σύμφωνα με τα γεγονότα και τα στοιχεία τους, πάνω από 5 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με την πάθηση, ενώ οι παγκόσμιες εκτιμήσεις είναι περίπου 47 εκατομμύρια.

Μετά τη διάγνωση, η ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής αρχίζουν να μειώνονται. Ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με τη νόσο, μπορεί να ζήσει από τρία έως είκοσι χρόνια, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η ασθένεια.

Η Elaine φρόντιζε πολύ τον πατέρα της και ασχολούνταν πολύ μαζί του. Είχε βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και περνούσε ποιοτικό χρόνο μαζί του, φέρνοντάς του στο μυαλό παλιές αναμνήσεις. Εκείνη λέει:

«Για μένα, είναι σαν μια ιερή στιγμή. Είμαστε στη στιγμή μαζί.»

Με τη γλυκιά συμπεριφορά του, είναι δύσκολο να αντισταθεί. Οι δυο τους έχουν σαφώς ένα δεσμό αγάπης. Εκτός από συγκίνηση, το όμορφο βίντεο προκαλεί και ενθάρρυνση σε όλους όσους περνάνε το ίδιο πράγμα. Τον Φεβρουάριο του 2016, ο απολαυστικός κύριος απεβίωσε στην ηλικία των 91.

Η φροντίδα ενός γονέα που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση υγείας, μπορεί να είναι πολύ προκλητική. Όπως και να έχει, είναι τιμή να φροντίζουμε τους ανθρώπους που μας έφεραν στον κόσμο. Συναισθηματικά, μπορεί να είναι δύσκολο να βλέπουμε ότι ζουν αυτή την εμπειρία. Αλλά είναι υποχρέωσή μας! Παρόλα αυτά, δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να φροντίζουμε και τον εαυτό μας!

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: