11 Σοκαριστικές Περιπτώσεις ανθρώπων που Παραμορφώθηκαν στη Φυλακή. Η 8η, θα σας Αφήσει Άφωνους! - Fanpage

11 Σοκαριστικές Περιπτώσεις ανθρώπων που Παραμορφώθηκαν στη Φυλακή. Η 8η, θα σας Αφήσει Άφωνους!

Κανείς δεν λέει πως οι εγκληματίες δεν θα πρέπει να τιμωρούνται. Το να παραβαίνεις τον νόμο πρέπει να έχει συνέπειες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τους φέρονται σαν ζώα. Είναι σημαντικό να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, ειδικά τώρα που υπερπληθυσμός των φυλακών κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Είναι σωστό να περνάνε δεκαετίες υπομένοντας την σωματική και την πνευματική οδύνη της απομόνωσης; Είναι σωστό να μην ξέρουν πως μοιάζουν; Γιατί χρειάστηκε αγώνας και απεργία πείνας για να καταφέρουν να κερδίσουν το δικαίωμα να βγάζουν φωτογραφίες. Για 25 χρόνια ήταν απαγορευμένο κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον το να στείλουν στις οικογένειές τους μία φωτογραφία.

1. Stephen Slevin πέρασε 22 μήνες στην απομόνωση ενώ η οικογένειά του δεν ήξερε πού βρισκόταν. Γέμισε πληγές επειδή ήταν συνεχώς ξαπλωμένος, έπαθε μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος, έχασε το 1/3 του βάρους του και αναγκάστηκε να βγάλει μόνος του το δόντι του όταν χάλασε.

Αφού αποφυλακίστηκε λόγω της ψυχικής του κατάστασης, έκανε μήνυση στο κράτος και κέρδισε $15.5 εκατομμύρια ως αποζημίωση.

3

2. Ο Randall Ellis  πέρασε 30 χρόνια στην απομόνωση στην φυλακή ‘Pelican Bay State Prison’ στην Καλιφόρνια.

«Σωματικά μοιάζω μεγαλύτερος. Πνευματικά, δεν μπορώ να εμπιστευτώ τους ανθρώπους.»

4

3. Π Michael David Russell καταδικάστηκε σε 25 χρόνια και 8 μήνες για επίθεση με όπλο και πέρασε σχεδόν 17 χρόνια στην απομόνωση.

5

4. Ο Lorenzo Benton καταδικάστηκε για φόνο το 1977 και πέρασε 27 χρόνια στην απομόνωση.

6

5. Καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκιση για φόνο δευτέρου βαθμού. Ο Jose Garcia έχει περάσει περισσότερο από μία δεκαετία στην απομόνωση.

7

6. Ο Byron Bunt καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για φόνο δευτέρου βαθμού και στάλθηκε για 20 χρόνια στην απομόνωση μετά τη σύνδεσή του με μία συμμορία της φυλακής.

8

7. Ο Constantine Aguilar καταδικάστηκε για 25 χρόνια φυλάκισης από τα οποία πέρασε τα 15 στην απομόνωση.

9

8. Ο Marcus Harrison ζωγράφισε το πορτρέτο του αφού μπήκε ισόβια για φόνο το 1997.

10

9. Ο Gabriel Huerta καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο και από το 1989 είναι στην απομόνωση γιατί υποπτεύονται πως είναι ο αρχηγός μίας συμμορίας της φυλακής.

11

10. Η οικογένεια του Pietro Sartoresi δεν είχε δει φωτογραφία του για τα τελευταία 15 χρόνια.

12

11. Στην Ιαπωνία, ο τρόφιμος Iwao Hakamada ελευθερώθηκε μετά από 48 χρόνια φυλάκισης λόγω τετραπλής δολοφονίας.

Καταδικάστηκε μετά από μία ομολογία που του απέσπασαν με ξυλοδαρμό. Όταν απελευθερώθηκε, είχε περάσει σχεδόν 50 χρόνια σε ένα κελί, δεν μπορούσε να συνεννοηθεί καλά και είχε βίαια ξεσπάσματα θυμού.

13

Credit: diply.com

Αφήστε το σχόλιο σας: