Σοκαριστικό! Έμεινε για 17 Χρόνια Κλεισμένος στη Φυλακή επειδή Έμοιαζε με τον Πραγματικό Δράστη του Εγκλήματος! - Fanpage

Σοκαριστικό! Έμεινε για 17 Χρόνια Κλεισμένος στη Φυλακή επειδή Έμοιαζε με τον Πραγματικό Δράστη του Εγκλήματος!

Ένας άντρας που πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, αφέθηκε ελεύθερος όταν η αστυνομία εντόπισε έναν άλλο άντρα που του έμοιαζε πολύ στην εξωτερική εμφάνιση.  

Ο Richard Anthony Jones από το Κάνσας των ΗΠΑ αφέθηκε ελεύθερος την Πέμπτη, καθώς ένας δικαστής αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη φυλάκισή του.

Ο Jones είχε φυλακιστεί για ένοπλη ληστεία το 1999, με βάση τις μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες. Κατά τη διάρκεια νέας ακρόασης, οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον του δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τον Jones από τον ‘Ricky’, που έχουν παρόμοια εξωτερική εμφάνιση και μοιράζονται το ίδιο όνομα.

Ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωση του Jones, καθώς δεν υπήρχε ούτε υλικό DNA, ούτε αποτυπώματα που να τον ενοχοποιούν με το έγκλημα. Επιπλέον, ο Jones ζούσε στην άλλη πλευρά της πόλης του Κάνσας, ενώ ο σωσίας του ζούσε στην ίδια περιοχή, όπου συνέβη η ένοπλη ληστεία.

«Δεν πιστεύω στη τύχη, πιστεύω ότι ήμουν ευλογημένος,» δήλωσε ο Jones σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

1

2

Ο Jones έκανε πολλές αιτήσεις για επανεξέταση της υπόθεσής του χωρίς όμως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της 19χρονης φυλάκισής του. Ωστόσο πριν από 2 χρόνια, έμαθε για έναν άντρα στη φυλακή που έμοιαζε με εκείνον και είχαν και κοινό όνομα.

Συνειδητοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αθώωσή του, επικοινώνησε με ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει νομικές συμβουλές για άτομα που έχουν καταδικαστεί άδικα για να βοηθήσουν με την υπόθεσή του.

«Εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο πολύ μοιάζουν,» δήλωσε ένας συνήγορος που ανέλαβε την υπόθεση του Jones.

Κατά τη διάρκεια της νέας δίκης, ο Jones επανέλαβε το άλλοθί του ότι βρισκόταν με τη φίλη του και την οικογένειά της, τη στιγμή που το θύμα ανέφερε ότι την λήστεψε στο πάρκο.

3

4

5

Και ο σωσίας του ‘Ricky’ ανέβηκε στο έδρανο και αρνήθηκε ότι διέπραξε το έγκλημα.

Έχοντας δύο τους άντρες που μοιάζουν εκπληκτικά, τα θύματα της ληστείας επιβεβαίωσαν στο δικαστή ότι δεν ήταν πλέον σε θέση να πουν ποιος άντρας διέπραξε το έγκλημα.

Οι συνήγοροι του Jones υποστήριξαν επίσης ότι οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν στα θύματα για αναγνώριση πριν από 17 χρόνια ήταν «ιδιαίτερα υποδεικτικά», καθώς ο Jones ήταν ο μοναδικός που έμοιαζε με τον εγκληματία που περιέγραψαν.

Ο Jones τώρα προσαρμόζεται στην καθημερινότητα μετά τη φυλακή και δηλώνει ότι νιώθει ευτυχισμένος που επέστρεψε στα παιδιά του.

Δήλωσε ότι κατανοεί γιατί τα θύματα τον υπέδειξαν ως τον ληστή, έχοντας δει τον άλλο «Ricky».

«Όλοι μας έχουμε έναν σωσία. Ευτυχώς, βρήκαμε τον δικό του,» ανέφερε ο σύνηγορός του.

6

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: