Σύζυγος δεν έχει ιδέα ότι ΑΥΤΟ που κάνει εκνευρίζει αφάνταστα τη γυναίκα του. Όταν τελικά το κατάλαβε, ήταν ήδη αργά... - Fanpage

Σύζυγος δεν έχει ιδέα ότι ΑΥΤΟ που κάνει εκνευρίζει αφάνταστα τη γυναίκα του. Όταν τελικά το κατάλαβε, ήταν ήδη αργά…

O Matthew Fray είναι ένας blogger που πρόσφατα έγραψε ένα πολύ αποκαλυπτικό κείμενο για τον εαυτό του που αναδείκνυε όλους του λόγους για τους οποίους απέτυχε ο γάμος του. Επικεντρώθηκε στον εαυτό του και κατέγραψε όλα τα λάθη που έκανε και οδήγησαν την γυναίκα του στο να πάρει το παιδί τους και να φύγει.

Ο Matthew κατάλαβε πως πολλά από εκείνα που δεν θεώρησε σημαντικά είχαν τελικά πολύ χειρότερο αποτέλεσμα από ότι είχε προβλέψει. Δυστυχώς για εκείνον, η συνειδητοποίηση αυτή έγινε πολύ αργά…

3

«Δεν ξέρω τα πάντα για τον γάμο. Μπορεί να μην ξέρω καν πολλά. Αλλά ξέρω ένα ΠΟΛΥ σημαντικό πράγμα: είμαι βλάκας. Και ήμουν ένας πολύ κακός σύζυγος.

Με πόνεσε και με φόβισε πάρα πολύ.

4

Αλλά δεν σοκαρίστηκα. Εμείς οι σύζυγοι έχουμε πολύ περισσότερο έλεγχο από ότι νομίζουμε και όλοι πρέπει να δεχόμαστε τις ευθύνες μας. Αυτό ακριβώς θα κάνω τώρα. Θα δεχτώ τις ευθύνες μου.

Η μεγάλη ερώτηση είναι:

Αν ήμουν ο άντρας που έπρεπε να ήμουν στα πρώτα χρόνια του γάμου μας, θα είχαμε φτάσει στο σημείο αυτό;

Την αγαπούσα. Ήμουν ευγενικός απέναντί της. Ήθελα να την κάνω χαρούμενη και να την κερδίσω. Ήθελα να την φροντίσω και να της προσφέρω. Πήγαινα στην δουλειά κάθε μέρα για εκείνη. Ήθελα να είμαι μαζί της για πάντα.

Αλλά δεν της φέρθηκα σωστά. Ήμουν εγωιστής.

5

Δεν το είχα καταλάβει τότε, αλλά πριν 4 χρόνια, έγινε κάτι που τα άλλαξε όλα. Είχε τον τελικό του τουρνουά για γκολφ. Γενικά στην περιοχή που μέναμε εκείνη την περίοδο ήταν σπάνιο να κάνει καλό καιρό. Εκείνη η μέρα όμως ήταν πανέμορφη. Ο γιος μας ήταν ακόμα 1 έτους και η γυναίκα μου ήθελε να απολαύσουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια την μέρα.

6

Να πάμε στο εθνικό πάρκο για περπάτημα.

Να πάμε στον ζωολογικό κήπο.

Ακούγονται καλές ιδέες, έτσι;

Εκείνη την Κυριακή όμως δεν μου φαινόντουσαν καλές ιδέες.

Εγώ: ‘Μωρό μου, θέλω πολύ να δω το αγαπημένου μου τουρνουά. Συμβαίνει μόνο μια φορά το χρόνο.’

Γυναίκα: ‘Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι θες να κάτσεις μέσα μία τόσο όμορφη μέρα. Δεν θες να κάνουμε κάτι όλοι μαζί σαν οικογένεια;’

Εγώ: ‘Δεν θέλω να κάτσω μέσα και θέλω να κάνουμε πράγματα μαζί αλλά σήμερα είναι το τουρνουά γκολφ που γίνεται μόνο μια φορά τον χρόνο. Θέλω πολύ να το δω. Συγγνώμη.’

Μερικούς μήνες πριν το κατάλαβα. Είχε πάλι στην τηλεόραση το τουρνουά γκολφ. Αλλά κανείς δεν ήταν στο σπίτι. Είχε ήδη φύγει. Ο γιος μου είχε χαθεί. Εγώ ήμουν εκεί. Ήμουν ξύπνιος. Αλλά δεν ήμουν στο σπίτι μου.

Διάλεξα το τουρνουά αντί να διαλέξω μία όμορφη μέρα με την γυναίκα και το παιδί μου. Διέπραξα ένα από τα χειρότερα εγκλήματα, άφησα την γυναίκα μου μόνη στο γάμο μας. Δεν ήμουν εκεί για εκείνη.

Το πιο δύσκολο μάθημα που έμαθα είναι ότι μπορεί να έχεις την καλύτερη πρόθεση. Μπορεί να είσαι ευγενικός, γοητευτικός, και έτοιμος να θυσιαστείς.

Ακόμα και τότε όμως, όλα μπορούν να χαλάσουν. Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Είχα ξανακούσει αυτή την φράση στο παρελθόν αλλά δεν είχα καταλάβει τι σήμαινε.

Είναι αστείο. Θα μπορούσα απλά να είχα γράψει το τουρνουά σε DVD.

Και εσείς μπορείτε. Μπορεί να είμαστε κακοί σύζυγοι, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε.’

Ο Matthew κατάλαβε πολύ αργά όλα αυτά τα λάθη που έκανε στον γάμο του. Αυτό το γράμμα είναι καλή συμβουλή για όλους τους άντρες που είναι σε σχέση. Το συμπέρασμα: μην θεωρείται τον σύντροφό σας δεδομένο!

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: