Του Αξίζουν Συγχαρητήρια! Έφτιαξε ένα Μικροσκοπικό Αναπηρικό Αμαξίδιο για το Χρυσόψαρό του που δε Μπορούσε να Κολυμπήσει - Fanpage

Του Αξίζουν Συγχαρητήρια! Έφτιαξε ένα Μικροσκοπικό Αναπηρικό Αμαξίδιο για το Χρυσόψαρό του που δε Μπορούσε να Κολυμπήσει

Η Taylor Dean είναι μια 19χρονη από το San Antonio η οποία κερδίζει χρήματα δημιουργώντας εκπαιδευτικά βίντεο με ζώα στο YouTube. Ο φίλος της, ο 20χρονος Derek, δουλεύει σε ένα μαγαζί με ενυδρεία.

23

Η Dean είπε ότι μια πελάτισσα του Derek του έφερε ένα χρυσόψαρο το οποίο έπασχε από ασθένεια στην κύστη κολύμβησης, μια νόσο που εμποδίζει το χρυσόψαρο να ελέγξει την πλευστότητα του μέσα στο νερό.

Η κύστη αυτή είναι ένα όργανο που βοηθά το ψάρι να μένει σταθερό κάτω από το νερό. Όταν παραμορφώνεται ή μολύνεται – από βακτήρια ή παράσιτα, για παράδειγμα – τότε το ψάρι χάνει την σταθερότητα του όταν επιπλέει. Αυτό μπορεί να το κάνει να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, να κολυμπά ανάποδα ή να γέρνει πολύ από την μία πλευρά.

Σύμφωνα με τον Derek, το πρόβλημα του χρυσόψαρου αυτού ήταν αθεράπευτο και δεν του επέτρεπε να σταθεί ίσια, ενώ ήταν μονίμως κολλημένο στον πάτο του ενυδρείου του. Αφότου οι αλλαγές στην διατροφή και οι θεραπείες μέσω νερού δεν είχαν αποτέλεσμα, ο Derek αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Έφτιαξε ένα μοναδικό «αναπηρικό καροτσάκι» για χρυσόψαρα.

24

«Πήρα ένα σωλήνα αέρα που συνήθως χρησιμοποιείται στο ενυδρείο και τον έβαλα γύρω από το χρυσόψαρο. Πρόσθεσα μερικές βαλβίδες από κάτω, κι έτσι έγινε σαν “καρέκλα” που το στήριζε.

Πρόσθεσα βάρη στον κάτω μέρος της “καρέκλας” και κάτι ώστε να μπορεί να επιπλέει (αφρολέξ) και σιγά σιγά έβγαζα κομμάτια μέχρι να πετύχω την τέλεια πλευστότητα ώστε να μπορεί να κολυμπάει χωρίς να νιώθει ότι σέρνει μια καρέκλα», εξηγεί ο Derek. «Το βάρος του κάτω μέρους είναι σχεδόν ίσο με του πάνω μέρους, έτσι λειτουργεί μια χαρά!»

25

«Νομίζω ότι τα χρυσόψαρα είναι σαν τα pug του θαλάσσιου κόσμου. Τα pug έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά, λόγω του τρόπου που δημιουργήθηκαν, αλλά τους προκαλεί και πολλά ιατρικά ζητήματα – το ίδιο ισχύει και με τα χρυσόψαρα!»

Η Dean είπε ότι όταν ο Derek της έστειλε σε μήνυμα την λύση που είχε βρει, ήξερε ότι έπρεπε να το μοιραστεί με τον κόσμο. «Έχω δουλέψει με αρκετά τραυματισμένα ψάρια, αλλά είναι απίστευτο αυτό που έκανε γι’αυτό το χρυσόψαρο.»

«Όσοι δεν ασχολούνται με τα ψάρια σε ενυδρεία, ποτέ δεν θα φαντάζονταν ότι θα έβλεπαν ψάρι σε αναπηρικό καρότσι», είπε η Dean. Το tweet της έχει μέχρι στιγμής 21.000 retweet. Όσοι δεν ασχολούνται με την αποκατάσταση ζώων έχουν συγκινηθεί.

Κάνουν θετικά σχόλια για τον Derek που ξεπέρασε τον εαυτό του για να βοηθήσει το χρυσόψαρο και την Dean που μοιράστηκε αυτή την τρυφερή πράξη με τον κόσμο.

«Διδάσκετε στον κόσμο ότι όλα τα ζώα, όποια κι αν είναι η αναπηρία τους, αξίζουν την αγάπη και την υποστήριξη μας ώστε να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή», έγραψε κάποιος.

Η Dean είπε ότι οι ενθουσιώδεις αυτές αντιδράσεις στην κίνηση του Derek είναι ο λόγος που επέλεξε αυτό το επάγγελμα. «Στον κόσμο αρέσουν τα ζώα και είναι κάτι που μας ενώνει», είπε.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: buzzfeed.com

Αφήστε το σχόλιο σας: