Το 1991 αγόρασαν ένα άγονο και κατεστραμμένο κομμάτι γης. 26 χρόνια μετά, αυτό που έφτιαξαν έχει συγκλονίσει τον πλανήτη! - Fanpage

Το 1991 αγόρασαν ένα άγονο και κατεστραμμένο κομμάτι γης. 26 χρόνια μετά, αυτό που έφτιαξαν έχει συγκλονίσει τον πλανήτη!


H Pamela Gale Malhotra και ο άντρας της, Anil Malhotra, είναι οι ιδιοκτήτες του Sai Sanctuary, του μόνου ιδιωτικού καταφύγιου άγριας ζωής στην Ινδία. Από το 1991 έχουν αναλάβει την αναδάσωση και την προστασία της άγριας ζωής. Σήμερα το SAI καλύπτει πάνω από 1214 στρέμματα και εκεί ζουν πάνω από 200 είδη υπό εξαφάνιση, όπως ασιατικοί ελέφαντες και τίγρεις της Βεγγάλης.

83

84

85

86

«Όταν πρωτοήρθαμε εδώ, τα περισσότερα κομμάτια γης που αγοράσαμε ήταν εγκατελελειμμένα», είπε η Pamela. «Εγκαταλελειμμένα χωράφια ρυζιού, καφέ και κάρδαμου. Είχε γίνει αποψίλωση σε μεγάλο βαθμό. Και χρειάστηκε πολλή φροντίδα, ενέργεια και χρόνος για να επανέλθουν.»

87

88

89

90

Το καταφύγιο βρίσκεται στην επαρχία Kodagu όπου υπήρξε δραματική μείωση των δασικών εκτάσεων – από 86% το 1970 σε 16% σήμερα. Η Pamela εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στα μοτίβα των βροχοπτώσεων και στην έλλειψη νερού όχι μόνο στη περιοχή αυτή, αλλά γενικότερα στην νότια Ινδία.

91

92

93

94

95

Τα ζευγάρι προσπαθεί να εξασφαλίσει τα δάση για τα ζώα και τα ζώα με την σειρά τους μπορούν να διατηρούν τα δάση υγιή. «Και οι δύο χαιρόμαστε απίστευτα όταν περπατάμε στο καταφύγιο», είπε η Pamela. «Δεν έχω νιώσει τέτοια χαρά με τίποτα στην ζωή μου.»

Credit: boredpanda.com

Αφήστε το σχόλιο σας: