Χρησιμοποιεί το Μακιγιάζ για να Περάσει ένα πολύ Σημαντικό Μήνυμα. Δείτε την Ιστορία της και θα μείνετε Άφωνοι! - Fanpage

Χρησιμοποιεί το Μακιγιάζ για να Περάσει ένα πολύ Σημαντικό Μήνυμα. Δείτε την Ιστορία της και θα μείνετε Άφωνοι!

H ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας είναι κάτι που όλο και περισσότεροι αρχίζουν να αναγνωρίζουν και να υποστηρίζουν. Είναι κρίμα που χρειάστηκε τόσο πολύ για να πέσει φως πάνω σε κάτι που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε μέρα, αλλά ελπίζουμε το κίνημα να γίνεται όλο και πιο δυνατό και περισσότερες κοινότητες και οργανισμοί να δίνουν την προσοχή που χρειάζεται.

Ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους να μεταφερθεί το μήνυμα είναι μέσα από τα social media. Και πρόσφατα, η 27χρονη blogger ομορφιάς,  Yasaman Gheidi, από το Vancouver του Καναδά χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της για να κάνει ακριβώς αυτό.

Όποιος μπει στο προφίλ της στο Instagram μπορεί να δει πως είναι ένας πολύ ταλαντούχος, δημιουργικός και όμορφος άνθρωπος. Έχει εκατοντάδες αναρτήσεις με διάφορα στυλ μακιγιάζ, ρούχα και κουρέματα που οι 77,000+ ακόλουθοι της δεν χορταίνουν να βλέπουν.

73

Ωστόσο, παρόλο που φαίνεται χαρούμενη και ευχαριστημένη με τις εικόνες, η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίζει καθημερινά πολλές δυσκολίες όσον αφορά στην ψυχική της υγεία.

74

Και λόγω του στίγματος που έχει δημιουργήσει η κοινωνία γύρω από τις ψυχικές διαταραχές, εκείνη, όπως και πολλοί άλλοι έχει επιλέξει να παραμείνει σιωπηλή και να αποσύρεται από τον κόσμο όποτε νιώθει πως δεν μπορεί να τα καταφέρει…

75

…Μέχρι τώρα.

76

Σύμφωνα με μία από τις αναρτήσεις της, ο τρόπος που έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει τα προβλήματά της άλλαξε μετά από μία κρίση άγχους που την έκανε να μην μπορεί να λειτουργήσει.

77

Επειδή φοβόταν τι θα σκεφτόντουσαν οι συνάδελφοί της, η Yasaman  ρώτησε τον σύντροφό της τι να τους πει εάν την ρωτούσαν.

78

Εκείνος της είπε να τους πει πως είχε πονοκέφαλο και της φάνηκε καλή ιδέα. Αλλά γιατί να πει ψέματα και να κρύψει την αλήθεια; Πολλοί εκπληκτικοί άνθρωποι πάσχουν από αυτή την ψυχική ασθένεια. Γιατί να μην μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά γι’αυτό το θέμα;

79

Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να σταματήσει να κρύβει την ασθένειά της και να εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Τότε, γεννήθηκε και η πρόκληση «Inside Out Challenge»!

80

Άρχισε να ανεβάζει φωτογραφίες εμπνευσμένες από την ταινία της Pixar ‘Inside Out’, δείχνοντας τις ασθένειες τις οποίες αντιμετωπίζει: άγχος και κατάθλιψη. Σύμφωνα με εκείνη, το σημαντικό είναι να ξεκινήσει μία συζήτηση γύρω από τέτοια θέματα και να τελειώσει ο στιγματισμός ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

81

‘Επειδή δεν είναι ορατό, πολλοί δεν το παίρνουν στα σοβαρά. Δεν είναι ανοιχτή πληγή, ούτε κάποιο σπάσιμο, οπότε πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτή την κατάσταση.’

82

Από τότε που ξεκίνησε την πρόκληση, δέχτηκε εκατοντάδες εικόνες και βίντεο από ανθρώπους που έκαναν την δική τους εξωτερίκευση της κρυφή μάχης που δίνουν καθημερινά.

83

«Θέλω να δώσω ένα πρόσωπο στις ψυχικές ασθένειες έτσι ώστε αυτοί που δεν πάσχουν από αυτές να μπορέσουν να τις καταλάβουν  λίγο περισσότερο.’

84

Δείτε την ιστορία της στο παρακάτω βίντεο:

Οι σκέψεις σας;

Credit: diply.com

Αφήστε το σχόλιο σας: