Όταν αυτός ο Άντρας είδε ΤΙ καταλήγει στα Σκουπίδια των Εστιατορίων, εξοργίστηκε. Έτσι αποφάσισε να κάνει ΚΑΤΙ μοναδικό..! - Fanpage

Όταν αυτός ο Άντρας είδε ΤΙ καταλήγει στα Σκουπίδια των Εστιατορίων, εξοργίστηκε. Έτσι αποφάσισε να κάνει ΚΑΤΙ μοναδικό..!

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια φορά κι έναν καιρό, τα παιδιά δεν ήταν ευπρόσδεκτα σε πολλά εστιατόρια. Όταν θέλατε να δειπνήσετε έξω, θα έπρεπε να καλέσετε μια babysitter. Αν παίρνατε τα μικρά παιδιά σας μαζί, όχι μόνο δεν θα υπήρχαν καρέκλες για να καθίσουν, αλλά και οι υπόλοιποι θαμώνες θα σας κοιτούσαν με μισό μάτι. Ευτυχώς, όλα αυτά άλλαξαν χάρη στην έλευση του «εστιατορίου της οικογένειας». Σήμερα, οι μικρότεροι επισκέπτες έχουν καλή μεταχείριση και παροχές: παιδικά μενού, καρεκλάκια, ακόμη και βιβλία με χρώματα ζωγραφικής.

Ο πατέρας των δύο νεαρών αγοριών, επιχειρηματίας και λάτρης της τέχνη Bryan Ware, έβγαινε συχνά με την οικογένειά του έξω για φαγητό.. Τα αγόρια απολάμβαναν να ζωγραφίζουν με τα χρώματα που τους έδινε το εστιατόριο και μερικές φορές, τα έπαιρναν μαζί τους στο σπίτι δωρεάν.

Ο Bryan αναρωτήθηκε τι γίνονται όλες αυτές οι κηρομπογιές, όταν οι μικροί θαμώνες δεν τις παίρνουν μαζί τους στο σπίτι, και έτσι ρώτησε έναν σερβιτόρο. Προς μεγάλη του έκπληξη έμαθε ότι πετιούνται ακόμη και μετά από μια χρήση.

Ο Bryan αποφάσισε να κάνει κάποια έρευνα και ανακάλυψε κάτι απίστευτο. Κάθε χρόνο, 60 τόνοι τέτοιων παστέλ χρωμάτων καταλήγουν στα σκουπίδια μόνο στις ΗΠΑ. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι η αλήθεια!

1

Ο Bryan είχε μια ιδέα. Να μαζέψει τις κηρομπογιές και να τις δώσει σε παιδιά που θα τις εκτιμήσουν και θα τις χρησιμοποιήσουν. Άρχισε να επισκέπτεται εστιατόρια και ζητούσε από τους ιδιοκτήτες να μαζεύουν τις κηρομπογιές που είχαν για πέταμα, ώστε να τις δώσει μια δεύτερη ζωή. Αρκετά σύντομα, τα εστιατόρια άρχισαν να εγγράφονται σε αυτό το νέο πρότζεκτ. Και έτσι γεννήθηκε η «Πρωτοβουλία της κηρομπογιάς».

2

Μετά τη συλλογή των χρησιμοποιημένων κηρομπογιών, ο Bryan τις κατέταξε σύμφωνα με το χρώμα τους και τις έλιωσε στην δική του κουζίνα. Μάλιστα επένδυσε σε ειδικά καλούπια παστέλ ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει νέες κηρομπογιές από τις λιωμένες.

Έκανε πολύ καλή δουλειά!

4

Με αυτόν τον τρόπο, έφτιαξες αρκετές νέες κηρομπογιές.

5

Θαυμάστε τες!

6

Τις ταξινόμησε σε κουτιά και τις χάρισε σε νοσοκομεία για παιδιά.

7

Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ…

8

…και τους βοήθησαν πολύ στην ψυχολογία τους.

9

Μερικές φορές χρειάζεται μόνο μια απλή παρατήρηση και την προθυμία να κάνουμε κάτι και σίγουρα η πράξη μας θα έχει έναν θετικό αντίκτυπο. Σκεφτείτε πώς οι ζωές πολλών παιδιών έχουν αλλάξει από λίγη εφευρετικότητα!

10

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την «Πρωτοβουλία της κηρομπογιάς», δείτε εδώ!

11

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: