Όταν είδε αυτή τη τεράστια τρύπα αποφάσισε να Εξερευνήσει το Εσωτερικό της. Τα Ευρήματα του έχουν Σοκάρει τους Επιστήμονες! - Fanpage

Όταν είδε αυτή τη τεράστια τρύπα αποφάσισε να Εξερευνήσει το Εσωτερικό της. Τα Ευρήματα του έχουν Σοκάρει τους Επιστήμονες!

Οι καταβόθρες είναι ένα συναρπαστικό περιστατικό της φύσης που συμβαίνουν όταν το έδαφος κάτω από την επιφάνεια ξεβράζεται από τα νερά ή αποδυναμώνεται και έρχεται στην επιφάνεια μία μεγάλη τρύπα με σπηλιές.

Μια τέτοια καταβόθρα εμφανίστηκε στο γήπεδο του γκολφ Johnny Morris, στο Μισούρι. Ο δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Bass Pro Shops δεν σκέπασε απευθείας την τρύπα, γιατί ήταν περίεργος για το τι βρισκόταν στο εσωτερικό της.

Ορισμένοι κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες τον συμβούλεψαν απλά γεμίσει την τρύπα και να συνεχίσει τις εργασίες του στο γήπεδο του γκολφ, αλλά ο Johnny δεν τους άκουσε και άρχισε να σκάβει περισσότερο.

1

Τα ασβεστόλιθα σπήλαια καλύπτουν μια μεγάλη έκταση κάτω από το έδαφος και οι τοίχοι από δείχνουν πως υπάρχουν περισσότερα συστήματα και διαδρόμοι μέσα στο σπήλαιο.

2

Ο ίδιος δεν αποκαλύπτει πόσα χρήματα δαπανά για το έργο, ωστόσο λέει ότι είναι χαρούμενος με κάθε δεκάρα που έχει επενδύσει για την εκσκαφή της τρύπας.

3

Ο Johnny δημιούργησε τις επιχειρήσεις του από το τίποτα αφού αποφοίτησε από το κολέγιο. Είναι ο 379ος πιο πλούσιος άνθρωπος εν ζωή και τρέφει μία ιδιαίτερη αγάπη για τις σπηλιές, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτει μία. Το 1993, μαζί με έναν φίλο του, βρήκαν μία τρύπα κοντά στο μέρος που ψαρεύανε και αποφάσισαν να την εξερευνήσουν.

4

Κάθε μέρα, δύο εκσκαφείς σκάβουν την τρύπα, ο ένας κάτω από την επιφάνεια και ο άλλος στην κορυφή, μερικές φορές ακόμα και τρεις.

5

Ο Morris είπε: «Οπουδήποτε υπάρχει μεγάλη σπήλαια, εκεί βρίσκεται και το μυστήριο και αυτό είναι το συναρπαστικό μέρος σε όλα αυτό.»

Credits: AWM

Αφήστε το σχόλιο σας: