10 Τρομακτικές Ιστορίες Γυναικών που οι Γιατροί τους δεν έδωσαν Σημασία στα Προβλήματα Υγείας τους. Με την 3η θα... - Fanpage

10 Τρομακτικές Ιστορίες Γυναικών που οι Γιατροί τους δεν έδωσαν Σημασία στα Προβλήματα Υγείας τους. Με την 3η θα…

1. Η κοπέλα με τα αναπνευστικά προβλήματα

Όταν ήμουν 17 ετών, άρχισα να έχω αναπνευστικά προβλήματα. Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν άσθμα. Σταδιακά χειροτέρευσε και ο εισπνευστήρας δε με βοηθούσε. Ένα βράδυ ξύπνησα και είχα κρίση πανικού, επειδή δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Ο πατέρας μου με έσπευσε στο νοσοκομείο, και έπειτα από φαρμακευτική αγωγή για αλλεργική αντίδραση, ο γιατρός είπε στον πατέρα μου μπροστά μου ότι το έκανα για να γλιτώσω το σχολείο.

Το ίδιο συνέβη αρκετές φορές με γιατρούς που έλεγαν ότι υπερβάλλω. Έπειτα από δύο φορές, πήγα σε έναν ειδικό, που ανακάλυψε ότι έχω σοβαρή λοίμωξη στις φωνητικές μου χορδές που εμπόδιζε την εισροή αέρα στους πνεύμονες.

—Alex Glenn, Facebook

2. Η γυναίκα με το βακτήριο E. Coli

Πριν από κάποια χρόνια είχα έντονο πόνο στη κοιλιακή χώρα, διάρροια, εμετό και πυρετό για 2 μέρες. Η κατάσταση δεν βελτιωνόταν. Την τρίτη μέρα πήγα στα επείγοντα, και ο άντρας γιατρός είπε «Φαίνεται ότι έχεις απλά έντονους πόνους περιόδου,» Έτυχε να έχω περίοδο εκείνες τις μέρες, και σύστησε να πάρω ιβουπροφαίνη και να κοιμηθώ. Ευτυχώς, η γυναίκα γιατρός που ήρθε για να κάνει την εξέταση με κοίταξε και με έστειλε στα επείγοντα. Τελικά είχα λοίμωξη από βακτήριο E. coli και πέρασα το βράδυ στο νοσοκομείο με ορό. Απλά πόνους περιόδου, έτσι;

—Rachel Hamalainen, Facebook

3. Η κοπέλα με το σκισμένο πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο

Όταν ήμουν 17 έπαθα ατύχημα κατά το σκι. Αμέσως κατάλαβα ότι χτύπησα το γόνατό μου πολύ σοβαρά, καθώς είχε έντονο οίδημα αμέσως. Πήγα σε μια κλινική και είπα στο γιατρό τι είχε συμβεί. Του είπα ότι πονούσα πολύ και εκείνος είπε ότι δεν είναι τόσο σοβαρό, ότι απλά απέκτησα μώλωπα και σύντομα θα μου περνούσε. Έτσι δεν έκανα καμία εξέταση και με έστειλε σπίτι μου.

Έπειτα από 2 μήνες, ο πόνος δεν είχε βελτιωθεί και το γόνατό μου ήταν ακόμα πρησμένο, έτσι πήγα να δω διαφορετικό γιατρό. Όπως αποδείχτηκε είχε σκιστεί ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος και ο μηνίσκος. Έπρεπε να κάνω αμέσως χειρουργείο και όλα αυτά επειδή ο πρώτος γιατρός δε με άκουσε και δε με έστειλε αμέσως σε ορθοπεδικό. Έκτοτε δεν ξαναέκανα σκι, σταμάτησα το τρέξιμο και το τζόγκινγκ και το γόνατό μου θα είναι πάντα προβληματικό.

—MrsH810

4. Η κοπέλα με τον έρπη

Στο κολέγιο κόλλησα έρπη και πήγα αργότερα σε νοσοκομείο, επειδή ένας φοιτητής ιατρικής είχε κάνει λάθος διάγνωση. Όταν μπήκα μέσα είπα σε έναν άντρα νοσοκόμο ότι πιθανόν έχω έρπη. Εκείνος μου είπε: «Που το κατάλαβες αυτό; Από το διαδίκτυο; Θα πονούσες πολύ αν είχες έρπη.» Μόλις σήκωσα τη μπλούζα μου είπε «Ω Θεέ μου έχεις έρπη! Δεν πονάς;» Ναι, πονάω! Γι’ αυτό είμαι εδώ.
—hannam9

5. Η κοπέλα με την σπασμένη οφθαλμική κόγχη

Μου έδωσαν κατά λάθος αγκωνιά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια συναυλίας και το πρόσωπό μου πρήστηκε σχεδόν αμέσως, και έτσι πήγα στα επείγοντα. Ο γιατρός δεν έκανε κάποια εξέταση. Πριν καν ρωτήσει το όνομά μου, είπε ότι φαινόταν ως ένα φυσιολογικό μαύρο μάτι από χτύπημα. Δε μου έδωσε καν αναλγητικά. Κάποιους μήνες αργότερα, δεν είχε περάσει. Πήγα σε ένα πλαστικό χειρουργό και ανακάλυψε ότι η αγκωνιά όχι μόνο προκάλεσε ρωγμή στην οφθαλμική κόγχη, αλλά ένα κομματάκι οστό είχε αποκολληθεί.

Θα μπορούσα να είχα χάσει την όρασή μου ή ακόμα και την αίσθηση του προσώπου μου εξαιτίας της νευρικής βλάβης. Έπρεπε να κάνω εγχείρηση μέσα σε 48 ώρες ή τουλάχιστον να κάνω αξονική. Τώρα πρέπει να κάνω χειρουργείο, και όλα αυτά επειδή ένας γιατρός δεν πίστεψε πόσο πονούσα.

—tiffanys4a5076f48

1

6. Η γυναίκα με τον χρόνιο πόνο στα πόδια

Έχω χρόνιο πόνο στα πόδια μου, που μερικές φορές περιορίζουν την ικανότητά μου να περπατάω. Μια φορά πήγα σε μια γιατρό και εκείνη προσφέρθηκε, με κάθε σοβαρότητα, να με συνοδέψει στην ψυχιατρική πτέρυγα.

—miaoupurr

7. H κοπέλα με τον σταφυλόκοκκο

Όταν ήμουν 15 ετών, έκανα μια μικρή εγχείρηση στο γόνατο. Η πρώτη μέρα ήταν εντάξει, αλλά κάθε μέρα σταδιακά χειροτέρευα, μέχρι το σημείο που δεν μπορούσα να σταθώ στο πόδι μου. Ήταν τόσο πρησμένο που έμοιαζε ο μηρός μου να ξεκινάει από το γόνατο. Είχα υψηλό πυρετό. Όταν πήγα στο νοσοκομείο να βγάλω τα ράμματα, η μητέρα μου εξέφρασε την ανησυχία της για τον πόνο και τον πυρετό. Ο γιατρός γέλασε και είπε, «Είναι επειδή είναι ξανθιά και 15χρονη».

Μια εβδομάδα αργότερα ήρθα ξανά επειδή το πρόβλημα παρέμεινε. Όταν απέτυχε να ελαττώσει το οίδημα στο γόνατο, έφερε τους συναδέλφους του. Αποδείχτηκε ότι είχα μόλυνση από σταφυλόκοκκο για 18 μέρες.

—kellsieg

8. Η γυναίκα με την τεράστια πέτρα στο νεφρό

Πήγα στα επείγοντα με έντονο πόνο στη κοιλιακή χώρα. Ήταν τόσο έντονος ο πόνος που ούρλιαζα. Ο γιατρός μου έκανε κάποιες ερωτήσεις, δεν έκανε καμία εξέταση, και με έστειλε σπίτι με διάγνωση φουσκώματος που οφείλονται σε αέρια. Πήγα μια εβδομάδα αργότερα για τον ίδιο λόγο. Ο ίδιος γιατρός έκανε τώρα τη δουλειά του και βρήκε μια τεράστια πέτρα στο νεφρό μου.

—elizabethb80

9. Η κοπέλα με την κύστη στο ωοθήκη

Όταν ήμουν στο λύκειο και έκανα προπόνηση, ξαφνικά ένιωσα στη κοιλιακή χώρα τον πιο έντονο πόνο που έχω βιώσει στη ζωή μου. Ήμουν μόνο 15 ετών τότε. Η μητέρα μου με πήγε αμέσως στα επείγοντα. Η γιατρός που ήρθε μου έκανε ερωτήσεις για το σχολείο και την οικογένειά μου αντί να με ρωτάει για τον πόνο που ένιωθα.

Τότε είδε μια αγκράφα στο τζάκετ μου που ήταν προς τιμή μιας φίλης που είχε πεθάνει πριν ένα χρόνο και συμπέρανε ότι ο έντονος πόνος στη κοιλιακή χώρα ήταν εξαιτίας της θλίψης μου. Είπε στη μητέρα μου ότι «Είναι κάτι κοινό για εφήβους που βιώνουν απώλεια.» Τότε έβγαλε την αγκράφα από το τζάκετ και με έβαλε να της μιλήσω και να πω «αντίο» στη φίλη μου για να «προχωρήσω στη ζωή μου». Είχα φρικάρει τόσο πολύ που απλά την κοιτούσα. Αργότερα έμαθα ότι είχα κύστη στην ωοθήκη και είχα σοβαρή ενδομητρίωση.

— laraeparker

10. Η γυναίκα με την ενδομητρίωση

Χρειάστηκαν 5 γιατροί για να μου διαγνώσουν τελικά ότι έχω ενδομητρίωση! Ο πρώτος γιατρός μου είπε ότι οι πόνοι περιόδου ήταν φυσιολογικοί, ακόμα και όταν του είπα ότι ο πόνος υπάρχει ακόμα και όταν δεν έχω περίοδο. Ο δεύτερος γιατρός είπε ότι πιθανόν ότι γαστροεντερικά προβλήματα και έπρεπε να πάω σε ειδικό. Ο τρίτος γιατρός μου συνταγογράφησε χάπια αντισύλληψης. Ο τέταρτος γιατρός σκέφτηκε ότι ίσως έχω ενδομητρίωση, ίσως και κύστεις, δεν ήταν σίγουρος, και μου έδωσε αναλγητικά και με έστειλε σπίτι μου. Η πέμπτη και τελευταία γιατρός μου έκανε υπέρηχο. Μου συνταγογράφησε χάπια αντισύλληψης που δεν βοήθησαν, αλλά όταν ο πόνος χειροτέρεψε κανόνισε χειρουργείο με λαπαροσκόπηση, όπου ανακάλυψε ότι όντως είχα ενδομητρίωση.

—fyeahrandaj

Credit: BuzzFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: