17 Αληθινές Ιστορίες Τρόμου και Φρίκης από το Παρελθόν που θα σας Κάνουν να Αηδιάσετε με το Ανθρώπινο είδος. - Fanpage

17 Αληθινές Ιστορίες Τρόμου και Φρίκης από το Παρελθόν που θα σας Κάνουν να Αηδιάσετε με το Ανθρώπινο είδος.

Στις μέρες μας είναι πολύ δημοφιλείς οι ιστορίες που είναι βασισμένες σε πραγματικά εγκλήματα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε ταινίες ή να διαβάζουμε βιβλία για να μάθουμε τις πραγματικές τρομακτικές ιστορίες που έχουν συμβεί.

Διαβάστε παρακάτω μερικές αληθινές, τρομακτικές ιστορίες που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε!

1. Ένα αμερικανικό αεροπλάνο έπεσε στο Chichijima της Ιαπωνίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τους 9 στρατιώτες, οι 8 πιάστηκαν αιχμάλωτοι και φαγώθηκαν από Ιάπωνες αξιωματικούς. Ο μόνος Αμερικανός που σώθηκε ήταν ο H.W. Bush.

73

2. Ο χάλκινος ταύρος ήταν ένα μεσαιωνικό βασανιστήριο που είχε δημιουργήσει ο τύραννος Φάλαρις. Ήταν ένας κοίλος, χάλκινος ταύρος μέσα στον οποίο ρίχνονταν και κλειδώνονταν οι εγκληματίες. Στην συνέχεια έβαζαν φωτιά στον ταύρο και αυτός που ήταν μέσα ψηνόταν. Υπήρχαν σωλήνες για να βγαίνει ο αέρας και μιμούνταν τον βρυχηθμό του ταύρου.

74

3. Σύμφωνα με την Υπόθεση της Ένωσης Εγκλεισμού όπλων, η εξαφάνιση της Περμα-Τριαδικής Περιόδου – κατά την οποία εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι 232 εκατομμύρια χρόνια πριν – προκλήθηκε από το λιώσιμο μόνιμου πάγου που περιείχε μεθάνιο.

Αυτό προκάλεσε τοξικότητα στους ωκεανούς και υπερθέρμανση του πλανήτη. Η επιστημονική κοινότητα δεν αποδέχεται πλήρως την θεωρία, αλλά μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και σήμερα.

75

4. Η πρώτη μόνιμη αποικία στην Βόρεια Αμερική ήταν στο Roanoke της Virginia. O κάτοχος John White κλήθηκε πίσω στην Αγγλία για να μεταφέρει προμήθειες και όταν επέστρεψε, η αποικία των 100 ατόμων είχε εξαφανιστεί εντελώς.

Το μόνο στοιχείο που άφησαν πίσω ήταν η λέξη “Croatoan” χαραγμένη σε έναν στύλο και η λέξη “CRO” χαραγμένη σε ένα δέντρο. Ο White νόμιζε ότι αυτό σήμαινε πως είχαν πάει στο νησί Croatoan που απείχε 50 μίλια. Αλλά όταν τους έψαξε, δεν ήταν πουθενά.

76

5. Ο Henry A. Murray, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, έκανε μια έρευνα διάρκειας 3 χρόνων σε πολλούς φοιτητές, ανάμεσα του και στον Theodore “Ted” Kaczynski. Στην έρευνα αυτή οι συμμετέχοντες εξευτελίζονταν για να τους προκληθεί άγχος. Αυτά τα πειράματα ίσως παγίωσαν τις αντιτεχνολογικές θεωρίες και την απελπισία του Kaczynski, και τον οδήγησαν στο να γίνει ο Unabomber.

77

6. Το μυθιστόρημα του Edgar Allan Poe, «Η Αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πιμ από το Ναντάκετ», περιελάμβανε μια σκηνή όπου το πλήρωμα ενός ναυαγισμένου πλοίου τράβηξαν κλήρους για να θυσιάσουν κάποιον ώστε να φάνε οι υπόλοιποι.

Ο κλήρος έπεσε στον χαρακτήρα Richar Parker. 40 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου το 1838, το πραγματικό πλήρωμα ενός ναυαγισμένου πλοίου έφαγε έναν άντρα με το όνομα Richard Parker, όταν τους τελείωσαν οι προμήθειες.

78

7. Μία από τις λιγότερο γνωστές κτηνωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν αυτή της ιαπωνικής μονάδας 731, η οποία έκανε θανατηφόρα πειράματα σε 3.000 πολίτες και στρατιώτες του εχθρού.

Οι φυλακισμένοι χρησιμοποιούνταν σαν πειραματόζωα για έρευνα πάνω στο τι μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα, όπως αφαίρεση οργάνων από ζωντανά σώματα για να ελέγξουν την επίδραση ασθενειών. Επίσης, τους έβαζαν σε θαλάμους πίεσης για να δουν πόση ώρα τους έπαιρνε μέχρι να πεταχτούν τα μάτια τους.

79

8. Η ιστορία του θανάτου του Gregory Rasputin είναι πολύ αμφισβητούμενη. Η σχέση του πνευματικού συμβούλου και της αυτοκρατορικής οικογένειας Romanov αλλοιώθηκε όταν ο τσάρος ανακάλυψε αποδείξεις ότι ο Rasputin ήταν κακή επιρροή. Ο τσάρος πίστεψε ότι η μόνη του επιλογή ήταν να τον σκοτώσει.

Κάποιοι λένε ότι οι δολοφόνοι αρχικά προσπάθησαν να τον δηλητηριάσουν και μετά τον πυροβόλησαν πολλές φορές στην πλάτη και το κεφάλι. Εκείνος ωστόσο στεκόταν ακόμα και αντιδρούσε, κι έτσι τον πέταξαν σε ένα ποτάμι, όπου πνίγηκε στην προσπάθεια του να βγει.

80

9. H Delphine LaLaurie, κοσμική κυρία του 19ου αιώνα από την Νέα Ορλεάνη, έγινε γνωστό ότι ήταν βασανίστρια και δολοφόνος όταν ο μάγειρας της, ο οποίος ήταν δεμένος στην κουζίνα, έβαλε φωτιά σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από το βασανιστήριο. Η φωτιά οδήγησε μια ομάδα αντρών στην σοφίτα της LaLaurie, όπου βρήκαν σκλάβους αλυσοδεμένους με σιδερένια κολάρα με καρφιά.

81

10. Το μακελειό της Jonestown ήταν η μεγαλύτερη απώλεια πολιτών των ΗΠΑ μέχρι την 11 Σεπτεμβρίου. Ο Jim Jones ήταν ο αρχηγός της κομουνιστικής οργάνωσης People Temple.

Τον Νοέμβριο του 1978 υποχρέωσε τους 909 ακόλουθους του να πιουν δηλητηριασμένο παντς. Ένα τρίτο των ακολούθων του ήταν παιδιά και βρέφη. Ο ίδιος ο Jones πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δεν είναι γνωστό αν το προκάλεσε ο ίδιος.

82

11. Έξω από το Groebern της Γερμανίας υπήρχε μια φάρμα που ονομαζόταν Hinterkaifeck στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Η οικογένεια Gruber ζούσε εκεί και ήταν γνωστή στην γειτονική πόλη Kaifeck. Στις 4 Απριλίου 1922, κάποιοι από την πόλη πήγαν στους Gruber, μιας και είχαν να τους δουν πολύ καιρό.

Τρία από τα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν σκοτωμένα με τα σώματα στοιβαγμένα προσεκτικά κάτω από μια στοίβα άχυρο. Οι υπόλοιποι μαζί με την υπηρέτρια βρέθηκαν σκοτωμένοι στο σπίτι. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει συλληφθεί για το έγκλημα.

83

12. Το 1920, ο επιστήμονας Sergei Bryukhonenko από την πρώην Σοβιετική Ένωση, κράτησε το κεφάλι ενός σκύλου ζωντανό χρησιμοποιώντας έναν πνεύμονα και μια μηχανή καρδιάς. Επίσης, κατέγραψε την επαναφορά του κεφαλιού του σκύλου στην ζωή μετά τον θάνατο. Ο Sergei γύρισε μια ταινία με τα πειράματα του, τα οποία κάποιοι πιστεύουν ότι είναι σοβιετική προπαγάνδα.

84

13. Τον Δεκέμβριο του 1937, ο ιαπωνικός στρατός σκότωσε 200.000 με 300.000 πολίτες και στρατιώτες από τους 600.000 κατοίκους της πόλης Nanking, της πρωτεύουσας της κινεζικής επαρχίας Jiangsu.

Μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, οι Ιάπωνες αξιωματικοί έκαναν διαγωνισμούς αποκεφαλισμού και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα στις εφημερίδες. Υπολογίζεται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά 20.000 με 80.000 γυναίκες. Λέγεται ότι στους δρόμους της Nanking έρεε αίμα στην κυριολεξία.

85

14. Η June και η Jennifer Gibbons από την Ουαλία ήταν δίδυμες αδερφές και δεν άφησαν ποτέ η μία το πλευρό της άλλης. Είχαν και οι δύο πρόβλημα στην ομιλία. Όταν μεγάλωσαν, ανέπτυξαν παραβατική συμπεριφορά – για παράδειγμα, έκαιγαν κτίρια – κι έτσι τις έστειλαν σε ψυχιατρικό ίδρυμα για 11 χρόνια. Λίγα λεπτά αφότου αφέθηκαν ελεύθερες, η Jennifer κατέρρευσε και πέθανε. Κάποιοι πιστεύουν ότι το έκανε ώστε να ζήσει η αδερφή της μια φυσιολογική ζωή.

86

15. Στις αρχές του 17ου αιώνα, η κοντέσα Elizabeth Bathory βρέθηκε να βασανίζει νεαρά κορίτσια στο σπίτι της στο κάστρο Csejthe στην Ουγγαρία. Πίστευε ότι το ανθρώπινο αίμα την βοηθούσε να μένει υγιής και νέα και συχνά απήγαγε χωριατοπούλες για να φάει την σάρκα τους ή για να τους βάλει βελόνες κάτω από τα νύχια.

Η Barthory έγινε γνωστή ως η Αιματηρή Κοντέσα και πιστεύεται ότι πρόκειται για μία από τις πρώτες καταγεγραμμένες ιστορίες βρικόλακα.

87

16. Το 1518 στο Στρασβούργο ξέσπασε η Πανούκλα του Χορού. Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα, η Frau Troffea, άρχισε να χορεύει στον δρόμο και συνέχισε για σχεδόν μια βδομάδα, όταν την ακολούθησαν και άλλοι. Κάποιοι το ονόμασαν υστερία, άλλοι λένε ότι όλοι κόλλησαν πυρετό από ένα παιδί. Αλλά αυτός ο μαραθώνιος χορού κράτησε από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο και 400 άτομα πέθαναν.

88

17. Κατά την διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης, δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να φιλοξενηθούν οι Αμερικανοί POW, έτσι οι Βρετανοί άρχισαν να τους φιλοξενούν στο HMS Jersey, ένα πλοίο στα παράλια του Μπρούκλιν.

Αλλά οι συνθήκες στα πλοία αυτά ήταν τόσο χάλια που οι φυλακισμένοι πέθαιναν σε ομάδες. Στο πλοίο-φάντασμα πέθαναν περισσότεροι Αμερικανοί από ότι στρατιώτες σε όλες τις μάχες του πολέμου.

89

Ποια ιστορία σας έκανε την περισσότερη εντύπωση;

Credit: boredomtherapy.com

Αφήστε το σχόλιο σας: