4χρονος πήγε 1η μέρα στο σχολείο αλλά μόλις τον είδε ο δάσκαλος τον πέταξε έξω από την τάξη. Ο λόγος ΣΟΚΑΡΕ άσχημα τη μητέρα! - Fanpage

4χρονος πήγε 1η μέρα στο σχολείο αλλά μόλις τον είδε ο δάσκαλος τον πέταξε έξω από την τάξη. Ο λόγος ΣΟΚΑΡΕ άσχημα τη μητέρα!

O ενδυματολογικός κώδικας έχει γίνει κανόνας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία, αν και το επίπεδο επιβολής ποικίλλει. Επειδή όμως ένα σχολείο δεν έχει σχολική στολή, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να φοράει ό,τι θέλει. Τα παιδιά απομακρύνονται από την τάξη αν φορούν ρούχα, κοσμήματα ή χτενίσματα που δεν συμμορφώνονται με τον ενδυματολογικό κώδικα.

Αυτό συμβαίνει εξίσου σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Και όπως γνωρίζουν κάποιοι μαθητές και γονείς, κανείς δεν εξαιρείται. Μια μητέρα από το Τέξας, η Jessica Oates το έμαθε αυτό πρόσφατα με άσχημο τρόπο.

Στον 4χρονο γιο της Jessica, Jabez, δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στο σχολείο παρά μόνο αν κόψει τα μακριά μαλλιά του. Η μητέρα δήλωσε στο Inside Edition ότι ποτέ στη ζωή του δεν κουρεύτηκε και αισθάνεται ότι το σχολείο τον έχει στοχεύει άδικα. Την πρώτη μέρα του σχολείου, της είπαν ότι απαιτείται επίσημο έγγραφο για να γίνει μια εξαίρεση στον κανόνα των μακριών μαλλιών.

Τη δεύτερη ημέρα, ενημερώθηκε από τον διευθυντή ότι το σχολείο δε θα δεχόταν καμία υποβολή αίτησης για εξαίρεση, καθώς η πρωτοβάθμια διεύθυνση της περιφέρειας δεν αναγνωρίζει πολιτιστικές ή θρησκευτικές εξαιρέσεις για μακριά μαλλιά στα αγόρια. Την τρίτη μέρα, η Jessica προσπάθησε να στείλει τον Jabez στο σχολείο με ψηλό κότσο, αλλά δεν επετράπη στον γιο να της παρακολουθήσει μαθήματα.

1

Μπερδεμένος από όσα συμβαίνουν, το αγόρι παραμένει στο σπίτι έκτοτε, καθώς η μητέρα του μάχεται τη σχολική κοινότητα. Σύμφωνα με τον ενδυματολογικό σχολικό κώδικα για τα νήπια μέχρι την πέμπτη τάξη, στα αγόρια δεν επιτρέπεται να έχουν μαλλιά που ξεπερνούν τα φρύδια τους, τους λοβούς του αυτιού ή το κολάρο πουκάμισων. Ούτε επιτρέπονται οι αλογοουρές στα αγόρια.

Ο Jabez βλέπει τα μαλλιά του ως μέρος της ταυτότητάς του και δεν θέλει να τα κόψει. Εκτός από την αγάπη του για τα μακριά μαλλιά που έχει να κόψει από τη γέννηση του, η οικογένεια του Jabez έχει ινδική καταγωγή, που βλέπουν τα μαλλιά ως σύμβολο δύναμης. Η Jessica θεωρεί ότι η πολιτική του σχολείου για τα μαλλιά είναι σεξιστική, καθώς τα κορίτσια δεν πρέπει να συμμορφώνονται με ένα ορισμένο μήκος, όπως τα αγόρια. Δηλώνει επίσης ότι δικαιούται δημόσια εκπαίδευση ανεξάρτητα από το πώς φαίνονται τα μαλλιά του.

Σε απάντηση για τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η σχολική περιφέρεια Hill Barbers εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυρία Oates έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει το παιδί της σε σχολείο που ανταποκρίνεται στις προσωπικές προσδοκίες της για τα πρότυπα εμφάνισης. Υπάρχουν διαδικασίες για την αντιμετώπιση διαφωνιών σχετικά με την πολιτική, αν είναι η επιθυμία της κας Oates να εκπαιδεύσει τον γιο της στο σχολείο Barbers Hill ISD. Αλλά θα δεχόμασταν δικαιολογημένα κριτικές, αν η διεύθυνσή μας μείωνε τις προσδοκίες της ή τις μακροχρόνιες πολιτικές της απλώς για να ικανοποιήσει μερίδα μαθητών-γονιών.»

Παρακολουθήστε το βίντεο για να ρίξετε μια ματιά στα μακριά μαλλιά του μικρού αγοριού και να μάθετε περισσότερα για τη μάχη της Jessica.

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: