STORIES

8 ευφυέστατοι τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας από διαρρήκτες

8 ευφυέστατοι τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας από διαρρήκτες

Στις μέρες μας, δυστυχώς, ακόμη και το ίδιο μας το σπίτι δεν μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο από τους διαρρήκτες. Οι περισσότεροι επιλέγουμε να πάρουμε έναν σκύλο για φύλακα, να βάλουμε συναγερμό και κάποια εταιρεία security. Όλα αυτά, εγγυώνται την π…


8 ευφυέστατοι τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας από διαρρήκτες

Στις μέρες μας, δυστυχώς, ακόμη και το ίδιο μας το σπίτι δεν μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο από τους διαρρήκτες. Οι περισσότεροι επιλέγουμε να πάρουμε έναν σκύλο για φύλακα, να βάλουμε συναγερμό και κάποια εταιρεία security. Όλα αυτά, εγγυώνται την προστασία του σπιτιού ή του διαμερίσματος, αλλά δυστυχώς μας κοστίζουν ακριβά.

Υπάρχουν όμως μικρές έξυπνες λύσεις που μπορούν να προστατέψουν το σπίτι σας. Αν για παράδειγμα προσέχετε τα υπάρχοντά σας προσθέτοντας μερικές έξυπνες καινοτομίες, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε τα τιμαλφή σας σε περίπτωση ληστείας.

Εμείς θα σας αποκαλύψουμε 8 μυστικές κρυψώνες που θα ξεγελάσουν ακόμα και τον πιο έξυπνο διαρρήκτη.

  • Ένα κούφιο βιβλίο

Το έχουμε δει σε ταινίες και σε τηλεοπτικές εκπομπές κι έτσι όλοι πια γνωρίζουν αυτό το τέχνασμα. Παρόλο που μπορεί να σας φανεί λίγο αναμενόμενο, αυτό το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει ως τέλεια κρυψώνα, αν έχετε πολλά ράφια γεμάτα βιβλία! Μπορείτε να αγοράσετε ένα κούφιο βιβλίο από το διαδίκτυο ή ακόμη και να φτιάξετε ένα μόνοι σας.

  • Μια ψεύτικη πέτρα

Μια κρυψώνα, που μοιάζει με μικρό βράχο μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε εκεί μέσα ένα κλειδί. Όπως και την προηγούμενη κρυψώνα, έτσι κι αυτή μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας κολλώντας ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι σε μια συνηθισμένη πέτρα. Το θάβετε στο γκαζόν σας, έτσι ώστε μόνο εσείς να διακρίνετε την συγκεκριμένη πέτρα.

  • Ένα ρολόι τοίχου-κρυψώνα

Θέλετε Επιδερμική Σύσφιξη? Νέα 4-πλη Τεχνολογία SMASH BODY στα DNA center!

Ένα άλλο ασυνήθιστο μέρος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρύψετε μικρά τιμαλφή, είναι ακριβώς μέσα στο ρολόι τοίχου σας. Μπορείτε να πάρετε ένα συνηθισμένο ρολόι, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος μέσα του κι απλά να βάλετε τα πράγματα στο πίσω μέρος του. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, μπορείτε να προσθέσετε μια επιπλέον πλάτη από χαρτόνι. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και όλα τα τιμαλφή σας θα είναι ασφαλή!

  • Ένας αεραγωγός-κρυψώνα

Έχετε δει σίγουρα αυτό το τέχνασμα σε σύγχρονες αστυνομικές ταινίες. Χάρη στον κινηματογράφο, έχει γίνει τόσο δημοφιλές, που μερικές εταιρείες έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν ψεύτικες θυρίδες εξαερισμού και να τις πωλούν.

  • Ένα εξωτερικό θερμόμετρο

Ένα συνηθισμένο εξωτερικό θερμόμετρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες χρήσεις από όσες έχει φτιαχτεί. Αν έχει αρκετό χώρο μέσα του, μπορείτε να κρύψετε εκεί τα κλειδιά σας.

3. Μια πρίζα-κρυψώνα

Μια κρυφή θυρίδα ασφαλείας όπως αυτή, μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας ακόμη και αν ένας διαρρήκτης καταφέρει να μπει στο σπίτι σας. Ένας ληστής σίγουρα δεν θα έχει το χρόνο να ελέγξει όλα τα σημεία στο σπίτι σας, ειδικά εκείνα που βρίσκονται πίσω από μια σκονισμένη ντουλάπα ή έναν τεράστιο και βαρύ καναπέ.

2. Μια κρυψώνα μέσα στην πόρτα

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κρύψετε τα τιμαλφή σας ακριβώς στην πόρτα της εισόδου; Ούτε καν! Για αυτό, θα πρέπει να φτιάξετε μια κούφια τρύπα στο πάνω μέρος μιας ξύλινης πόρτας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε εκεί ένα μεταλλικό δοχείο και βάλτε μέσα του ό, τι θέλετε να κρύψετε αρκεί να είναι μεταλλικό σας. Μπορείτε να βγάλετε τα πράγματα όποτε θέλετε με ένα συνηθισμένο μαγνήτη.

1. Ένα ψεύτικο κουτί Pringles 

Μπορείτε να αγοράσετε από το διαδίκτυο ένα κουτάκι με μυστική κρυψώνα στο κάτω μέρος του, ή να δημιουργήσετε ένα δικό σας κουτί-κρυψώνα Pringles, από μόνοι σας.

Για να κάνετε μια τέτοια κρυψώνα, πάρτε ένα συνηθισμένο κουτί Pringles και αφαιρέστε τον πυθμένα του με ένα ανοιχτήρι κονσέρβας. Στη συνέχεια, φτιάξτε έναν ψεύτικο πάτο με ένα στρογγυλό κομμάτι από χαρτόνι κολλώντας το μέσα στο κουτί. Έπειτα, πάρτε ένα κουτί κονσέρβας με ένα καπάκι αλουμινίου, βάλτε τα τιμαλφή σας μέσα του και τοποθετήστε το κουτί στο κάτω μέρος του δοχείου Pringles. Μπορείτε να τα πάρετε από εκεί εύκολα με έναν ισχυρό μαγνήτη.

Μπόνους: Αποσμητικό στικ 

Αυτή είναι μία από τις πιο προσιτές κι ασυνήθιστες κρυψώνες για την φύλαξη μικρών αντικειμένων, όπως κοσμήματα ή μετρητά. Για να τη δημιουργήσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το περιεχόμενο από ένα αποσμητικό σε μορφή στικ και να κόψετε στη μέση τη συσκευασία του. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα αντικείμενά σας μέσα της και τοποθετήστε το άλλο μισό από πάνω.

Τώρα μπορείτε να πάρετε την μικρή σας κρυψώνα όπου κι αν πάτε και να είστε βέβαιοι ότι τα τιμαλφή σας είναι προστατευμένα!

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories