Αρχικά Νόμιζε ότι Ήταν Απλά μια Μελανιά. Όταν την Εξέτασε ο Γιατρός Όμως, της Είπε ότι Πάσχει από... - Fanpage

Αρχικά Νόμιζε ότι Ήταν Απλά μια Μελανιά. Όταν την Εξέτασε ο Γιατρός Όμως, της Είπε ότι Πάσχει από…

Από μικρή η Gabi Shull από το Missouri ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα στην μεγάλη σκηνή. Αλλά στα 9 της το όνειρο της φάνηκε να καταστρέφεται για πάντα. Το 2011 τραυμάτισε το γόνατο της πέφτοντας ενώ έκανε παγοδρομία και αρχικά πίστευε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για κάτι πολύ πιο σοβαρό.

1

Όταν είδαν ότι το γόνατο του κοριτσιού δεν επούλωνε σωστά εβδομάδες μετά την πτώση, οι γονείς την πήγαν στον γιατρό. Δυστυχώς, άσχημα νέα περίμεναν την οικογένεια: η Gabi είχε οστεοσάρκωμα, ένα είδος καρκίνου των οστών, και οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να της ακρωτηριάσουν το πόδι.

2

Οι γονείς της σοκαρίστηκαν τόσο, που ο γιατρός χρειάστηκε να επαναλάβει την διάγνωση και δεύτερη φορά. Απλά δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Λόγω του νεαρού της ηλικίας της, η Gabi δεν μπορούσε να κατανοήσει πλήρως την κατάσταση. Με κλάματα στα μάτια, ρώτησε τους γονείς της γιατί είχε συμβεί. Της απάντησαν λέγοντας απλά, «Μερικές φορές συμβαίνουν άσχημα πράγματα στους καλούς ανθρώπους». Τότε ο γιατρός τους ρώτησε αν ήθελαν να δοκιμάσουν μια νέα μέθοδο εγχείρησης.

3

Παρ’όλο που δεν θα μπορούσαν να σώσουν το γόνατο της, υπήρχε ελπίδα για την Gabi. Οι γιατροί πρότειναν να ενώσουν το πέλμα με τον μηρό της, ώστε ο αστράγαλος να χρησιμεύσει ως γόνατο. Κατά την διάρκεια αυτής της περίπλοκης επέμβασης, γύρισαν το πέλμα της 180 μοίρες, δίνοντας της την καλύτερη δυνατή ποσότητα κίνησης μέσα από τον αστράγαλο. Αργότερα της έβαλαν ένα τεχνητό πόδι ανάμεσα στο γόνατο και το πέλμα.

4

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό θα της επέτρεπε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τον χορό. Η Gabi ήταν αποφασισμένη να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Έκανε εξαντλητικές φυσιοθεραπείες και συνέχισε να προπονείται. Της πήρε έναν χρόνο μέχρι να καταφέρει να περπατήσει ξανά, γιατί η άρθρωση ήταν πολύ άκαμπτη. Παρά τς δυσκολίες, η Gabi παρέμεινε γενναία και συνέχισε να παλεύει.

5

Αργότερα, επιβραβεύτηκε για την επιμονή της. Πλέον είναι έφηβη και έχει επιστρέψει στην σκηνή χορεύοντας σε διαγωνισμούς. Ποιος θα πίστευε ότι ήταν δυνατό;

6

Αποτελεί έμπνευση για πολλούς καρκινοπαθείς σε όλο τον κόσμο και είναι αντιπρόσωπος του οργανισμού «The Truth 365» – μια καμπάνια των κοινωνικών δικτύων που δίνει φωνή στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Ο χορός της δίνει στους νεαρούς ασθενείς ελπίδα και ο κόσμος γρήγορα ξεχνά ότι έχει τεχνητό πόδι, όταν ανεβαίνει με σιγουριά στην σκηνή.

7

Η Gabi είναι πολύ περήφανη γι’αυτά που έχει πετύχει. Έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον της και θέλει να γίνει επιστημονική ερευνήτρια. Το όνειρο της είναι να εργαστεί πάνω στην θεραπεία του καρκίνου ώστε να μην χρειαστεί να περάσει κανείς αυτό που πέρασε η ίδια.

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: