Αυτή η 23χρονη έχει 3 Ολόκληρα Χρόνια να Ουρήσει. Ο Λόγος; Πραγματικά θα σας Σοκάρει! - Fanpage

Αυτή η 23χρονη έχει 3 Ολόκληρα Χρόνια να Ουρήσει. Ο Λόγος; Πραγματικά θα σας Σοκάρει!

Μια 23χρονη γυναίκα δεν μπορεί να ουρήσει εδώ και 3 χρόνια, λόγω μιας παράξενης πάθησης. Η Vikki Black από το Barrow-in-Furness, πάσχει από το σύνδρομο του Fowler, γνωστό και ως κατακράτηση ούρων. Οι μύες της ουροδόχου κύστης της δεν μπορούν να χαλαρώσουν.

Οι περισσότεροι το θεωρούμε δεδομένο, αλλά εκείνη το σκέφτεται συνεχώς, γιατί απλά δεν μπορεί να το κάνει. Η Black, η οποία δεν μπορεί να ουρήσει φυσικά από τον Οκτώβριο του 2014, αρχικά νόμιζε ότι έπασχε από κρίση κυστίτιδας. Μιλώντας για τις δυσκολίες της για πρώτη φορά, είπε: «Έχει αλλάξει την ζωή μου πάρα πολύ.»

73

«Μπαινοβγαίνω στο νοσοκομείο και δεν μπορώ να κάνω κάτι τόσο απλό, όπως το να ουρήσω. Η εγχείρηση είναι η τελευταία μου ελπίδα. Θέλω απελπισμένα να πάω στην τουαλέτα.» Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2014, όταν άρχισε να δυσκολεύεται στην ούρηση.

Μετά από μερικές μέρες, τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν, μέχρι που τελικά δεν μπορούσε να πάει καθόλου στην τουαλέτα. Το στομάχι της πρήστηκε πολύ και έμοιαζε με έγκυο 20 εβδομάδων. «Έσκαγα. Έπρεπε να πάω τουαλέτα, απλά δεν μπορούσα.»

Ο 52χρονος Steve, ο πατέρας της, την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο του Furness. Εκεί της έβαλαν καθετήρα και έβγαλαν 1200 ml ούρων.
Οι γιατροί της είπαν ότι η κύστη είναι σχεδιασμένη να κρατά περίπου 500 ml ούρων.

Η ανακούφιση ήταν άμεση και η Black ήλπιζε ότι είχε θεραπευτεί. Αλλά την επόμενη μέρα, το στομάχι της πρήστηκε ξανά. Επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου της έβαλαν κι άλλο καθετήρα για 3 μήνες όπως νόμιζε – αλλά 3 χρόνια μετά είναι στην θέση του.

74

75

76

Έναν χρόνο αργότερα την έστειλαν στο Royal Infirmary στο Manchester, όπου έκανε ουροδυναμικό τεστ, το οποίο περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο μικρών καθετήρων – έναν στην ουροδόχο κύστη και έναν στο ορθό. Μετά γέμισαν σιγά σιγά την κύστη με νερό με αλάτι και την παρακολουθούσαν για τυχόν ανώμαλους σπασμούς.

Μόλις γεμίζει η κύστη του ασθενούς, του ζητάνε να ουρήσει με τους καθετήρες, επιτρέποντας στους γιατρούς να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με την πίεση που παράγουν οι μύες της κύστης. Αυτή η διαδικασία οδήγησε στην επίσημη διάγνωση της με σύνδρομο του Fowler, μια πάθηση που έγινε γνωστή μόλις 30 χρόνια πριν.

Η πάθηση αυτή συνήθως επηρεάζει γυναίκες ηλικίας 20-40 και μπορεί να εμφανιστεί λόγω κάποιας επέμβασης ή τυχαία. «Είναι τόσο σπάνια που συχνά, όταν πηγαίνω σε γιατρούς ή στο νοσοκομείο, ο κόσμος δεν το έχει ακουστά. Αλλά έχει μεγάλη επίδραση. Λόγω του καθετήρα, έχω περάσει πολλές λοιμώξεις στο συκώτι. Έχω περάσει περίπου 90 λοιμώξεις και μπαινοβγαίνω στο νοσοκομείο. Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στο Royal Infirmary στο Salford με μια ακόμη λοίμωξη. Μου έδωσαν ενδοφλέβια αντιβιωτικά.»

Πλέον, ελπίζει να κάνει μια επέμβαση που ονομάζεται διέγερση του ιερού νεύρου. Η ασφάλεια της καλύπτει την επέμβαση, αλλά θα προτιμούσε να την κάνει σε ιδιωτική κλινική, για να αποφύγει την λίστα αναμονής. Η επέμβαση περιλαμβάνει μικρούς ηλεκτρικούς παλμούς που ενεργοποιούν τα νεύρα στην μέση, ακριβώς πάνω από το οστό της ουρίτσας, τα οποία επηρεάζουν τον έλεγχο της κύστης.

77

78

79

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: