Αυτή η 5χρονη Καιγόταν Ζωντανή όταν Έπιασε Φωτιά το Σπίτι της! Σοκαρισμένοι οι Διασώστες την Είδαν να Κρατάει στο Στήθος της το... - Fanpage

Αυτή η 5χρονη Καιγόταν Ζωντανή όταν Έπιασε Φωτιά το Σπίτι της! Σοκαρισμένοι οι Διασώστες την Είδαν να Κρατάει στο Στήθος της το…

Όχι πολύ καιρό πριν, ο Alexander και η Olga Ovchar είχαν μια απολύτως φυσιολογική ζωή. Ζούσαν σε μια μικρή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, ήταν παντρεμένοι χρόνια και είχαν δύο κόρες, την Nastya και την Luda. Όλοι στην πόλη γνώριζαν τα κοριτσάκια, αλλά δεν φαντάζονταν ότι τα ονόματα τους θα γίνονταν γνωστά σε όλη τη χώρα.

1

Παρ’όλο που η Nastya ήταν μόλις 5 χρονών, βοηθούσε τους γονείς της στο σπίτι. Δίνοντας της ευθύνες από μικρή ηλικία, της έδειχναν ότι την εμπιστεύονταν. Τότε ήρθε η στιγμή που θα άλλαζε την ζωή της για πάντα: ενώ ο πατέρας της ήταν στην δουλειά, η μητέρα της Nastya χρειάστηκε να φύγει για λίγο από το σπίτι για μια δουλειά. Άφησαν το κοριτσάκι να προσέχει την 2χρονη αδερφή της – με τραγικές συνέπειες.

2

Όπως πολλοί στην πόλη, οι Ovchar έμεναν σε ένα μεγάλο ξύλινο σπίτι με ανοιχτό τζάκι. Χρειάστηκε μόλις μια σπίθα για να πιάσει ολόκληρο το κτίριο φωτιά πολύ γρήγορα. Τα ρούχα της Nastya έγιναν στάχτη, ενώ τα φορούσε. Ωστόσο, το κοριτσάκι άρπαξε την Luda και την τύλιξε σε μια κουβέρτα. Έτρεξε έξω όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

3

Τότε, μια γειτόνισσα παρατήρησε ότι το σπίτι καιγόταν. Θυμάται την σκηνή σαν χτες. Είπε ότι το κοριτσάκι έτρεξε έξω γυμνό και με άσχημα εγκαύματα, φωνάζοντας και κρατώντας το μωρό σφιχτά στο στήθος της. Όταν την πλησίασε, η Nastya της έδωσε το μωρό – η αδερφή της είχε μείνει άθικτη. Στο μεταξύ, κάλεσε ασθενοφόρο.

4

Η Nastya πάλευε για την ζωή της στο νοσοκομείο. Οι γιατροί της έδιναν λίγες πιθανότητες επιβίωσης. Με εγκαύματα στο 80% του σώματος της, μόνο το πρόσωπο της είχε γλιτώσει από τις φλόγες. Ο πόνος ήταν αβάσταχτος – ακόμα και το παραμικρό άγγιγμα της μητέρας της της προκαλούσε πόνο.

5

Ευτυχώς, η Nastya κατάφερε να επιβιώσει. Μόλις μαθεύτηκαν τα νέα για την ηρωική της πράξη, χιλιάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πώς ήταν. Άρχισαν να φτάνουν δωρεές και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κίεβο και στην συνέχεια στην Βοστόνη.

6

Παρ’όλο που οι γιατροί εργάζονταν ακούραστα για να εξασφαλίσουν στην Nastya μια φυσιολογική ζωή, η ανάρρωση ήταν δύσκολη και κράτησε πολύ. Μεγαλώνοντας, τα σημεία όπου είχε καεί δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν τόσο γρήγορα όσο στον υπόλοιπο σώμα. Αυτό σήμαινε ότι χρειαζόταν να κάνει 2 επεμβάσεις το χρόνο. 12 χρόνια μετά, η Nasya είχε κάνει 24 επεμβάσεις.

7

Ακόμη και σήμερα, ο κόσμος στην Ουκρανία μιλάει για την ιστορία της Nastya και της Luda. Η οικογένεια άλλαξε το όνομα της για να προστατέψει την ιδιωτική ζωή του κοριτσιού. Η Nastya θέλει πλέον να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και έχει ένα όνειρο: να γίνει γιατρός.

8

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: