Αυτή η περιπλανώμενη ηλικιωμένη έλεγε συνεχώς ότι η κόρη της μόλις είχε γεννήσει, κανείς όμως δεν κατάλαβε ότι... - Fanpage

Αυτή η περιπλανώμενη ηλικιωμένη έλεγε συνεχώς ότι η κόρη της μόλις είχε γεννήσει, κανείς όμως δεν κατάλαβε ότι…

Ήταν μέσα Σεπτέμβρη στη Νότιο Κορέα, όταν ο αστυφύλακας Pak που μόλις είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο Σώμα είχε «βαρύνει» λίγο μετά το μεσημεριανό του. Εκείνη την ώρα όμως, το αφεντικό του, ο αξιωματικός Kim, έλαβε ένα τηλεφώνημα για μια παράξενη ηλικιωμένη που περιπλανούνταν επί μία ώρα στο ίδιο σημείο.

10

Την ώρα που έμπαινε στο περιπολικό, ο Pak θεώρησε πως η γυναίκα είχε απλά χαθεί, ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα που θα λύνονταν άμεσα και χωρίς επιπλοκές.

Όταν έφτασε στο σημείο, είδε τη γυναίκα να κρατά δύο μπόγους, ενώ δεν μπορούσε να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις του ίδιου και του συνεργάτη του: ποια ήταν, που έμενε ή που ήθελε να πάει. Απλά επαναλάμβανε ότι η κόρη της μόλις είχε γεννήσει, αλλά δε θυμόταν καν το όνομά της, κρατώντας σφιχτά τους μπόγους στην αγκαλιά της. Ήταν εμφανές πως έπασχε από Αλτσχάιμερ…

11

Αδυνατώντας να λάβει οποιαδήποτε αξιόπιστη πληροφορία, ο Pak άρχισε να ψάχνει για στοιχεία που θα τον βοηθούσαν να ταυτοποιήσει την ανήσυχη γυναίκα και τότε ήταν που παρατήρησε ότι εκείνη φορούσε παντόφλες. Ίσως τελικά να μην έμενε πολύ μακριά από το σημείο, οπότε την τράβηξε μία φωτογραφία και άρχισε να ρωτά τους περαστικούς αν την γνωρίζουν.

Στο ενδιάμεσο, προσπάθησε να την οδηγήσει στο περιπολικό ώστε να καθίσει για να ξεκουραστεί και να αφήσει τους μπόγους που έμοιαζαν ασήκωτοι, αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά να αποχωριστεί το πολύτιμο φορτίο της.

12

Αρκετές ώρες αργότερα, επιτέλους βρήκαν κάποιον που ίσως τους βοηθούσε να την αναγνωρίσουν. Έμαθαν το όνομα και τη διεύθυνσή της, ακόμη και το όνομα του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η κόρη της.

Έξι ώρες είχαν περάσει μέχρι η γυναίκα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να δει την κόρη και το εγγόνι της. Άφησε να βγει ένας αναστεναγμός ανακούφισης και αμέσως άρχισε να ξετυλίγει τους μπόγους. Το περιεχόμενό τους έκανε ακόμη και τους αστυφύλακες να δακρύσουν… Μέσα υπήρχε μία παγωμένη σούπα με φύκια, λαχανικά και ρύζι. Στην Κορέα, η σούπα από φύκια είναι το παραδοσιακό φαγητό που δίνουν στις μητέρες αμέσως μετά τη γέννα γιατί είναι πλούσια πηγή ασβεστίου.

13

14

Αυτή η γυναίκα, που δε θυμόταν καν το όνομά της, ενστικτωδώς γνώριζε ότι έπρεπε να πάει την σούπα στην κόρη της…

Credits: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: