Από τις λεμονάδες στα εκατομμύρια: Η ιστορία του Γκάρι που σήμερα στα 40 του είναι πάμπλουτος

Όταν ήταν 6 χρονών ήταν φτωχός και πουλούσε λεμονάδες σε ένα αυτοσχέδιο σταντ. Σήμερα έχει φτάσει 40 χρονών και είναι ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας. Η απίστευτη ιστορία ζωής του Gary Vaynerchuk

Ο Gary Vaynerchuk είναι ένα πετυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος κατάλαβε τι ήθελε να γίνει στη ζωή του από πολύ μικρός. Και όσο και αν ακούγεται περίεργο, ένας πάγκος με λεμονάδες καθόρισε το μέλλον του στην τρυφερή ηλικία 6 ετών.

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια

Η οικογένεια του Gary μετανάστευσε από τη Λευκορωσία στηΣοβιετική Ένωση, όταν εκείνος ήταν τριών ετών. Εννέα άτομα μοιράζονταν ένα μικρό διαμέρισμα για αρκετά χρόνια μέχρι που μετακόμισαν στο Εντισον, στο Νιου Τζέρσεϊ.

Εκεί, λοιπόν, ο Gary έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση η οποία πραγματικά απογειώθηκε! Ηταν ένα σταντ με σπιτική λεμονάδα.

Μέχρι εδώ δεν παρατηρείτε κάτι περίεργο, σωστά;

Τι θα λέγατε όμως αν σας λέγαμε ότι αυτό το 6χρονο αγόρι ανέπτυξε αυτή την επιχείρηση μέσω franchise; Και ότι μέσα σε λίγο καιρό άνοιξε 8 αντίστοιχα σταντ στην περιοχή του;

Η εξομολόγηση για το ξεκίνημα του

Ημουν μόλις έξι ετών και έβαλα όλους τους φίλους μου να δουλέψουν στην επιχείρησή μου. Κάθε μέρα περνούσα από όλα τα σταντ με το ποδήλατο και μάζευα τα κέρδη μου.

Εμαθα πολλά από τη λειτουργία αυτών των σταντ με τις λεμονάδες. Το σημαντικότερο ήταν ότι το περιθώριο κέρδους είναι πολύ σημαντικό σε κάθε επιχείρηση.

Επίσης, κατάλαβα ότι αντιλαμβανόμουν τα πράγματα διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου.

Για παράδειγμα, θυμάμαι ένα παιδί, τον Ερικ. Κατάλαβα μέσα απόαπλές μαθηματικές πράξεις ότι μου έπαιρνε ένα ή δύο δολάρια κάθε μέρα. Αλλά ήταν εξαιρετικός πωλητής και πουλούσε πολύπερισσότερες λεμονάδες από οποιονδήποτε άλλο. Και επειδή ταέσοδά του ήταν πολύ υψηλότερα, δεν ανέφερα ποτέ το δολάριο που έλειπε κάθε μέρα. Συναρπαστικά πράγματα…

Χρόνια αργότερα, τα σταντ με τις λεμονάδες με οδήγησαν στο να πουλώ κάρτες του μπέιζμπολ σε εμπορικά κέντρα τα Σαββατοκύριακα. Και τα πήγαινα πολύ καλά. Κέρδιζα 2.000 – 3000 δολάρια κάθε Σαββατοκύριακο πουλώντας αυτές τις κάρτες.

Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα το να είμαι 13 ετών και να έχω 30.000 δολάρια σε μετρητά κάτω από το κρεβάτι σου, δεν ήταν μικρό πράγμα.

Φυσικά, το σταντ με τις λεμονάδες και οι κάρτες του μπέιζμπολ δεν είχαν μεγάλη διάρκεια.

Η στιγμή που απογειώθηκε

Στο τέλος, ο πατέρας μου με ανάγκασε να εργαστώ μαζί του στην κάβα που είχε.

Δούλευα στο υπόγειο για 2 δολάρια την ώρα μέχρι που έγινα 16. Τότε μου επέτρεψε να εργαστώ κανονικά στο ισόγειο.

Στη συνέχεια, τα πράγματα πραγματικά απογειώθηκαν. Ασχολήθηκα με το κρασί. Άρχισα να το καταλαβαίνω. Άρχισα να το πουλάω μανιωδώς.

Αλλά οι αρχικές εμπειρίες της ζωής μου καθόρισαν τη σκέψη μου. Αυτό το σταντ με τις λεμονάδες όπου όλα ξεκίνησαν…

Σήμερα είναι 40 ετών και εκατομμυριούχος

Ενώ δεν σταμάτησε να εργάζεται από τα 6 του, ο Gary σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων πριν μεταμορφώσει την κάβα του πατέρα του σε μια επιχείρησης λιανικής πώλησης κρασιού που την ονόμασεWine Library.

Το 2006 ξεκίνησε διαδικτυακή εκπομπή που ονόμασε Wine Library TV, όπου μιλούσε για το κρασί.

Τον Αύγουστο του 2011 σταμάτησε αυτή τη διαδικτυακή εκπομπή για να εστιάσει την προσοχή του στην εταιρεία VaynerMedia, που είναι ένα γραφείο που παρέχει συμβουλές προς εταιρείες για τα social media, την οποία ίδρυσε την άνοιξη του 2009.

Εχει γράψει βιβλία – best seller με επιχειρηματικές συμβουλές και δίνει εμπνευσμένες ομιλίες σε διάφορα event.

Σήμερα, παρουσιάζει το διαδικτυακό σόου #AskGaryVee μέσα από το οποίο παρέχει πολύτιμες συμβουλές σε ενδιαφερόμενους, απαντώντας τις ερωτήσεις που του κάνουν στο hashtag #AskGaryVee.

Και φυσικά είναι εκατομμυριούχος χάρις σε αυτό το σταντ με τις λεμονάδες…

Related posts

Μαθητής πήγε στο σχολείο με 15.000 ευρώ πάνω του και τα μοίραζε σε συμμαθητές του

Θρήνος και συγκίνηση στη Λαμία: 54χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο, το σκυλάκι του σώθηκε και τον περίμενε δίπλα να γυρίσει (video)

Συγκλονίζει Έλληνας Πιλότος: «Μου εμφανίστηκε η Παναγία και ο Χριστός και με επανέφεραν στην ζωή»