Όταν Ένας Άστεγος αγόρασε εξοπλισμό ζωγραφικής, δεν φαντάστηκε ότι θα άλλαζε η ζωή του για πάντα. - Fanpage

Όταν Ένας Άστεγος αγόρασε εξοπλισμό ζωγραφικής, δεν φαντάστηκε ότι θα άλλαζε η ζωή του για πάντα.

Καθισμένος με το σκύλο του κάτω από ένα δέντρο, ένας άστεγος άντρας ζωγραφίζει εντυπωσιακά έργα τέχνης που, με τη σειρά τους, εμπνέουν και άλλους.

Πριν αγοράσει τις απαραίτητες προμήθειες ζωγραφικής, ο Jon Masters καθόταν με μια πινακίδα που έγραφε «Απλά χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Pensacola, περαστικοί του δώρισαν αρκετά χρήματα για να αγοράσει «μερικούς καμβάδες, κάποια φθηνά χρώματα και μερικά πινέλα και ξεκίνησε να ζωγραφίζει τα ονειρικά τοπία του κόσμου του. Λίγες μέρες αργότερα, πουλούσε τα έργα του από τον δρόμο».

Ο Masters δήλωσε, “πουλάω τους φθηνά και όσο πιο γρήγορα μπορώ να τα ζωγραφίσω.”

Επιπλέον, η στάση του Masters είναι ενθαρρυντική. Σε ένα βίντεο του USA Today στο YouTube, ο Masters είπε:

“Πιστεύω ατράνταχτα ότι τίποτα κακό ποτέ δε συμβαίνει, ακόμα κι αν πραγματικά μοιάζει χάλια. Απλά δεν έχει παρέλθει αρκετός χρόνος για να δούμε ποιο θα είναι είναι το καλό.”

27

Στη σελίδα στο Facebook του Masters, ο καλλιτέχνης ανεβάζει φωτογραφίες του έργου του, καθώς και ενημερώνει την κατάσταση για τη ζωή του και τους στόχους του.

Μια ανάρτηση από την Πέμπτη έχει ως εξής:

“Σηκώθηκα νωρίς και έχοντας κίνητρο. Θέλω να τελειώσω το έργο μου για τον έρανο κατά της επιληψίας, θα φτιάξω ένα μπλε δέντρο, ψάχνω στην πόλη για καμβά και θα παίξω με το σκυλί μου την Sheba. Μπορώ να το καταφέρω.”

Και σύμφωνα με την Huffington Post, ο Masters πουλάει τώρα τα έργα του στην αγορά ενός αγρότη και βοηθά να οργανωθεί ένα εβδομαδιαίο μπάρμπεκιου που ενώνει τους άστεγους καλλιτέχνες.

“Έχω άλλους άστεγους φίλους μου που έρχονται σε μένα για να δουν τι συμβαίνει,” δήλωσε ο Masters σε ένα πρόσφατο άρθρο. “Ακούνε για την ιστορία μου από άλλους άστεγους …”

28

“… Βλέπουν την ανταπόκριση που παίρνω και κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να καταλάβουν τι παρόμοιο μπορούν να κάνουν. Θέλουν να γνωρίσουν πώς έμαθα να ζωγραφίζω. Θέλουν να κάνουν κάτι από μόνοι τους. Είμαι πραγματικά σε θέση να εμπνεύσω τους άλλους. Για μένα, αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι από όλα αυτά.”

Αφήστε το σχόλιο σας: