Μπροστά στο θέαμα των ανθρώπων με τα φτυάρια, η φάλαινα δακρύζει αλλά ο πόνος της συνεχώς μεγαλώνει... - Fanpage

Μπροστά στο θέαμα των ανθρώπων με τα φτυάρια, η φάλαινα δακρύζει αλλά ο πόνος της συνεχώς μεγαλώνει…

Στις 24 Αυγούστου, εκατοντάδες τουρίστες και εθελοντές αγωνιούσαν σε μία παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία. Το θαλάσσιο πλάσμα που προσπαθούσαν να σώσουν μπορούσε επιτέλους να γυρίσει στο σπίτι του. Πλήθος ανθρώπων συγκινήθηκαν από αυτό το ιδιαίτερο γεγονός. 

3

Το ζώο ήταν ένα μωρό φάλαινα. Το πλάσμα που ζύγιζε 9 τόνους και είχε μήκος περίπου 10 μέτρα ήταν στη παραλία για πάνω από 24 ώρες.

4

Πολλοί κάτοικοι κάλεσαν βοήθεια για να την σώσουν. Σοκαρίστηκαν που την είδαν να κλαίει και άρχισαν να σκάβουν τον χώρο γύρω της.  Ενώ οι διασώστες έσκαβαν, κάποιοι μάζευαν νερό και το έριχναν στο σώμα της για να μην αφυδατωθεί.

5

Πάνω από 300 άνθρωποι βοήθησαν στην διάσωση της φάλαινας. Δεν μπορούσαν να την σπρώξουν στην θάλασσα, καθώς αυτό θα  την τραυμάτιζε από την υπερβολική πίεση. Εάν ήθελε να έχει ελπίδες, έπρεπε να πάει προς την θάλασσα από μόνη της.

Με τις προσπάθειες των διασωστών όμως, η φάλαινα άρχισε να κινείται αργά αργά προς το νερό. Μετά από πολλές ώρες, χρησιμοποίησε τις τελευταίες της δυνάμεις για να επιστρέψει.

Κάποιοι είπαν πως σήκωσε ένα από τα πτερύγιά της φεύγοντας και θεώρησαν πως έτσι ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της. Οι περιπτώσεις φαλαινών που βγαίνουν στην άμμο και πεθαίνουν είναι πολύ περισσότερες από ότι θα περίμενε κανείς. Αυτές οι φάλαινες πεθαίνουν από την αφυδάτωση και από την πίεση από το ίδιο τους το βάρος.

Ας ελπίσουμε αυτή να βρει και πάλι την οικογένειά της.

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: