Χρεοκοπημένη μητέρα πήδηξε από γέφυρα κρατώντας τον 10χρονο γιο της στην αγκαλιά της - Fanpage

Χρεοκοπημένη μητέρα πήδηξε από γέφυρα κρατώντας τον 10χρονο γιο της στην αγκαλιά της

Η Jessy Paola Moreno Cruz ήταν μια 32χρονη αυτοκτονία από την Ibagué της Κολομβίας . Είχε ένα 10χρονο γιο με το όνομα May Ceballos. Στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αναφορές, η μητέρα πήδηξε από μια γέφυρα 100 μέτρων, γνωστή ως Γέφυρα La Variante, στην κοινότητα του Tolima στο Ibagué.

Ένα βίντεο δείχνει την μοιραία στιγμή που η τραγική μητέρα, κρατώντας αγκαλιά τον γιο της, αποφάσισε να πηδήξει από τη γέφυρα, ενώ οι θεατές και οι διασώστες προσπάθησαν να την μεταπείσουν πριν από το τέλος της ζωής τους .

Παρά τις εκκλήσεις τους, η γυναίκα αφέθηκε και μαζί με τον άτυχο γιο της βρήκαν τον θάνατο. Σύμφωνα με αναφορές, η μητέρα αντιμετώπιζε δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, και είχε υπέρογκο χρέος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary (@marielarayorojas)

Στο βίντεο, μετά από λίγα λεπτά διαπραγματεύσεων με την μητέρα, ακούγεται ένας διασώστης να φωνάζει: «Ω Θεέ μου, έπεσε!» Αμέσως, ένας άλλος διασώστης καταρρέει σε πλήρες σοκ από όσα είδε.

Σύμφωνα με τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γιος ακούστηκε να ικετεύει: «Μαμά, σε παρακαλώ μην πηδάς». Μετά το τρομακτικό συμβάν, οι διασώστες πήγαν να ανακτήσουν τις σωρούς τους, αλλά η αναζήτηση εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη.

Posted by Zona Morelos on Wednesday, February 6, 2019

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η γυναίκα ήταν σε μια τρομερή οικονομική κατάσταση. Είχε υποστεί πρόσφατα έξωση από το σπίτι της, καθώς δεν είχε καταφέρει να πληρώσει τα ενοίκια.

Η μητέρα και ο γιος ήταν άστεγοι για λίγο καιρό πριν η Cruz αποφασίσει να αυτοκτονήσει για να ξεφύγει από την κατάσταση.
Λέγεται ότι η κατάσταση ήταν ίσως χειρότερη για την ίδια ως μοναδική εργαζόμενη. Δεν υπάρχουν σχόλια από τον πρώην σύντροφό της, τον πατέρα του Cebalos.

Posted by Click radio 1090 am on Wednesday, February 6, 2019

Το 2016, το ποσοστό αυτοκτονίας στην Κολομβία ανερχόταν σε 7,7 ανά 10.000 άτομα. Ενώ αυτό δεν είναι ο χειρότερος ρυθμός που θα μπορούσε να έχει μια χώρα, η Κολομβία είναι μεταξύ των κορυφαίων στη Νότια Αμερική όσον αφορά τις αυτοκτονίες.

Ο δήμαρχος της Ibagué, ο Guillermo Alfonso Jaramillo, πιστεύει ότι η απόφαση της Cruz να αυτοκτονήσει ήταν αποτέλεσμα της κακής οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Κολομβία.
Είπε: «Το περιστατικό έχει πολλά να κάνει με την τρομερή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο Ibagué και σε όλη την Κολομβία».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guillermo Alfonso Jaramillo (@ga_jaramillo)

Πρόσφατα, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κολομβία κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να βοηθήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια πέρα από τα σύνορα, την ίδια ημέρα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διανείμουν τη βοήθεια στην Κολομβία.

Επιπλέον, οι ενδείξεις ότι ο εμφύλιος πόλεμος της χώρας δεν έχει τελειώσει και η έκρυθμη κατάσταση συνεχίζει να υπάρχει σε όλη τη χώρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vanessa Ciotola Figueroa (@vanessa_ciotola)

Όσον αφορά τη δολοφονία-αυτοκτονία, τα άτομα σχολιάζουν με συμπόνια. Σε δημοσίευση ενός τοπικού πρακτορείου ειδήσεων μια γυναίκα σχολίασε: «Είναι δυσάρεστα νέα, ωστόσο δεν πρέπει να την κρίνουμε. Είναι σαφές ότι η γυναίκα υπέφερε από κατάθλιψη. Δεν είναι δικαιολογία, η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια, δεν κρίνουμε, αλλά αναζητούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε, γιατί υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες, άντρες και παιδιά με κατάθλιψη, που όπως αυτή επιλέγουν την αυτοκτονία ως έσχατη λύση.»ω

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη selfcare n memes (@hoeszar)

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι την Cruz κυνηγούσε η τράπεζα για τα χρέη της, αν και αυτό δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί.
Ενώ οι δομές πρόληψης αυτοκτονίας δεν είναι τόσο προσιτές στην Κολομβία όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου, ορισμένες περιοχές διαθέτουν μια γραμμή βοήθειας που οι πολίτες μπορούν να καλέσουν για να αναφέρουν περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, σε άτομα που έχουν αυτοκτονικές σκέψεις.

Αφήστε το σχόλιο σας: