Δικαστής αγκαλιάζει έναν Κρατούμενο στο Δικαστήριο. Ο λόγος; Δεν πάει ο Νούς σας! - Fanpage

Δικαστής αγκαλιάζει έναν Κρατούμενο στο Δικαστήριο. Ο λόγος; Δεν πάει ο Νούς σας!

Μια δικαστής έγινε διάσημη όταν αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός κρατούμενου έναν πρώην συμμαθητή που έχει ξανασυναντήσει, αλλά αυτή τη φορά τον χαιρέτησε με μια αγκαλιά αφού αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικαστής Mindy Glazer από το Miami χαιρέτησε τον Arthur Booth την Τετάρτη όταν εκείνος αφέθηκε ελεύθερος μετά από 10 μήνες στη φυλακή. Οι δυο τους συναντήθηκαν ένα χρόνο πριν στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν εκείνη αναγνώρισε στο πρόσωπο του Booth τον πρώην συμμαθητή της, ο οποίος κατηγορούνταν για κλοπή.

Το βίντεο της συγκινητικής συνάντησης τους έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές από όλο τον κόσμο. “Πήγαινες στο γυμνάσιο Nautilous;” ρώτησε η Glazer τον 49χρονο Booth. “Θεέ μου, Θεέ μου, Θεέ μου” ήταν οι μόνες λέξεις που μπόρεσε να πει ο κρατούμενος καθώς το χαμόγελο του μετατράπηκε σε δάκρυα.

3

“Λυπάμαι που σε βλέπω, πάντα αναρωτιόμουν τι έγινε με σένα”, είπε η Glazer στον Booth. Είπε στο δικαστήριο: “Αυτό ήταν το πιο καλό παιδί στο γυμνάσιο. Παίζαμε μαζί ποδόσφαιρο. Δείτε τι έγινε.” Οι παλιοί συμμαθητές συναντήθηκαν ξανά όταν ο Booth απελευθερώθηκε.

Η οικογένεια του και η δικαστής περίμεναν να τον χαιρετήσουν καθώς έβγαινε από τη φυλακή μετά από 10 μήνες. Το συγκινητικό βίντεο δείχνει τον Booth με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά καθώς τον αγκαλιάζουν πρώτα τα μέλη της οικογένειας του και μετά η Glazer.

4

“Να φροντίζεις την οικογένεια σου. Προσπάθησε να βρεις μια δουλειά. Μείνε καθαρός”, του είπε. “Θα κάνεις κάτι καλό για κάποιον άλλο.” “Έτσι είναι. Έτσι είναι.” απάντησε ο Booth. Είπε ότι η παλιά του συμμαθήτρια ήταν έμπνευση για εκείνον.

“Είναι έμπνευση και κίνητρο για μένα τώρα. Η Mindy είναι απίθανη. Επειδή ξέρω που θα μπορούσα να είχα φτάσει, δε παρατάω τη ζωή. Είναι μια νέα αρχή για μένα τώρα.” “Είχε καλό δικαστή και αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία”, δήλωσε η Glazer.

“Αυτή είναι μια ομαδική προσπάθεια για να σε δούμε να πετυχαίνεις. Μην μας απογοητεύσεις.” “Δεν θα το κάνω. Το υπόσχομαι”, απάντησε. Επίσης, ο Booth είπε ότι χρωστάει πολλά στον δικηγόρο του και τον εισαγγελέα.

Ο Booth καταδικάστηκε σε 10 χρόνια επιτήρηση μετά από αίτημα για συμβιβασμό. Δεν θα χρειαστεί να μείνει άλλο στην φυλακή, αλλά θα πρέπει να περάσει χρόνο σε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Αν παραβιάσει την επιτήρηση, ο Booth μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει στην φυλακή, αφού έχει πάρει αναστολή.
Η οικογένεια του αποκάλυψε ότι ο Booth, που ήταν παλιά πολύ καλός μαθητής και ονειρευόταν να γίνει νευροχειρούργος, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή.

5

Εθίστηκε στην κοκαΐνη και τον τζόγο και οδηγήθηκε στο έγκλημα προσπαθώντας να βγάλει χρήματα σαν εύκολη λύση.

Μπαινόβγαινε στη φυλακή από τα 17 του, χαραμίζοντας κάθε ευκαιρία για φυσιολογική ζωή ή καριέρα που κάποτε ήλπιζε να αποκτήσει.

“Αν δεν ήταν εθισμένος στον τζόγο και τα ναρκωτικά, δεν θα ήταν σ’αυτό το σημείο τώρα”, είπε η ξαδέρφη του Melissa Miller. “Αυτή ήταν η καταστροφή του. Δεν είναι βίαιος και δεν έχει πειράξει κανέναν, αλλά χρειαζόταν χρήματα λόγω των εθισμών του και ήταν ευκολότερο να κλέβει.”

“Σχεδίασε μόνος του την καταστροφή του και έκανε πολλά λάθη. Όλοι στην οικογένεια ελπίζουν τώρα ότι θα τον ξυπνήσει η συναντήση με την παλιά του συμμαθήτρια και η ντροπή που ένιωσε. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει και θα ξεκινήσει την ζωή του από την αρχή.”

Ο Booth ήταν έγκλειστος στο κέντρο κράτησης Metro-West με τις κατηγορίες της διάρρηξης και απόδρασης από την αστυνομία. Ήταν μόλις 7 μήνες εκτός φυλακής όταν τον συνέλαβαν για τις τελευταίες κατηγορίες.

35 χρόνια πριν, η φυλακή δεν ήταν στα σχέδια του όταν τον δέχτηκαν στο γυμνάσιο Nautilus χάρη στους εξαιρετικούς βαθμούς του.

Η μητέρα του, Hilda, και ο πατριός του, Fresswell είχαν χαρεί πολύ όταν δέχτηκαν τον μεγαλύτερο από τους 3 γιους τους σε ένα από τα καλύτερα σχολεία του Miami στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Τα μέλη της οικογένειας του λένε ότι έμαθε μόνος του ισπανικά και ότι ήταν πολύ καλός στα μαθηματικά και τη φυσική.

“Πάντα ξέραμε ότι ο Arthur ήταν ξεχωριστός, αφού γεννήθηκε με 6 δάχτυλα στο δεξί χέρι”, είπε η θεία του Betty Knight.“Ήταν πολύ καλό αγόρι. Επίμονος και πάντα ήθελε να μαθαίνει. Ήταν πολύ έξυπνος και οι γονείς του ήταν ενθουσιασμένοι όταν τον δέχτηκαν στο Nautilus.”

Ο Arthur πήγαινε κάθε μέρα με το λεωφορείο από το σπίτι του στο North Miami στο σχολείο του στο Miami Beach σε μια διαδρομή 30 λεπτών και σύμφωνα με την οικογένεια του έπαιρνε εντυπωσιακούς βαθμούς. Ήταν άριστος μαθητής και φαινόταν ότι προοριζόταν για το κολέγιο και μια επιτυχημένη καριέρα.

Ο Booth γνώρισε την Mindy Glazer στο Nautilus. Η Glazer έμενε στο Biscayne Bay με τους γονείς και τον αδερφό της. Ήταν κι εκείνη πολύ έξυπνη και φιλόδοξη. Αρχικά ήθελε να γίνει κτηνίατρος και στη συνέχεια άλλαξε γνώμη μετά από μια επίσκεψη στην ξαδέρφη και τον άντρα της, ο οποίος ήταν δικηγόρος υπεράσπισης, στην Νέα Υόρκη.

Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι στα 18 του ο Booth μπήκε στη φυλακή για μεγάλη ληστεία. Το 1980, χωρίς δουλειά και εκτός φυλακής εθίστηκε στην κοκαΐνη.

6

“Η κοκαΐνη κατέλαβε τη ζωή του. Δεν είχε δουλειά, έτσι ο μόνος τρόπος για να βγάλει λεφτά ήταν να κλέψει. Έμπαινε σε αποθήκες ή άδεια σπίτια. Δεν ήταν ποτέ βίαιος. Απλά χρειαζόταν χρήματα γρήροα και έτσι τα έβγαζε.”

Αν και η κοκαΐνη ήταν πρόβλημα σε πολλές αμερικανικές πόλεις, το Miami, λόγω της εύκολης πρόσβασης, ήταν γεμάτο από τη λευκή σκόνη.

Ο Booth ήταν εθισμένος και πέρασε πολλούς μήνες στη φυλακή αφού συλλήφθηκε τουλάχιστον 3 φορές για κατοχή. “Ο Arthur δεν ήθελε να βοηθήσει τον εαυτό του και απομακρύνθηκε από αυτούς που τον αγαπούσαν περισσότερο”, λέει ένα μέλος της οικογένειας του.

“Ο κόσμος προσπαθούσε να τον βοηθήσε, αλλά είχε αρχίσει η πτώση. Χρειαζόταν χρήματα για τα ναρκωτικά και τα έβγαζε μόνο διακινώντας ή κλέβοντας. Τίποτα από αυτά που του έλεγαν έκανε καμιά διαφορά. Ήταν άσχημη περίοδος το 1980. Πολλοί ήταν εθισμένοι στο κρακ.”

Το 1988, στην ηλικία των 22, ο Booth καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για διάρρηξη και ληστεία. Σύμφωνα με την ξαδέρφη του, Melissa, πέρασε 10 χρόνια πριν αποφυλακιστεί υπό όρους. Την ίδια χρονιά, η Glazer έζησε κι εκείνη μια σημαντική στιγμή στη ζωή της: αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Miami με πτυχίο στις Τέχνες.

Στη συνέχεια, σπούδασε νομική στο St Thomas University School of Law και εξειδικεύτηκε στη φορολογική νομοθεσία. Το 1991 μπήκε στον δικηγορικό σύλλογο της Florida για να κάνει την άσκηση της. Είπε: “Αρχικά, ήθελα να ασχοληθώ με την αγωγή στην φορολογική νομοθεσία.”

Έτσι, έκανε το μεταπτυχιακό της πάνω σε αυτόν τον τομέα. Στα 32 του, ο Booth αποφυλακίστηκε και προσπάθησε να βρει δουλειά, αλλά σαν πρώην κατάδικος, δυσκολεύτηκε. Το καλό με τη φυλακή ήταν ότι τον βοήθησε να ξεπεράσει τον εθισμό στα ναρκωτικά, αλλά όχι και τον εθισμό στον τζόγο.

Μέσα σε ένα χρόνο συλλήφθηκε για διάρρηξη και επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της θητείας του.
Το 1997, σε ηλικία 31 ετών, έπρεπε μαζί με τους συγκρατούμενος του να καθαρίζει τους δρόμους γύρω του Miami.

Αν και πλησίαζε το τέλος της θητείας του, ο Booth παράτησε την δουλειά και απέδρασε. Τα μέλη της οικογένειας του τον έκρυψαν και έμεινε ελεύθερος για περίπου 2 μήνες, μέχρι που τον έπιασαν σε έναν αγώνα μπάσκετ. Περίπου την ίδια περίοδο, το 2000, η Glazer έγινε δικαστής.

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Booth μπαινοβγαίνει στη φυλακή. Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και βρήκε δουλειά σε μια κατασκευαστική εταιρία, πριν ξανασυλληφθεί τον Ιούλιο του 2015.

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: