Δίνουν εγκαταλειμμένα σκυλιά σε κρατούμενους και τα αποτελέσματα είναι εξωπραγματικά! - Fanpage

Δίνουν εγκαταλειμμένα σκυλιά σε κρατούμενους και τα αποτελέσματα είναι εξωπραγματικά!

Λένε ότι τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Σε μια φυλακή των ΗΠΑ έχουν σκεφτεί αυτήν την απίθανη ιδέα να δώσουν σε κάθε τρόφιμο από ένα σκυλί να φροντίζουν.  Έτσι οι τρόφιμοι έχουν κάτι να φροντίζουν και να τους κρατάει συντροφιά.

Το πρόγραμμα αφήνει εγκαταλειμμένα ζώα να συνηθίσουν ένα νέο περιβάλλον. Οι κρατούμενοι βοηθούν στην εκπαίδευσή τους έτσι ώστε να μπορούν να βρουν ένα νέο σπίτι πιο εύκολα. Νιώθω άσχημα για τους φυλακισμένους, γιατί είναι πολύ δύσκολο να πεις αντίο σε ένα φίλο

Όσοι αγαπούν τα σκυλιά θα επιβεβαιώσουν πόσο τα σκυλιά μπορούν να σε ηρεμήσουν. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε αυτούς τους φυλακισμένους.

«Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σταματήσει καιρό να πιστεύουν ότι έχουν κάποια αξία. Αλλά όταν ένα σκυλί τους αγαπάει και τους εμπιστεύεται, αυτό αρχίζει να αλλάζει το τι πιστεύουν για τον εαυτό τους.»

3

Ένας από τους κρατούμενους είπε:

«Ο δεσμός που έχω με τον Fred – ήρθε σε ένα μέρος για να το βάλουν να πεθάνει και ήρθα από ένα μέρος που ήταν στην κακή πλευρά. Άμα ο Fred έχει την ευκαιρία να πάει σε ένα καλό σπίτι και να αλλάξει, αυτό με κάνει να θέλω να αλλάξω και το περιβάλλον στο οποίο ζω εγώ. Αυτό σημαίνει ότι και εγώ έχω ελπίδα.»

Μερικά χρόνια πριν διάβασα μια ιστορία για έναν τύπο που λεγόταν John Dolan και ήταν χρήστης ηρωίνης στο ανατολικό Λονδίνο. Η συγκάτοικός του, του άφησε ένα σκυλί να φροντίζει μέχρι να επιστρέψει, αλλά ποτέ δεν επέστρεψε. Έχοντας κάτι να φροντιζει, του άλλαξε όλη τη ζωή. Τώρα πλέον ζωγραφίζει το σκυλάκι του και πουλάει στο σκίτσο αρκετά χρήματα!

4

5

Αυτό δείχνει πως τα σκυλιά μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τις ζωές μας.  

Credit: viralthread.com

Αφήστε το σχόλιο σας: