Δείτε ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να κρίνετε τους ανθρώπους χωρίς πρώτα να τους γνωρίσετε - Fanpage

Δείτε ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να κρίνετε τους ανθρώπους χωρίς πρώτα να τους γνωρίσετε

Μπορεί να μην το παραδέχονται, αλλά οι μαμάδες κουτσομπολεύουν η μια την άλλη ακριβώς όπως και τα παιδιά τους στο σχολείο μερικές φορές. Η Αυστραλή μπλόγκερ και μαμά ενός 4 ετών αγοριού, Constance Hall, θέλει να βάλει τέλος σε αυτό και πρόσφατα έγραψε μια ισχυρή καταχώρηση στο Facebook που ενθαρρύνει τις μητέρες (και όλους) να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Hall άρχισε να παρατηρεί μια μαμά όταν ερχόταν για να πάρει τα παιδιά της μετά το σχολείο. Παρατηρώντας τη συμπεριφορά της γυναίκας την έκανε να αμφισβητήσει την αυτοπεποίθησή της και πριν τη γνωρίσει, την κουτσομπόλευε με τις άλλες μητέρες. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, ωστόσο, της έδωσε ένα «μεγάλο χαστούκι προς την πραγματικότητα» και την ενέπνευσε να μοιραστεί μια ιστορία στο Facebook που έχει πλέον περισσότερα από 82 χιλιάδες likes και 7 χιλιάδες shares.

Μάθετε πώς αυτή η γυναίκα άνθισε μέσα από την αρνητικότητα που αισθάνθηκε, χτύπησε το ευαίσθητο σημείο των άλλων μητέρων και δημιούργησε ένα σύνθημα που αξίζει να γνωρίσετε.

1

Έγραψε:

«Όταν πήγαινα το παιδί μου στο σχολείο παρατήρησα μια μαμά που ήταν αψεγάδιαστη. Δεν ήξερα πολλά για αυτή, αλλά την έβλεπα καθημερινά με το τέλειο αμάξι της, με το κεφάλι της ψηλά και το ωραίο της ντύσιμο και δεν μου μιλούσε ποτέ.

Εγώ ήμουν απεριποίητη, με το στήθος μου γεμάτο γάλα, μύριζα γάλα, χωρίς καλά παπούτσια και καλά ρούχα. Την έβλεπα και μου θύμισε όλες μου τις ανασφάλειες.

Έτσι έκανα κάτι που πίστευα ότι θα με κάνει να αισθανθώ καλύτερα. Ξεκίνησα να την κουτσομπολεύω στις άλλες μαμάδες. Αλλά εκείνες μου έδωσαν ένα καλό μάθημα… μου είπαν να μιλήσω στη γυναίκα και όχι για την γυναίκα.

Έτσι μια μέρα αποφάσισα να της μιλήσω. Έτσι την πλησίασα έξω από το σχολείο.

Έμαθα ότι ήταν πρώην εθισμένη που έχει ακόμη και σήμερα επισκέψεις με ψυχολόγο. Έμαθα ότι έχει προβλήματα στο γάμο της και νοιάζεται για τα παιδιά της όπως όλες οι μαμάδες. Τελικά δεν ήταν καθόλου σνόμπ, είναι η γυναίκα που με ενέπνευσε περισσότερο στη ζωή μου. Με έκανε να έχω αυτοπεποίθηση. Εκείνη νόμιζε για μένα ότι ήμουν πολύ κουλ και πολύ ελεύθερο πνεύμα, για αυτό δεν μου μιλούσε ποτέ. Αυτή η μαμά είναι η καλύτερή μου φίλη, κάνουμε παρέα και λέμε τα προβλήματα μας καθημερινά.

Τώρα, που πάω το παιδί μου σε άλλο σχολείο, έχω πάρει το μάθημα μου. Δεν συμμετέχω σε κουτσομπολιά και προσπαθώ να τα σταματήσω. Έτσι υπενθυμίζω σε όλες τις μαμάδες να μιλάνε σε άλλες γυναίκες και όχι για αυτές.»

2

Η ανάρτηση της δέχτηκε πολλά σχόλια και πολλές γυναίκες έγραψαν τις δικές του ιστορίες.

Γράφουν:

«Και εγώ δεν αισθάνομαι καλά όταν μου μιλάνε άλλες μαμάδες και είμαι πολύ ντροπαλή. Μου έδωσες κουράγιο και δύναμη με την ιστορία σου.»

«Μπράβο σου για την ανάρτηση σου. Ένα καλημέρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!»

«Είμαι και εγώ πρώην εθισμένη και ευτυχώς έχω δυο τρεις μαμάδες που με υποστηρίζουν και δεν με κρίνουν. Καθημερινά έχω συνεδρίες με ψυχολόγο και προσπαθώ για το καλύτερο για μένα και τα 3 παιδιά μου. Ανυπομονώ να διαβάσω και άλλες τέτοιες ιστορίες!»

«Αυτή η ιστορία αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα 100%. Δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον από την εμφάνισή του. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.»

«Εύχομαι οι άνθρωποι να μην μιλούν για μένα, αλλά σε μένα. Ξέρω ότι κάποιοι με κουτσομπολεύουν και θα ήθελα πραγματικά να με πλησιάσουν και να μου μιλήσουν. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, απλά είμαι λίγο περίεργος.»

Credit: BoredPanda

Αφήστε το σχόλιο σας: