Ο λόγος για τον Σταύρο Τσομπανίδη. Η ιδέα του 24χρονου Έλληνα επιχειρηματίας κατάφερε να «μετατρέψει» τα φύκια σε…μεταξωτές κορδέλες. Ο Έλληνας επιχειρηματίας κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα Forbes.
Λίγα λόγια για τον Σταύρο Τσομπανίδη
Ο Σταύρος Τσομπανίδης είναι συνιδρυτής της startup PHEE με έδρα την Πάτρα, η οποία έχει κατοχυρώσει πατέντα για μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που καταφέρνει την αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας σειράς χρηστικών αντικειμένων.
Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard, όπως θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων.
Τελευταίο δημιούργημα της PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο. Το PHEEboard έχει επιπλέον εφαρμογές στον κλάδο του επίπλου και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.
Η δραστηριότητα της PHEE
Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρίας, η δραστηριότητα της PHEE περιέχει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αφού η ανακύκλωση των ποσοτήτων της Ποσειδωνίας συνεπάγεται την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», επισήμανε ο Σταύρος Τσομπανίδης.
Καθ’ όλη την πορεία της, η PHEE έχει την έμπρακτη υποστήριξη του Ιδρύματος Αγγελοπούλου και των οργανισμών The People’s Trust και BlueGrowth Piraeus.
Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών του Forbes 30 under 30 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.