Ένας κλέφτης άρπαξε με βία μια γιαγιά και την έριξε απότομα στο έδαφος. Γρήγορα όμως πήρε αυτό που του άξιζε! - Fanpage

Ένας κλέφτης άρπαξε με βία μια γιαγιά και την έριξε απότομα στο έδαφος. Γρήγορα όμως πήρε αυτό που του άξιζε!

Ο Kendrick Taylor είναι ηχολήπτης από το Λος Άντζελες. Μια μέρα, ενώ περπατούσε μέσα από ένα πάρκινγκ προς το γυμναστήριο, άκουσε φωνές να καλούν για βοήθεια.

1

Κοίταξε προς την κατεύθυνση των φωνών και έμεινε αποσβολωμένος όταν είδε τι συνέβαινε. Ο βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού δεν πίστευε στα μάτια του – στο φως της ημέρας ένας νεαρός άνδρας λήστευε βίαια μια ηλικιωμένη γυναίκα. Την είχε ρίξει στο έδαφος και προσπαθούσε να πάρει την τσάντα της.

2

Ο Kendrick δεν σκέφτηκε καν αν ο νεαρός άντρας ήταν οπλισμένος ή όχι. Το μόνο που είδε ήταν μια ανήμπορη γυναίκα που αντιμετώπιζε πρόβλημα και ενήργησε ενστικτωδώς. «Η γυναίκα ήταν τόσο ηλικιωμένη και όταν την έριξε στο έδαφος ήταν τόσο ευάλωτη και ήξερα ότι χρειαζόταν βοήθεια», θυμάται ο Kendrick.

Ο Kendrick έτρεξε και όταν ο δράστης τον είδε να έρχεται, ήταν προφανώς φοβισμένος και προσπάθησε να δραπετεύσει. Ο δειλός ληστής μπορεί να ήταν σε θέση να χτυπήσει ηλικιωμένους, αλλά ήξερε ότι δε θα μπορούσε αντιμετωπίσει έναν καλά εκπαιδευμένο βετεράνο του Πολεμικού Ναυτικού, έτσι άρπαξε τη τσάντα και έτρεξε από το χώρο στάθμευσης.

3

Αλλά ο ληστής δεν υπολόγιζε ότι θα αντιμετώπιζε έναν τόσο αποφασισμένο πολίτη και ο Kendrick δε θα τον άφηνε να ξεφύγει τόσο εύκολα. Ο Kendrick τελικά έπιασε τον ληστή και ζήτησε από δύο αυτόπτες μάρτυρες να καλέσουν την αστυνομία και κράτησαν τον ληστή μέχρι να συλληφθεί.

4

Ο ληστής αναγνωρίστηκε ως ο 23χρονος John Zachary DesJardin. Είχε ήδη προηγούμενες καταδίκες και τώρα κατηγορήθηκε για ληστεία και επίθεση σε άτομο άνω των 65 ετών. Στη Φλόριντα, τα εγκλήματα κατά των ηλικιωμένων υπόκεινται σε ιδιαίτερα σκληρές ποινές.

5

Το θύμα της ληστείας, η 76χρονη Rosemary Carelton, υπέστη μερικούς μικρούς τραυματισμούς και σοκ. Στον Kendrick απονεμήθηκε μετάλειο ανδρείας και ήταν ακόμη προσκεκλημένος στην εκπομπή της Ellen DeGeneres!

6

Όμως ο Kendrick δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Όπως εξηγεί, «Τι θα γινόταν αν αυτή η γυναίκα ήταν η γιαγιά μου;»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ιστορία στο ρεπορτάζ που έκανε αφιέρωμα στο περιστατικό:

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: