Έντρομη γυναίκα ανακάλυψε την εικόνα του νεκρού πατέρα της στις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων - Fanpage

Έντρομη γυναίκα ανακάλυψε την εικόνα του νεκρού πατέρα της στις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων

 

Σοκαρισμένη είναι μια γυναίκα από το Έσεξ όταν βρήκε ένα πακέτο τσιγάρων με μια φωτογραφία, που όπως ισχυρίζεται η ίδια, δείχνει τον πατέρα της στο νοσοκομείο.

Η μητέρα δύο παιδιών, Τζοντί Τσαρλς, η οποία ζει στο Παρφλιτ, λέει πως είναι «110% σίγουρη» πως ο άνδρας στην προειδοποιητική φωτογραφία είναι ο πατέρας της Ντέιβιντ Ρος, που πέθανε το 2015.

Ωστόσο, τόσο η Επιτροπή της ΕΕ όσο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μπάσιλντον, που ο Ρος βρισκόταν στην εντατική, αρνούνται τον ισχυρισμό.

«Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι καθαρά τυχαία» δήλωσε η Επιτροπή ενώ το νοσοκομείο λέει πως δεν τράβηξε ποτέ τέτοια φωτογραφία.

Η προειδοποιητική φωτογραφία – μία από τις 42 που χρησιμοποιούνται στα πακέτα των τσιγάρων για την αποθάρρυνση του καπνίσματος – δείχνει έναν άνδρα που είναι αναίσθητος σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι με έναν αναπνευστικό σωλήνα στο στόμα του.

Ο Ρος πέθανε σε ηλικία 66 ετών μετά από προβλήματα στο μυελό των οστών, σηψαιμία και λέμφωμα, ήταν καπνιστής, αλλά ο θάνατος του δεν ήταν σχετικός. Πέρασε 10 μήνες στο νοσοκομείο και η Τσαρλς πιστεύει πως τότε ήταν που τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Εάν είχε ρωτηθεί, η Τσαρλς λέει πως δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει την άδεια για να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του.

«Ο φίλος μου που καπνίζει ήρθε την Τρίτη και η 14χρονη κόρη μου πήρε το πακέτο» είπε η Τσαρλς. «Έτρεξε στο δωμάτιο και μου είπε: ‘Κοίτα, είναι ο παππούς’. Όταν είδα αυτή τη φωτογραφία απλά είπε ‘Θεέ μου’. Ήξερα με κάθε βεβαιότητα πως ήταν ο μπαμπάς μου. Ήμουν τρομοκρατημένη».

Η Τσαρλς έδειξε το πακέτο στη μητέρα της – σύζυγο του Ρος – που επίσης πιστεύει ότι ήταν αυτός.

«Κούρευα τα μαλλιά του πατέρα μου επί 20 χρόνια, ξέρω ακριβώς πώς είναι»δήλωσε η Τσαρλς στην ιστοσελίδα του καταναλωτή «A Spokesman Said». «Έκοψα επίσης τα φρύδια του και γνωρίζω όλες τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες του προσώπου του. Η όλη εικόνα μοιάζει ακριβώς με αυτόν. Τα μάτια του ήταν πρησμένα λόγω της εντατικής και έτσι ακριβώς είναι και στη φωτογραφία. Είμαι 110% σίγουρη πως είναι αυτός και είμαι σίγουρη πως δεν έδωσε την άδεια για τη χρήση μιας τέτοιας φωτογραφίας. Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα. Εξακολουθώ να θρηνώ το θάνατό του. Με το πέρασμα του χρόνου μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις, αλλά αυτό τα έφερε όλα πίσω».

Σε απάντηση η ΕΕ δήλωσε πως «δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των απεικονιζόμενων ατόμων».

Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για την αναστάτωση που προκλήθηκε σε αυτή τη νεαρή γυναίκα που πιστεύει πως ο πατέρας της απεικονίζεται σε αυτή την προειδοποιητική εικόνα για την υγεία. Ωστόσο, έχοντας ελέγξει τις λεπτομέρειες του πατέρα της ενάντια στην ταυτότητα του απεικονιζομένου προσώπου, μπορούμε κατηγορηματικά να δηλώσουμε πως το άτομο στην εικόνα αυτή δεν είναι ο Ντέιβιντ Ρος. Εκμεταλλευόμενοι αυτή την ευκαιρία, θα θέλαμε να τονίσουμε πως όλα τα άτομα που απεικονίζονται στις προειδοποιητικές εικόνες ενημερώθηκαν και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλα πρόσωπα είναι καθαρά συμπτωματική».

Πηγή: ethnos.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας: